SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap
Dam

SOLBERGA BOLLKLUBB - DAMER

Kontakt

damlaget@solbergabk.se
 
Tränare
Annika Vikander
Björn Carlsson
Pierre Westin
KG Flygt
 
Höstens första hemma match
2022-08-11 13:05

Dags för höstens första hemma match. Vi tar emot Tullinge TP IK.
söndagen den 14 augusti 18.00 på Solberga bollplan.

Varmt välkomna!

Tullinge - SBK Reflektioner från sidlinjen
2022-06-21 14:38

Det var samling på ett soligt Brantbrinks IP inför vårsäsongens sista match, taggade till max då vi lite snöpligt förlorat ett par matcher även fast vi spelmässigt varit det bättre laget. 

Intressant att backa undan lite och insupa atmosfären, lyssna på snacket och le lite åt det pepp och go som finns i det här laget. 

”Idag ska vi bara vinna” ”fokus från första sekund” ”100% från alla” ”våga misslyckas”

Jag kan skriva hur mycket som helst men jag tror ni förstår. 

 

När domaren skulle vissla igång 1:a halvlek så såg man direkt att Tullinge skulle slå en lång avspark och trycka upp hela laget direkt, men den rutinen våra tjejer har genomskådade detta redan innan och var beredda, så där tog vi den första taktiska vinsten. 

Jag tycker våra damer tar sig an starten enligt matchplanen och håller bollen på backen, spelar hem och börjar om när det tar stopp framåt,  försöker inte hitta en avgörande passning direkt utan väggar sig fram, använder alla lagdelar smart. 

Riktigt roligt och underhållande att titta på. 

 

Tullinge försökte oftast spela långt på deras snabba anfallare men jag tycker våra backar hade så pass bra kontroll på detta så det blev liksom aldrig några farliga avslut. 

 

Så fick vi äntligen in bollen i nät när Saf fullföljde ”ända in i kaklet” och pillade in 1-0 lågt vid stolpen, otagbart för målvakten. 

 

Efter målet tycker jag vi äger matchen och fortsätter att vara smarta och kreativa och det dröjer inte länge innan C1 störtar in i straffområdet och fiskar upp en retur och rullar in 2-0. 

 

Halvleken spelas av och laget samlas i skuggan för återhämtning och för att reflektera och justera detaljer till nästa halvlek. 

 

När domaren blåste igång halvlek 2 så startade vi som vi slutade, lugnt och kontrollerat, hög och hård press på bollhållare. 

Tycker det var mindre stressande av bollmottagarens agerande,  som i andra matcher i stort sett bara tjongades iväg, nu var det lugnare och man klev upp en bit på banan innan man levererade en passning. 

 

Halvleken handlade nu mest om att våga gå framåt för fler mål mer än att vara rädd för baklängesmål. 

Och vi har tjatat hela våren om att vi ska prova skjuta lite på distans då vi har duktiga skyttar. 

En som lyssnat var SL som efter litet trassel utanför Tullinges straffområde drog till med högerdojjan och fick en perfekt träff, högt upp under ribban, målvakten var på den men orkade inte hålla, 3-0 och det kändes som att nu är det klart. 

Men då så slutade vi med våran press istället och bjöd in Tullinge ordentligt, spelet förlades på våran planhalva och det blev ganska kämpigt och vi fick försvara oss lite i panik för att freda vårat mål, bollar tjongades iväg utan tanke och det kändes inte bra, vi föll tillbaka och var knappt tvåa på bollarna. 

 

Men det som händer oftast när ett lag pressar hårt är att man åker på en kontring, och Kristin fick chansen och punkterade matchen med sitt 4-0 mål. Ridå, tack och applåder. 

 

Det var en härlig känsla när matchen blåstes av och vi får gå på sommarledighet med den här matchen i minne. 

Att se den glädjen och peppen i omklädningsrummet efteråt är en av orsakerna till att man fortsätter med detta år efter år. 

Ni är fantastiska och alltid bäst i mina ögon tjejer. 

Tack för underhållningen och ha en välförtjänt sommarledighet. 

 

//Pierre 

Damernas första vinst
2022-05-16 22:04
(Foto: Magnus Lundgren )

På söndagskvällen kom den efterlängtade segern för vårat damlag . Vinst med 3-2 borta mot Saltsjöbaden.  

Till matchen hade vi lånat in två spelare från vårat F08/09-lag Felicia Back och Isabella Dejfors då vi fick ett par sena avhopp .

Det var tuff och hård tillställning med två hårt kämpande lag där Saltsjöbaden tog ledning med 0-2  inte helt rättvist då vi hade ett par bra tillfällen att själva ta ledningen . Men vi kämpade på och lyckades vända på matchen där vårat sista mål gjordes just av debutanten Isabella Dejfors ! Frågan är om inte det är den yngsta målgöraren i SBK-Dams historia ?

 

Detta var den fjärde matchen i serien och de övriga har slutat 0-2 mot Skogås/Trångsund , 1-1 mot Sickla IF och 1-1 mot Kransen Utd. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/8 18:00
Sön 19/6 18:00
0 - 4  
Sön 12/6 14:00
2 - 0  
Sön 5/6 18:00
3 - 3  
Ons 25/5 20:00
2 - 0  
Sön 22/5 18:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Föreningen, 16/08 10:32 
Föreningen, 15/08 10:23 
Föreningen, 15/08 08:35 
Föreningen, 11/08 10:29 
Föreningen, 10/08 09:22 
Föreningen, 04/08 13:55 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER