Dam

2021-04-15 07:55
Hemsidan tog tillfället i akt och prata med Eleonor Haak

Berätta hur din tid i Solbergas damlag har varit.
Jag började i Solberga när jag var 16 år och spelade i ca 5 år innan vi blev för få i laget och fick lägga ner. Började i damlaget igen i slutet på 2019 (30 år) och det har varit både utvecklande och väldigt roligt sedan dess. Känns som jag är hemma igen!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vad är dina bästa egenskaper?
Jag är back och trivs bra på vänsterkanten. Jag är bra på att läsa av spelet och hitta luckor så jag kan ta bollen framför näsan på motståndaren.

Många spelare pratar om den goda stämningen i laget. Hur tycker du att den är?
Vi har roligt på träningarna och peppar varann när det går bra men även när någon behöver lite mer energi och motivation. Alla är välkomna i vårt lag!

Det är snart dags för seriepremiär. Hur ser du på den kommande säsongen?
Känns som vi det här året har steppat upp träningen, så det ska bli roligt att visa hur vi har utvecklats och hur det visar sig i spelet. Uteträningarna på fredagkvällar i snöoväder måste ha gett resultat!

Har du några personliga mål för säsongen?
Mitt mål är att bli mer teknisk och lugnare när jag får bollen.

Varför ska publiken komma och kolla på Solberga BK damer i år?
För det är roligt att se när vi vinner! 😊

Vi tackar Eleonor för att hon tog sig tid att svara på våra frågor, och önskar henne lycka till med säsongen.

Intervju med Josephine Lundgren
2021-04-06 11:17
Hemsidan tog tillfället i akt och prata med Josephine Lundgren

Berätta hur din tid i Solbergas damlag har varit.
Jag började spela i Solberga BK när jag var sju år. Eftersom det inte fanns något flicklag spelade jag med pojkar 02. Jag slutade när jag var 13 år  men återkom ett år senare då jag började spela F04 som var det äldsta flicklaget i Solberga då. Jag har spelat med damlaget ända sen starten. I början spelade jag parallellt med båda lagen men när F04 upphörde blev det damlaget till 100%.  Om min tid i damlaget kan jag säga att det har varit roligt att vara med ända från början då vi slutade serien med tresiffrig målskillnad tills nu senaste säsongen där vi placerade oss i mitten av tabellen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vad är dina bästa egenskaper?
Jag är en vinnarskalle som tar för sig på plan. Jag är bra på fasta situationer som hörnor, frisparkar och straffar. Dessutom gillar jag att springa och är hyfsat snabb.

Många spelare pratar om den goda stämningen i laget. Hur tycker du att den är?
Vår stämning i laget är väldigt bra tycker jag! Och har bara blivit bättre och bättre för varje säsong.

Det är snart dags för seriepremiär. Hur ser du på den kommande säsongen?
Jag är supertaggad, vi har fått flera nya spelare som är väldigt duktiga. Jag tror att Solberga BKs damer kommer att vara ett mycket mer samspelt lag den här säsongen med bra spelare på alla positioner.

Har du några personliga mål för säsongen?
Min personliga målsättning är att vara med och se till att vi placerar oss bland dom tre bästa i vår serie. Dessutom lovar jag att leverera hörnor som Sara kan få nicka in!

Varför ska publiken komma och kolla på Solberga BK damer i år?
Varför skulle dom inte komma? Självklart ska dom komma och titta på Solbergas bästa damlag. Jag hoppas att det kommer mycket publik eftersom det är mycket roligare att spela då.

Vi tackar Josephine för att hon tog sig tid att svara på våra frågor, och önskar henne lycka till med säsongen.

Intervju med Annelie Cullfors
2021-03-31 08:56
Hemsidan tog tillfället i akt och prata med Annelie Cullfors

Berätta hur din tid i Solbergas damlag har varit.
Den har varit rolig och spännande. Då man har spelat några år ihop med de andra så blir det alltid bättre. Alla är välkomna känns det i laget.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vad är dina bästa egenskaper?
Jag är egentligen målvakt från början men har valt att spela ute och spelar där tränaren placerar en vid en match oftast mittback. Erfarenhet av olika divisioner i serien och lagspelare. Bästa egenskapen är att jag är orädd i närkamper.

Många spelare pratar om den goda stämningen i laget. Hur tycker du att den är?
 Den är bra och vi jobbar alla för att ha en bra stämning och inkludera så alla känner sig delaktiga.

Det är snart dags för seriepremiär. Hur ser du på den kommande säsongen?
Den blir spännande o målsättningen är att komma i mitten i år i serien. Och in med fler mål än förra året.

Har du några personliga mål för säsongen?
Det är att behålla min plats i laget och förbättra min fys/styrka.

Varför ska publiken komma och kolla på Solberga BK damer i år?
Man ska alltid stödja sin förening och även damerna finns och behöver stöd av publiken som herrlaget har. Alla lag är ihop en förening o behöver publiken.

Vi tackar Annelie för att hon tog sig tid att svara på våra frågor, och önskar henne lycka till med säsongen.

Föreningen, 16/04 09:26
Föreningen, 15/04 07:52