Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Lucka 4
2020-12-04 07:15

Christer Bertling hjälpte de tre initiativtagarna att bygga upp en ekonomi som räckte till att köpa de första dräkterna, bollar och nät till målen. Barn, ungdomar och vuxna från närområdet fortsatte att strömma till och inom kort fanns ett antal pojk, herr och damlag med ledare och ett antal hundra medlemmar.

Förutom att spela själva, agerade även Christer, Donald, Kjell-Åke och Björn, såväl ledare, domare som tränare för de yngre lagen. Det ena gav det andra och de gemensamma ansträngningarna bar frukt - Solberga Bollklubb hade kommit för att stanna.

Roliga julfakta

Det finns två öar som heter Christmas Island. Den ena ligger i Stilla Havet och den andra i Indiska Oceanen.

Julskämt
– Varför är julen som en dag på jobbet?
– För att det är du som gör allt jobb, medan det är den feta gubben i kostymen som tar åt sig äran.

Lucka 3
2020-12-03 07:23

Namnet Solberga Bollklubb föll sig naturligt. Eftersom orange och blått hade varit föregångaren, Solberga IF:s färger, blev orange det självklara valet för den nya föreningen, där det fick representera solens färg vid gryning och skymning. Svart är den klassiska symbolen för jord, mark, område, och fick symbolisera Solberga, det område föreningen kom i från och hörde hemma i. Sol och jord blev tillsammans Solberga.

Om föreningens klubbmärke berättar Ulf Thunberg som utformade klubbmärket följande:

Solbergaskolan hade vid denna tid ett märke med en orange sol på blå botten. Att spinna vidare på detta och utgå från någon form av stiliserad sol kändes då inte rätt. Likväl tyckte jag att en orange ring kunde ses som en solskiva. Och med orange text på ett inneslutet svart fält var ”ramarna” givna. Utformningen av det dominerande ”S”-et är idémässigt, men inte identiskt, hämtat från min knattevärlds Örebro SK:s, medan förlagorna till ”B-et” och ”K-et” fanns att hämta från textmallar som jag ibland använde på det arkitektkontor där jag sommarjobbade. Svårare än så var det inte.

Källa https://www.solbergabk.se/sida/?ID=284397

Roliga julfakta
Elektriska julgransljus användes första gången år 1895. Uppfinnaren var amerikanen Ralph E Morris.

Julskämt
– Vad gör orkestern den 23:e december?
– De har julstämning.

Lucka 2
2020-12-02 07:13

15 november 1967 sker det formella bildandet av SOLBERGA BOLLKUBB.
I klubblokal Folkparksvägen 119.

Roliga julfakta
Julgranar är ätbara. Många delar av granar och tallar kan ätas. Barren innehåller mycket C-vitamin. Kottar innehåller också mycket näring.

Julskämt
– Hade du en stressig jul?
– Ja, den tog musten ur mig.

Vill bli medlem eller prova på? Klicka här för att registrera dig.

E-fotboll, 03/12 09:19
Ledare, 30/11 10:52