2 nya intressanta digitala utbildningar
Förutsägbart Ledarskap - dolda utmaningar (Digital föreläsning)
Kurstillfällen
2021-04-26 18:00 - 20:00
Kursplats
Teams
Kostnadsbeskrivning
Föreläsningen är kostnadsfri.
Sista anmälningsdag
2021-04-25
Välkommen du som är ledare, tränare, förälder eller annan viktig vuxen inom idrottsrörelsen till en digital föreläsning med Måns Lööf.
Ta chansen att fylla på med kunskap och inspiration om hur du bemöter barn och ungdomar med osynliga funktionsnedsättningar som exempelvis ADHD och Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer. Struktur, tydlighet och framförhållning passar alla barn och ungdomar, men barn och ungdomar med NPF behöver det mer.
Under föreläsningen delar Måns med sig av tips och verktyg som stärker dig i rollen som vuxen i en verksamhet med barn och unga.
Föreläsare
Måns Lööf, utbildad sjuksköterska, KBT-terapeut och idrottsledare. Måns arbetar till vardags med barn och unga med särskilda behov på barn- och ungdomspsykiatrin i Gävle. Han har arbetat i över femton år med att utbilda, föreläsa och arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov. Idag är Måns aktiv folkbildare och en eftertraktad resurs i hela landet där han bland annat medverkat i UR-produktionerna Fatta familjen och Superungar.
Målgrupp
Idrottsledare och föräldrar som möter barn inom idrotten.
Viktigt att du vid anmälan anger en fungerande e-postadress dit vi kan skicka inloggningsuppgifter.
Om du vid anmälan inte får någon bekräftelse, vänligen meddela kerstin.fryksen@rfsisu.se
Anmäl dig kursen |H Ä R|
Så många som möjligt, så länge som möjligt - för att bli så bra som möjligt? Tränarforum Stockholm
Kurstillfällen
2021-04-27 18:00 - 21:00
Kursplats
Workshopen kommer att genomföras helt digitalt.
Vi vet att utveckling av idrottslig prestationsförmåga kräver arbete över tid. För vissa utövare sker utvecklingen relativt snabbt, medan andra behöver längre tid. Vi vet även att det inte finns några belägg för att utövare som utvecklat sin prestationsförmåga tidigt kommer att bli de som når längst som vuxna. Det vi kan göra är att försöka få så många som möjligt att stanna kvar inom idrotten så länge som möjligt.
Samtidigt ser vi en tydlig trend inom idrotten generellt att många ungdomar slutar med idrott efter 11 års ålder. En tydlig uppmaning till idrottsföreningar har därför blivit att skifta fokus från att rekrytera till att behålla. Men hur ska det gå till? Kan det ha med bemötande att göra? Vad gör att man efter träningen redan längtar till nästa träning?
I denna workshop kommer vi att ge tips och inspel på hur du som tränare kan stimulera dina utövare genom att på olika sätt jobba med bemötande, utmaning, lärande och utveckling i alla plan, psykiskt, fysiskt, socialt och idrottsligt.
Hur behåller vi så många som möjligt? Hur gör vi för att stärka varje individ så att den känner sig sedd, bekräftad och upplever ett sammanhang i sitt idrottande?
Genom att använda gruppen som en resurs, för att skapa trygghet och samhörighet och där utövaren kan känna sig kompetent och få utmaningar utifrån sina egna färdigheter. Och aa ett coachande förhållningssätt och se utvecklingsområden där utövaren kan jobba med det själv.
Rauno Juustovaara, professionell pedagog på Lillsved idrottsfolkhögskola, utbildad idrottslärare (GIH) Stockholm, 1991. Rauno har under sin tid på Lillsved utvecklat sitt sätt att se på grupp och individ. Utbildad UGL (utveckling grupp och ledare) samt studerat gruppdynamik på Linköpingsuniversitet. På York universitet har Rauno fördjupat sig i kommunikation inom olika mänskliga system.
Han jobbar med feedforward som är en alternativ metod till feedback som går ut på att man själv väljer sina utvecklingsområden. Teorin utgår från FRLM, full range leadership modell.
Rauno jobbar som extern föreläsare till SISU Stockholm, har varit ledare inom fotboll, innebandy, skidor och gymnastik, både inom elit och bredd och barn/ungdom till vuxna.
Målgrupp
Anmäl dig kursen |H Ä R|