Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Nu tar vi paus!
2021-10-14 13:10

Gå-fotbollen kommer att starta upp i slutet av april eventuellt i början av maj.

Är du nyfiken på, eller vill veta mer om Gå-fotboll? Då fyller du i vår inträdesansökan så kontaktar vi dig inför kommande träningar, klicka på länken nedan för att komma i gång Gå-fotboll i Solberga BK. https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={0087D3C7-0CC5-44A6-AF74-63F747A90B10}

Vi ses 😊

Karl-Gunnar Flygt och Donald Boström

SBK Målvaktstränarutbildning C (kort)
2021-10-04 10:36

Söndagen den 3 oktober genomförde Solberga BK i samarbete med Stockholms fotbollsförbund Målvaktstränarutbildning C (kort).

Målvaktstränarutbildningens första kurs finns nu i ett kortare format (halvdag), som ett tillägg för de ledare som genomfört Tränarutbildning C.

Målvaktstränarutbildning C är målvaktstränarutbildningens första kurs som ska stärka och stimulera målvaktsspelet inom barn- och ungdomsfotbollen. Syftet är att ge en introduktion till rollen som ledare/målvaktstränare för åldersgruppen 6–14 år där fokus ligger på enkelhet, ett positivt förhållningssätt och praktiska tips.

Det kom deltagare ifrån Solberga BK, Ekerö IK, Bollstanäs SK, AIK FF, Grödinge SK, Hägersten SK, Ösmo GIF FK, Älta IF.

Solberga BK representerades av följande ledare:

Axel Ahlström F08/09
Magnus Asplund P09
Tomas Fasth F10
Yosef Wain P10
Ronny Forslöf P10
Victor Manuel Caceres Rivas P11
Emanuel Marklund P12
Magnus Lundgren P13/Knatteboll

Det var Pelle Duveblad, www.pelleduveblad.com som var dagens kursledare och Pelle var så grymma och så inspirerande och hade ett superinformativt och inspirerande sätt att utbilda, han gick igenom följande avsnitt:

Målvakten en del av spelet
Målvakten i olika spelformer
Spelförståelse
Målvaktsfys
Träningsinnehåll i olika åldrar
Målvaktens färdigheter
Övningsbank

Praktik
Färdighetsövningar och spelövningar:
Förhindra och rädda avslut – skott, djupledsspel och frilägen samt inlägg
Speluppbyggnad – speldjup bakåt.

Nu har föreningen 8 nya utbildade målvaktstränare i föreningen 😊

Vi säger grattis till Axel Ahlström F08/09, Magnus Asplund P09, Tomas Fasth F10, Yosef Wain P10, Ronny Forslöf P10, Victor Manuel Caceres Rivas P11, Emanuel Marklund P12, Magnus Lundgren P13/Knatteboll

I helgen har vi haft en representant tränarutbildningen  ungdom B Troj Celte P09.

SBK tränarutbildningen C2
2021-09-29 08:44

Söndagen den 29/8 genomförde Solberga BK i samarbete med Stockholms fotbollsförbund tränarutbildningen C2.

Kursen ger en grundläggande förståelse för fotbollen i Sverige och vilka egenskaper för en tränare utbildningen gäller barnfotboll 6–12 år.

Det kom deltagare ifrån Solberga BK, Vega FC, Hägersten SK, Hammarby IF FF, IFK Aspudden-Tellus, Grödinge SK.

Solberga BK representerades av följande ledare:

Annica Dejfors (P11)
Axel Ahlström (F08/09)
Rickard Larsson (P12)

Det var Christer Hellqvist & Kai Gissberg som var dagens kursledare och dom var så grymma och så inspirerande och hade ett superinformativt och inspirerande sätt att utbilda, dom gick igenom följande avsnitt:

Din spelform
Föräldramöte
Matchen
Träningen
Praktik

Teorin

Det vart många intressanta och långa diskussioner, många idéer föddes.

Nu har vi 3 nya utbildade ledare i föreningen 😊

Vi säger grattis till
Annica Dejfors (P11), Axel Ahlström (F08/09), Rickard Larsson (P12)

Vill bli medlem eller prova på? Klicka här för att registrera dig.

P10, 22/10 09:20
P10, 21/10 13:06