Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Lucka 2
2020-12-02 07:13

15 november 1967 sker det formella bildandet av SOLBERGA BOLLKUBB.
I klubblokal Folkparksvägen 119.

Roliga julfakta
Julgranar är ätbara. Många delar av granar och tallar kan ätas. Barren innehåller mycket C-vitamin. Kottar innehåller också mycket näring.

Julskämt
– Hade du en stressig jul?
– Ja, den tog musten ur mig.

Lucka 1
2020-12-01 05:53

SOLBERGA BOLLKLUBB har sitt ursprung i Solbergaskolans Idrottsförening (Solberga IF) som hade både fotboll och ishockey på programmet. Sommaren 1966 kom emellertid Solberga IF att läggas ned efter att den lärare, verksam i Dalskolan, som höll i verksamheten fälldes för sexuella övergrepp mot barn.

Våren 1967 tar tre stycken 12-13 åriga pojkar, Donald Boström, Kjell-Åke Bertling och Björn Larsson, initiativ till att bilda en ny förening. Med Christer Bertlings hjälp startas Solberga Bollklubb upp, som anmäler ett lag till S:t Erikscupen i fotboll.

Donald och Christer är fortfarande verksam i föreningen båda sitter i föreningsstyrelse.

Källa https://www.solbergabk.se/sida/?ID=284397

Roliga julfakta
En konstgjord spindel med nät förekommer ofta i ukrainska julgransdekorationer. Ett spindelnät som hittas på julaftons morgon tros bringa lycka.

Julskämt
– Är du klar med julgodiset?
– Ja, men det tog nästan knäcken på mig!

2020 års SBK Julkalender
2020-11-30 15:20

I årets julkalender berättar vi historia om SBK spelare, ledare, folk i och runt klubben.
Vi kommer också berätta lite julfakta och julskämt i varje lucka ;-)

Vill bli medlem eller prova på? Klicka här för att registrera dig.