Hej!
Här kommer information om HSK- Cupen 2021, 30 oktober.
Gruppindelning & Deltagande lag
Vi spelar i grupp A tillsammans med
Hägersten SK Lejonen 1 – Gul
Högalids IF Lag 1 – vit
Sollentuna FK Syd 1 – Svart
Solberga BK P10 - Orange
Glöm inte att ta med er fotbollsskor, benskydd, (matchtröja (Puma) matchbyxa samt strumpor) 2 extra t-shirt, träningsoverall, regnkläder.
Spelplats
Hägerstensåsens Bollplan, Klicka här för vägbeskrivning -> |KARTA|
Transport (SL) |Planering av resa|
Sömn
Glöm inte att lägga er tidigt.
Vi alla behöver sömn för att återhämta oss. Barn behöver även sömn för att kunna växa och utvecklas. Fotbollsspelare i åldern 10 - 12 år behöver 10–11 timmar per dygn.
(21.00 - 07.30)
Kost
En dag med flera träningar eller matcher gäller det att grunda med en bra frukost. Utgå från en tallrik naturell filmjölk eller yoghurt, häll i müsli och toppa gärna med bär, lite extra nötter eller en skivad frukt. Till detta kan du äta en eller flera smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller ägg. Välj ett grövre bröd eftersom det innehåller kolhydrater som är långsamma och ger dig energi som varar längre. Har du svårt att äta frukost mixa ihop en smoothie av naturell yoghurt, banan, bär och lite honung!
En väl sammansatt måltid innehåller en kolhydratkälla (pasta/potatis/bulgur), en proteinkälla (kött/fisk/ägg/bönor) och grönsaker.
Måltider
Det är viktigt att du tankar kroppen med mat(energi) under hela dagen. Du som spelare måste planera in samtliga måltider under dagen. Helst 5 måltider inklusive mellanmål!
Ät helst ca 2-3 timmar före träning eller match. Äter du senare är risken annars att du blir slö och trög eftersom matsmältningen är i gång.
8.30 FRUKOST
Förslag MÜSLIFRUKOST
Müsli med fil eller yoghurt
Grovt bröd med smörgåsmargarin, skinka och en skiva paprika.
1 frukt eller 2 st. pressad apelsin (Egen juice)
10.45 Lunch (hemma)
En väl sammansatt måltid innehåller en kolhydratkälla (pasta/potatis/bulgur), en proteinkälla (kött/fisk/ägg/bönor) och grönsaker.
Förslag SUPERSNABB KORV/KYCKLING STROGANOFF
Ingredienser
75 g falukorv/kycklingkorv
¼ gul lök
⅜ msk tomatpuré
¼ msk Smör-&rapsolja
Smör- & rapsolja
⅝ dl matlagningsgrädde 15% (Finns laktosfri)
⅛ tsk salt
Gör så här
1.Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken.
2.Stek korv, lök och tomatpuré i smör&-rapsolja i en rymlig stekpanna.
3.Tillsätt matlagningsgrädden och salta, låt koka på svag värme 2-3 min.
4.Servera med ris och grönsaker.
Medtag egen matsäck
Tidsprogram
13.00 SAMLING Hägerstensåsens Bollplan
13.30 Uppvärmning
13.45 - 14.20 -Sollentuna FK Syd 1 - Solberga BK P10, 2x15
14.30- Mellanmål/återhämtningsmål (*)
15.10 Uppvärmning
15.15 - 15.50 Högalids IF Lag 1 - Solberga BK P10, 2x15
15.50- Mellanmål/återhämtningsmål (*)
16.30 Uppvärmning
16.45 – 17.20 Solberga BK P10 - Hägersten SK Lejonen 1, 2x15
17.20- Mellanmål/återhämtningsmål (*)
18.00 Uppvärmning
Extramatcher 18:15
Medaljutdelning efter sista matchen.