VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!

Solberga BK - P/F 2017

Knattebollen är vår introduktion till fotbollen och föreningen. Målgruppen är barn i förskoleålder (4 - 6 år) som vill prova på att sparka boll. Rörelseglädje och allmän motorisk utveckling utgör fokus för Knattebollen. Det innebär olika former av lekar med eller utan boll med det övergripande syftet att ge barnen en rolig, allsidig och utvecklande träning.

Nyfiken på Knatteboll?

Är du nyfiken på, eller vill veta mer om hur vi tänker kring träning för de allra yngsta? Kontakta i så fall lagledare Frida Öberg

Intresseamälan kan också göras här (klicka på länken)

Målsättningarna med Knattebollen är att:

• Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
  • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
  • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
  • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Skapa intresse för fortsatt spel 5 mot 5.

Ledstjärnor för Knattebollen är att:

• Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.
  • Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.
  • Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Vår värdegrund

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:

• Gemenskap och sammanhållning
  • Positivt och roligt
  • Utveckling framför resultat
  • Så många som möjligt – så länge som möjligt
  • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.

God Fortsättning.
2023-01-03 10:46

Vi hade en helt fantastisk rolig och lärorik hösttermin-22 nu ser vi fram emot att fortsätta guida dessa guldklimpar i fotbollens värld.

Vårterminen kommer vi köra på Sjöängskolan Söndagar kl11:00

Detta pga renoveringar i Solbergaskolan.

Självklart välkommnar vi nya spelare tveka inte att  komma för att prova på.

Väl mött från era tränare Erik, Alan & Sammy.

vid pennan/Lagledare Frida

Fotbollsglädje i alla väder.
2022-11-06 11:07
En fot på bollen ger fin fokus till instruktionerna för nästa övning!

Vilket härligt gäng vi varit som kört på sen i somras. Jag vill tacka alla som bidragit med energi, ideér och glädje, framför allt när inte vädret varit på vår sida har alla dykt upp och gjort träningen helt fantasisk. Några favoritövningar enligt barnen har varit:

*Stöka till och städa

*Gröna, röda lyktan STOP!

*Vem är rädd för Zlatan

*Match mot dom vuxna

Nu börjar inomhussäsongen och vi kommer fokusera på lagkänslan med olika övingar. Vi behöver fortsatt hjälp utav er föräldrar att stå vid olika stationer, bära fram och bort grejer.

Vi ses på lördagar 12-13 alla träningssugna och hoppas på att få se lite nya ansikten också.

Vid tangentbordet/ Frida

Fotbollskolan 2022
2022-08-15 11:03

När sommaren var som varmast genomförde våra duktiga barn födda 2017/2018 fotbollsskola på Solberga BP från måndag till torsdag vecka 32. Fotbollsskolan är en "prova-på-verksamhet" där barn och föräldrar får möjlighet att prova på om fotboll i Solberga BK är någonting för dem. Det är samtidigt introduktion för nya föräldrar där de under praktiska former ser hur man bedriver träning för de yngsta, upplägg och lämpliga övningar samtidigt som man deltar och hjälper till. Det har varit "Learning By Doing" för både barn och föräldrar.

Under dessa fyra dagar har vi lärt oss olika utvecklande övningar, med- och utan boll, som under lekfulla former utvecklar barnens motorik, koordination, perception, balans m.m. Fokus har legat på att träna den individuella tekniken och då framför allt i att driva boll kontrollerat. Vi har även under lekfulla former introducerat barnen i att tänka på att man är en del i ett lag.

Fotbollsskolan avslutades med att alla deltagare på plats fick medalj och festis. Om det är någon gång i en fotbollsspelares karriär en medalj betyder något så är det förmodligen i ett sammanhang som detta :-)

Barnen har varit duktiga och kämpat på i värmen, och det har gått fort att lära sig de olika övningarna. Alla övningar har varit roliga men några favoriter verkar vara Drakskatt, Tjuv-och Polis (med fängelse) samt skottövningen där man ska passa, springa slalom, hoppa över häckar och skjuta :-) Barnet har nästan stått i kö innan träningen med att hjälpa till och lägga ut konor, samt efter träningen med att hjälpa till att bära in alla saker i vårt förråd. De deltagande föräldrarna har också varit duktiga i att delta med liv- och lust samt hjälpa till vid de olika övningar.

Nu återstår att anordna ett föräldramöte för att planera och organisera uppstarten av ett nytt P/F17 lag i Solberga BK.

Föreningen, 02/02 09:33
Föreningen, 01/02 09:09