Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Intervju med Annika Vikander
2021-04-20 10:05
Hemsidan tog tillfället i akt och prata med Annika Vikander

Berätta hur din tid i Solbergas damlag har varit.
Tiden i Solberga har varit otroligt rolig och det är fantastiskt att se hur vårt lag växt och utvecklats under åren. Från en start med spelare som aldrig spelat fotboll och med god hjälp av F 04 klarade vi de första åren till att vi nu har en bred trupp med duktiga och kompetenta spelare som fyllts på de senaste åren.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vad är dina bästa egenskaper?
Det är alltid roligt att spela match, vare sig jag är på sidan eller på planen, men jag vill självklart alltid vinna! Jag pratar mycket vilket kan vara både en för- och nackdel och kan spela på de flesta positioner, blir dock  förvirrad om jag måste vara forward…

Många spelare pratar om den goda stämningen i laget. Hur tycker du att den är?
Det är en bra stämning i truppen och den kommer att bli ännu bättre under säsongen när vi alla spelat ihop oss mer, vi har en stor spridning i truppen, både åldersmässigt och gamla/nya spelare, vilket är positivt.

Det är snart dags för seriepremiär. Hur ser du på den kommande säsongen?
Ser fram  emot att vi får börja spela matcher igen, det ska bli spännande att, förutom division 5, även ha ett lag i Stockholmsserien. Självklart är målet att vinna alla matcher :-)

Har du några personliga mål för säsongen?
Att kroppen håller för spel, vore trist att inte kunna spela när vi nu tränat både fys och fotboll

Varför ska publiken komma och kolla på Solberga BK damer i år?

Vi kommer att bjuda på en spännande och roligt fotboll och behöver publikens stöd!

Vi tackar Annika för att hon tog sig tid att svara på våra frågor, och önskar henne lycka till med säsongen.

1967 klubben
2021-04-16 09:26

Bli Solberga BKs stöttepelare för framtiden!
Kom med i 1967 klubben
[1967 året då klubben grundades]

STÖD VÅR VIKTGA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHET
Sätt in 1.967 kronor – Bankgiro: 5785-3798 eller SWISH 1236819171
Skicka in ditt namn och eventuellt företagslogotyp till:
1967@solbergabk.se

OCH DU FÅR
• ditt namn och företagslogga på tavlan i klubbhuset
• ditt namn och företagslogga vår hemsida
• klubbens exklusiva klubbnål
• gratis Kaffe & bulle på A-lagens hemmamatcher
• certifikat på ditt deltagande i 1967 klubben

Ladda ner 1967- klubbens folder

VARMT VÄLKOMMNA TILL 1967 KLUBBEN

Intervju med Eleonor Haak
2021-04-15 07:52
Hemsidan tog tillfället i akt och prata med Eleonor Haak

Berätta hur din tid i Solbergas damlag har varit.
Jag började i Solberga när jag var 16 år och spelade i ca 5 år innan vi blev för få i laget och fick lägga ner. Började i damlaget igen i slutet på 2019 (30 år) och det har varit både utvecklande och väldigt roligt sedan dess. Känns som jag är hemma igen!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vad är dina bästa egenskaper?
Jag är back och trivs bra på vänsterkanten. Jag är bra på att läsa av spelet och hitta luckor så jag kan ta bollen framför näsan på motståndaren.

Många spelare pratar om den goda stämningen i laget. Hur tycker du att den är?
Vi har roligt på träningarna och peppar varann när det går bra men även när någon behöver lite mer energi och motivation. Alla är välkomna i vårt lag!

Det är snart dags för seriepremiär. Hur ser du på den kommande säsongen?
Känns som vi det här året har steppat upp träningen, så det ska bli roligt att visa hur vi har utvecklats och hur det visar sig i spelet. Uteträningarna på fredagkvällar i snöoväder måste ha gett resultat!

Har du några personliga mål för säsongen?
Mitt mål är att bli mer teknisk och lugnare när jag får bollen.

Varför ska publiken komma och kolla på Solberga BK damer i år?
För det är roligt att se när vi vinner! 😊

Vi tackar Eleonor för att hon tog sig tid att svara på våra frågor, och önskar henne lycka till med säsongen.

Vill bli medlem eller prova på? Klicka här för att registrera dig.

Ledare, 23/04 09:25
P10, 22/04 07:59