VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!

SOLBERGA BOLLKLUBB - POJKAR 10

Kontakt:

Administratör

Ronny Forslöf

sbk-p10@solbergabk.se

Lagledare

Tränare

Sara Svärd

Yosef Wain
Ronny Forslöf
Jan Saaristu

Provspel

Är du intresserad av att provspela med oss?

Klicka här för att anmäla dig

Lagaktivitet i Supercenter!
2022-11-28 08:53

I går söndagen den 27 november, 1: a advent hade vi P10 en lagaktivitet hos supercenter som föreningen Solberga bollklubb bjud på eftersom vi fyller 55år i år.

Klicka här för att se härliga bilder

12:15 var det samling vid Tempo 9 förväntansfulla och ledare åkte till supercenter som ligger i Enebyberg.

Alla killar fick var sin supercentertröja från P10 som ett minne från dagen.

13:00 möte Ester och Daniel som var våra aktivitetsledare, två fantastiska ungdomar som båda två spelar fotboll och tränar ca 5 dagar i veckan.

I 120 minuter körde dom med oss 😊 Dom delar upp oss i grupper som sedan tävlar mot varandra i flera stationer.
Stafett tävlingar
Fotbollstennis
Icon Ring
Strafftävling
Fotbollsmatcher

15:00 var det dags för att äta, killarna hade fått välja mellan pizza eller hamburgare och detta tillagades på plats, alla var överens om att detta smakade gott efter 2 timmars ”pass”

Det vart mycket lyckad lagaktivitet och stort tack till SBK samt Supercenter sist men inte minst till Ester och Daniel.

Ledarna P10

Grattis Sara!
2022-10-06 13:45

Idag är ingen vanlig dag för det är Sara födelsedag, Hurra! Hurra! Hurra

Matchrapport Älvsjö AIK Vs Solberg BK
2022-09-30 16:40
Vi tog en tung seger på bortaplan mot Älvsjö AIK i derbyt i P2010-35, vårt härliga P10 lag fortsätter att imponera med fint spel i Sanktan!

Vi var taggade och efter ha vänta hela förmiddag och några timmar in i eftermiddagen, några av spelarna kunde inte vänta att vi skulle samlas 13:45 så var killarna redan på Älvsjö IP klockan 13:00 😊

BILDER FRÅN MATCHEN KLICKA HÄR

Dagens trupp
#1 Otis Ekelund
#17 David Sparring
#17 Yonas Belay (Lån P11)
#18 Maximilian Sahlén
#20 Kasper Nielsen (Lån P11)
#21 Liam Li
#23 Lukas Svärd-Wallgren
#24 Lennox Borroto
#25 Emanuel Ekelöw
#45 Amara Nigtingale
#45 Isaac Komesha Luyengi

1: a perioden

Två lag som till början spelade avvaktande, men efter längre perioden gick började vi att ta kommandot i matchen, Vi litar mer och mer på varandra och lärt oss ta ansvar för våra positioner och vad vi förväntas göra på planen. Det är också något som snabbt ska visa sig denna eftermiddag.

2: a perioden

Vi kom ut som ett annat lag, domaren blåste i gång andra perioden och fick blåsa för mål efter 1.28   gjorde David 0–1, sitt första mål för dagen och domaren hade blåst igång avspark efter vårt mål och fick bara efter 40 sekunder blåsa av för 2-0 till oss genom Amara.

I mitten av 2:a perioden gör en spelare i Älvsjö AIK sig illa, domare stoppade matchen och då klev Amara och David fram till spelare och frågade hur det var, vi ledare vart faktiskt stolta över deras sportslig uppträdande. Läs mer om fotbollens gröna kort ” Grönt Kort är ett initiativ som genomförs tillsammans med vår samarbetspartner Folksam för att lyfta fram och visa på alla goda föredömen som finns inom barn- och ungdomsfotbollen.

Killarna satt Älvsjö under press med ett bra press spel och mycket bra närkamperna och nu fick vi se en hungrig Amara som under 3 minuter gjorde både 3-0 och 4-0. Älvsjö reducerade15.30 till 4-1 efter att vi var snabba hem efter ett anfall.

3: perioden
I pausen pratade vi om vi skulle hålla ihop lagdelarna och gå ut och rulla bollen mellan varandra och ha ett högt press spel och detta gav direkt resultat.

I den 4 minuten fick vi se ett konstmål från David 4 minuter i 3:a perioden fick vi en vänsterhörna som David skytt mot målvaktens högrahörn och skruvade in bollen i mål som var vårt femte mål.

Lennox kom på fri mot Älvsjö målvakten på vår högerkant och skytt in sitt första mål för matchen 6-1, 8,28 Älvsjö spelarna ger inte upp utan ger oss en kamp och har en del målchanser, där vår målvakt Otis gör en grym match han murar igen målet 😊 12,30 gör Davis sitt 3:e mål för match sk hattrick, 7-1 sedan gör Lukas 8-1 och på övertid fastställer Isaac slutresultat till 9-1.

– Vi följer vår matchplan till punkt och pricka och spelar ut hela registret. Vi får matchen precis dit vi vill och det var verkligen jätteskönt. Vi rullar boll och utnyttjar att vi är ett energiskt lag och till dagen match gjorde Max debut i den orange matchtröjan.

Vi fick se ett grymt försvarsspel Av Liam Li och Emanuel.

Till dagens match lånade vi 2 spelare från vårt P11 lag Yonas och Kasper som gjorde en bra insatts trots att dom hade redan spelat en match och fick 30 minuters vila innan det var dags värma upp med oss.

Dagens gröna kort gick till Lukas 😊

Efter match bjuds det på donuts och läsk av Otis föräldrar 😉

Tack till vår 12 spelare publiken som kom och hejade på oss.