VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap
P10

Klä dig rätt för fotboll på vintern

Hej,

Nedan följer klädtips inför höst/vinterträning.

Vi ger dig tipsen för att hålla dig varm, frisk och skadefri när du spelar fotboll utomhus under vinterhalvåret.

Fotboll är en året runt-sport. För att undvika skador, minska risken för att bli sjuk och helt enkelt hålla dig varm och bekväm under träningen, finns det några knep som det är smart att ta till när du ska träna ute i kylan.

För att du ska känna dig bekväm under träningspasset är det en bra utgångspunkt att klä sig så att du fryser lätt innan du börjar träna. Då kommer du att vara lagom varm under passet.

Superunderställ i funktionsmaterial är perfekt att ha som ett innersta lager på både över- och underkroppen. Det leder bort fukt och andas bra. På överkroppen kan det också vara bra med ett mellanlager i form av en lätt träningströja eller en tunn fleecetröja. En träningsjacka eller vindtät jacka ytterst är smart att ha, framför allt i sur vind eller nederbörd. Under träningspassets gång kan du reglera temperaturen genom att ta av eller på lager. En lätt träningsbyxa hjälper till att hålla benen varma.

Halsvärmare, mössa och handskar är också ett måste när det är kallt ute.

Glöm inte fötterna. Du blir snabbt kall om tårna när minusgraderna dominerar. För dig som lätt fryser är fotbollsstrumpor i ull ett utmärkt alternativ. Dessutom kan det hjälpa att lägga in ett par ullsulor i fotbollsskorna.

Kom också ihåg ett torrt ombyte till efter träningen. När du avbryter aktiviteten efter att ha svettats blir du snabbt kall, och då blir du lätt sjuk om du fryser en längre stund. En varm ulltröja eller en dun- eller primaloftjacka är bra val här, och håller dig varm tills du har kommit hem eller till omklädningsrummet.

 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER