Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

1967 klubben
2021-04-16 09:26

Bli Solberga BKs stöttepelare för framtiden!
Kom med i 1967 klubben
[1967 året då klubben grundades]

STÖD VÅR VIKTGA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHET
Sätt in 1.967 kronor – Bankgiro: 5785-3798 eller SWISH 1236819171
Skicka in ditt namn och eventuellt företagslogotyp till:
1967@solbergabk.se

OCH DU FÅR
• ditt namn och företagslogga på tavlan i klubbhuset
• ditt namn och företagslogga vår hemsida
• klubbens exklusiva klubbnål
• gratis Kaffe & bulle på A-lagens hemmamatcher
• certifikat på ditt deltagande i 1967 klubben

Ladda ner 1967- klubbens folder

VARMT VÄLKOMMNA TILL 1967 KLUBBEN

Intervju med Eleonor Haak
2021-04-15 07:52
Hemsidan tog tillfället i akt och prata med Eleonor Haak

Berätta hur din tid i Solbergas damlag har varit.
Jag började i Solberga när jag var 16 år och spelade i ca 5 år innan vi blev för få i laget och fick lägga ner. Började i damlaget igen i slutet på 2019 (30 år) och det har varit både utvecklande och väldigt roligt sedan dess. Känns som jag är hemma igen!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vad är dina bästa egenskaper?
Jag är back och trivs bra på vänsterkanten. Jag är bra på att läsa av spelet och hitta luckor så jag kan ta bollen framför näsan på motståndaren.

Många spelare pratar om den goda stämningen i laget. Hur tycker du att den är?
Vi har roligt på träningarna och peppar varann när det går bra men även när någon behöver lite mer energi och motivation. Alla är välkomna i vårt lag!

Det är snart dags för seriepremiär. Hur ser du på den kommande säsongen?
Känns som vi det här året har steppat upp träningen, så det ska bli roligt att visa hur vi har utvecklats och hur det visar sig i spelet. Uteträningarna på fredagkvällar i snöoväder måste ha gett resultat!

Har du några personliga mål för säsongen?
Mitt mål är att bli mer teknisk och lugnare när jag får bollen.

Varför ska publiken komma och kolla på Solberga BK damer i år?
För det är roligt att se när vi vinner! 😊

Vi tackar Eleonor för att hon tog sig tid att svara på våra frågor, och önskar henne lycka till med säsongen.

SBK tränarutbildningen C
2021-04-13 09:25
Untitled 1

SBK tränarutbildningen C

Söndagen den 11 april genomförde SBK tränarutbildningen C2 tillsammans med
Stockholms fotbollsförbund i klubblokalen och på Solberga bollplan.

Kursen ger en grundläggande förståelse för fotbollen i Sverige och vilka egenskaper en bra tränare har, utbildningen gäller barnfotboll 6–12 år.

Dag 2 (C2)
08.30 Inledning
08.45 Din spelform
09.45 Fika
10.00 Föräldramöte
11.00 Matchen
12.00 Lunch
13.00 Träningen
14.30 Fika
15.00 Praktik
17.00 Avslutning

Teorin
Det vart många intressanta och långa diskussioner, många idéer föddes.

Praktik
Nyhet i årets första tränarutbildning var att vi hade ”övningsgrupp”, med spelare från våra Flickor 08/09 samt pojkar P09, kursdeltagarna delades i två grupper och tilldelades 2 övningar var som sedan gjorde övningarna tillsammans med tränargruppen.
Spelartruppen var grymma och både kursledarna och kursdeltagarna var supernöjda över killarna och tjejerna.

Det var Niklas Gissberg & Pelle Duveblad som var dagens kursledare och dom var så grymma och så inspirerande och hade ett superinformativt och inspirerande sätt att utbilda.

Kursledarna var väldigt nöjda över mottagandet med fika & lunch samt att man fick möjligheten att lära känna deltagarna mycket mer än när dom hade 24 deltagare, och skulle gärna komma tillbaka J

Nu har vi 5 nya utbildade ledare i föreningen J

Vi säger grattis till
Anders Norman, Emanuel Marklund, Leo Strid, Ronny Forslöf, Troj Celte

Vill bli medlem eller prova på? Klicka här för att registrera dig.

F11/12, 17/04 17:25
P10, 17/04 16:01