SOLBERGA BOLLKLUBB - POJKAR 10

Sara Svärd

Yosef Wain

Provspel

Är du intresserad av att provspela med oss?

Klicka här för att anmäla dig

Tränarmöte
2021-04-17 16:01

Idag (Lördag 17/4) har vi haft ett planeringsmöte och arbetat fram träningsplanering samt säsongsplanering.

Ett väldigt produktivt möte, och vi är så taggade.

//Ledarteamet

Träning 14 april
2021-04-15 07:41

Vi började träningen med en kort genomgång om vad vi skulle göra på träningen. Dagens tema Anfallsspel - Speluppbyggnad.

Övning 1: Förberedelseträning
Liams stafett:
Vid start börjar försteman i varje led springa medurs runt banan. När den personen löpt ett varv ställer man sig sist i sitt led och den som står först sticker iväg. Målet är att springa ikapp motståndarlagets löpare och "tagga" denne.

Övning 2: Färdighetsövning - Spelbarhet och spelaravstånd
Spelbarhet och spelavstånd: 6 barn har 3 bollar och ska passa bollarna till varandra. 2 barn är passiva försvarsspelare och ska täcka bort anfallsspelarna utan boll. Byt försvarsspelare.

Övning 3: Färdighetsövning – Ta bollen
Förhindra speluppbyggnad

Dela in barnen i 2 lag med 4 i varje och ytan i tre zoner: A, B och C. Alla i blått lag hämtar var sin boll i zon A och driver in bollarna i zon B. Rött lag ska erövra bollarna i zon B och driva in dem i zon C.

Blått lag hämtar nya bollar och driver in dem i zon B.

Det är inte tillåtet att passa bollarna.

Hur lång tid tar det för rött lag att erövra alla bollar.

Övning 4: Spelövning - matchspel
Här öva på att spela bredare och utnyttja hela planens bredd.

Vi avslutade träningen med en kortare samling, gick igenom vad vi har tränat på och vad vi tyckte om träningen.

Många spelare samt vi ledare sa att dom längtar tills nästa träning 😊

Ledarteamet P10

Träning 12 april
2021-04-13 11:02

Vi började träningen med en kort genomgång om vad vi skulle göra på träningen.

Övning 1
Liams stafett:

Övning 2

Övning 3
Förhindra speluppbyggnad

Blått lag hämtar nya bollar och driver in dem i zon B.

Det är inte tillåtet att passa bollarna.

Hur lång tid tar det för rött lag att erövra alla bolla.

Vi avslutade med matchspel öva på att spela bredare och utnyttja hela planens bredd.

Ledarteamet P10