VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!

Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Lära känna Solberga BK styrelse
2022-09-29 09:16, Ledare

Namn: Donald Boström Ordförande

5 snabba privata:
Boende (var & hur många under samma tak):
Svar: Hus i Nacka med fru, alla tre barn utflugna

Yrkesliv (tidigare & nuvarande):
Svar: Journalist, författare och fotograf, har nästan bara arbetet utrikes, nu i åttio länder.

Den personliga egenskap jag är mest respektive minst stolt över:
Svar: Jag fick frågan en gång i en tidningsintervju, då svarade jag uthållighet, de flesta andra brukar prata om min förmåga att fokusera.
Bristen är att jag ofta har för många bollar i luften, så har det varit i hela mitt liv, ibland blir det för mycket av det goda.

Fritidsintressen:
Svar: för många. SBK, Karate, Gitarr, mat o dryck, Kaffe, svamp, läser böcker varje dag, dagliga löpturer i Nackareservatet.

Favoritlag (förutom SBK såklart):
Svar: Bajen

Vad har du för bakgrund & nuvarande roll i Solberga BK:
Svar: Kom på idén att starta en ny klubb när min gamla klubb Solberga IF lades ned, och var sedan med och startade SBK tillsammans med Christer Bertling, Björne Larsson och Kjell-Åke Bertling. Spelade sedan i pojk, junior och seniorlagen, var tränare, lagledare och domare. Kom sedan ett antal år med i styrelsen och är idag ledare för Gåfotbollen och klubbens ordförande.

Roligaste SBK minne:
Svar:
Det finns naturligtvis många minnen, som att vara med i klubbens allra första match 3 maj 1967, det var speciellt, men kanske starkaste minne är vår första spännande resa utanför Stockholm med juniorlaget till Ryavallen Borås. Vi fick spela på gräs för första gången i vår liv. Förutom matchen hade vi otroligt roligt på själva resan.

Styrelsen hade en planeringsdag i början av året, kan du nämna en arbetsuppgift som du tagit med dig därifrån och arbetar med under 2022:
Svar: Vikten av att rekrytera och utbilda bra ledare.

Kan du nämna en viktig sak för dig (Solberga BK målsättningar, riktlinjer, klubbregler och ambition
För mig är ”En klubb för alla” vår viktigaste grundvärdering, vår sociala insats kan inte underskattas, och att SBK ska spela en viktig roll för invånarna i stadsdelen.

Tack för den här korta ”lära känna styrelsen” intervjun, avslutningsvis
Det här visste du inte om mig… ”Hemlig/konstig/udda” talang:
Svar: Har gjort ett antal kokböcker, bland annat med Kocklandslaget och Lasse Kronér. Arbetar mycket med bokformgivning och har vunnit pris av Svensk Bokkonst för mina alster.

Workshop för 2:a året "Schysst Spel" med Tre ska bli noll
2022-09-27 08:58

För andra året besökte föreningen Tre ska bli noll, Solberga BK som hade workshop som pratar kroppslig integritet med föreningens Flickor 10,11,12, Pojkar 10 samt P11 i projektet Schysst Spel. För idrott är så mycket mer än bara träning och vinna matcher och medaljer, det handlar om relationer, hur vi behandlar varandra, integritet, samtycke och gränser.

Läs gärna mer projektet schysst spel |Klicka här|

Lära känna Solberga BK styrelse
2022-09-20 14:21, Ledare

Namn: Tomas Fasth Suppleant

5 snabba privata:
Boende (var & hur många under samma tak):
Svar: Radhus i Solberga med fru och tre barn.

Yrkesliv (tidigare & nuvarande):
Svar: Har jobbat som systemutvecklare i över 20 år. Har för länge sedan också jobbar i en frukt- och grönsaksbutik.

Den personliga egenskap jag är mest respektive minst stolt över:
Svar: Förmågan att få saker gjorda.
Bristen att ibland inte acceptera att alla andra är långsammare 😉

Fritidsintressen:
Svar: Squash, Fotografering, Padel, Nätverksteknik, husrenovering.

Favoritlag (förutom SBK såklart):
Svar: AIK och Leeds

Vad har du för bakgrund & nuvarande roll i Solberga BK:
Svar: Jag har tränat F06 i ... många år. När F06 lades ner tog jag en paus på 6-9 månader för att sedan vara lagledare och tränare för F10.

Roligaste SBK minne:
Svar:
- Varje gång jag ser att träningen ger resultat under matcher.
- Utvecklingen av enskilda individers förmågor gör mig smått lycklig.

Svar: Jag var dessvärre inte med på det mötet. Sedan tidigare har jag ansvar för fotograferingen.

Du läsa mer om Vision, Målsättningar, Värdegrund med mera på vår hemsida
”Om Solberga Bollklubb” |Klicka här för att komma till sidorna|
Svar: Vår värdegrund

Tack för den här korta ”lära känna styrelsen” intervjun, avslutningsvis
Det här visste du inte om mig… ”Hemlig/konstig/udda” talang:
Svar: Har varit med i JSM i skytte (salongsgevär).

Vill bli medlem eller prova på? klicka här för att registrera dig.