VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Välkommen till sidan för Solberga Bollklubbs ledare!

Den här sidan riktar sig till dig som är aktiv ledare i SBK eller till dig som ämnar att engagera dig som ledare.

Det administrativa syftet med ledarsidan är att ha en plattform där vi som ledare kan dela med oss av information till varandra samt ta del av nyheter från styrelse och kansli.

Det främsta syftet är att skapa en atmosfär av VI-samhet på ledarfronten och bygga upp en starkare och skarpare vision tillsammans genom att känna delaktighet och jobba tillsammans för utveckling på både klubb- och lagnivå.

Via denna ledarsida sköts kommunikationen som gäller för samtliga ledare och när en nyhet läggs upp får ni ett mejl (med Solberga Bollklubb som avsändare!)

 

De flesta sidor här är skyddade och för att se dem loggar du in uppe i högra hörnet med samma användarnamn och lösen som du har till Sportadmin! Har du inget, skicka ett mejl så löser vi det!

Lära känna Solberga BK styrelse
2022-09-29 09:16

Namn: Donald Boström Ordförande

5 snabba privata:
Boende (var & hur många under samma tak):
Svar: Hus i Nacka med fru, alla tre barn utflugna 

Yrkesliv (tidigare & nuvarande):
Svar: Journalist, författare och fotograf, har nästan bara arbetet utrikes, nu i åttio länder.

Den personliga egenskap jag är mest respektive minst stolt över:
Svar: Jag fick frågan en gång i en tidningsintervju, då svarade jag uthållighet, de flesta andra brukar prata om min förmåga att fokusera.
Bristen är att jag ofta har för många bollar i luften, så har det varit i hela mitt liv, ibland blir det för mycket av det goda. 

Fritidsintressen:
Svar: för många. SBK, Karate, Gitarr, mat o dryck, Kaffe, svamp, läser böcker varje dag, dagliga löpturer i Nackareservatet.

Favoritlag (förutom SBK såklart):
Svar: Bajen

Vad har du för bakgrund & nuvarande roll i Solberga BK:
Svar: Kom på idén att starta en ny klubb när min gamla klubb Solberga IF lades ned, och var sedan med och startade SBK tillsammans med Christer Bertling, Björne Larsson och Kjell-Åke Bertling. Spelade sedan i pojk, junior och seniorlagen, var tränare, lagledare och domare. Kom sedan ett antal år med i styrelsen och är idag ledare för Gåfotbollen och klubbens ordförande.

Roligaste SBK minne:
Svar: 
Det finns naturligtvis många minnen, som att vara med i klubbens allra första match 3 maj 1967, det var speciellt, men kanske starkaste minne är vår första spännande resa utanför Stockholm med juniorlaget till Ryavallen Borås. Vi fick spela på gräs för första gången i vår liv. Förutom matchen hade vi otroligt roligt på själva resan.

Styrelsen hade en planeringsdag i början av året, kan du nämna en arbetsuppgift som du tagit med dig därifrån och arbetar med under 2022:
Svar: Vikten av att rekrytera och utbilda bra ledare. 

Kan du nämna en viktig sak för dig (Solberga BK målsättningar, riktlinjer, klubbregler och ambition
För mig är ”En klubb för alla” vår viktigaste grundvärdering, vår sociala insats kan inte underskattas, och att SBK ska spela en viktig roll för invånarna i stadsdelen.


Tack för den här korta ”lära känna styrelsen” intervjun, avslutningsvis 
Det här visste du inte om mig… ”Hemlig/konstig/udda” talang:
Svar: Har gjort ett antal kokböcker, bland annat med Kocklandslaget och Lasse Kronér. Arbetar mycket med bokformgivning och har vunnit pris av Svensk Bokkonst för mina alster. 

Höstens utbildningar RF-Sisu
2022-09-23 10:35

Utveckla tränarskapet - Tränarforum Stockholm


Kunskaper är som pusselbitar. Vissa bitar passar inte direkt utan kräver att andra bitar finns på plats. En del bitar är lätta att lägga. Andra bitar kräver mer arbete. Att dela med sig av insikter och erfarenheter som gjorts och med nyfikenhet lyssna till andras är viktigt för att utvecklas som tränare. Ett av syftena med mötesplatsen Tränarforum Stockholm är dels att ge dig som tränare fler pusselbitar, dels att hjälpa dig få dem på rätt plats. Det tror vi görs bäst tillsammans och i samtal med andra tränare. 

Innehåll
Under kvällen presenteras materialet "Utveckla tränarskapet", som består av ett stort antal samtalsunderlag i ämnen som tagits upp av oss tidigare. De kan användas för att starta samtal och dela erfarenheter mellan tränare i föreningen. Vi kommer utifrån samtalsunderlag utbyta erfarenheter mellan tränare på plats. Alla deltagare får tillgång till materialet efteråt.

Föreläsare under kvällen
Susanne Wolmesjö är koordinator och utvecklare för Riksidrottsuniversitetet i Stockholm, ett nystartat samarbete mellan GIH, KTH tillsammans med Stockholms Stad och RF-SISU Stockholm. Susanne kommer att informera om verksamheten, hur man kan kombinera idrott och studier och möjligheten till utveckling för tränare och idrottare i Stockholm

Målgrupp
Utbildningen riktar sig framförallt till medlemmar i förening i Stockholmsdistriktet. Tillhör du inte någon förening måste du ta kontakt med Lars Jonsson, lars.jonsson@rfsisu.se för registrering och mer info.

Kost
Vi bjuder på smörgås, frukt och vatten. 

Kostnad & avbokning
Föreläsningen är kostnadsfri. Avbokning sker till carina.sjolander@rfsisu.se

Frågor
Har du frågor kontakta Lars Jonsson, lars.jonsson@rfsisu.se, 08-627 46 07

Har du frågor om anmälan eller vill avboka kontakta Carina Sjölander, carina.sjolander@rfsisu.se 

 

Tränarforum Stockholm är en mötesplats för tränare inom föreningsidrotten i Stockholmsdistriktet. Med Tränarforum Stockholm vill vi anta utmaningen att stärka ledarskapet inom idrotten, en central del av idrottens strategi mot 2025. Ska vi lyckas nå målbilden kommer tränaren, dvs du, vara en viktig aktör. Därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för att du ska bli framgångsrik. Vi anordnar frukostseminarier, föreläsningar, erfarenhetsutbyten och andra utbildningar med kompetenta föreläsare inom aktuella ämnesområden.


Tränarforum Stockholm är en kvalitetsstämpel för dig som vill uppdatera dig med det senaste, så att så många som möjligt hänger med så länge som möjligt.

 

Datum:
2022-10-05

Kurstillfällen:
2022-10-05 18:00 - 21:00

Plats
Allaktivitetshuset Sturegatan 10, Sundbyberg

Kontaktuppgifter
carina.sjolander@rfsisu.se

Sista anmälningsdag:
2022-10-02

Mer info och anmälan


Lunchsamtal - Nyfiken på Rörelseförståelse

Mer info och anmälan


Träna barn, ungdomar och vuxna med ADHD, autism/Asperger och andra diagnoser


Vår utbildning "Träna barn och ungdomar med ADHD, AST/ASD och andra diagnoser" vänder sig till dig som vill stärka ditt ledarskap för att kunna inkludera fler inom svensk idrott. 

Utbildningen vänder sig till dig som träffar barn, ungdomar och vuxna med olika behov. Den fokuserar på rutiner, struktur, motivation, feedback, känsloärlighet, relationer och bemötande när du tränar aktiva med till exempel ADHD och autism/Asperger.

Det som är bra för personer med NPF är bra för alla i er förening.

Målsättning med utbildningen är:
- Ökad kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom ADHD, ASD/AST.
- Kunskap om hur du kan bemöta och leda barn och ungdomar med NPF.
- Att du får med dig tips på hur du kan göra för att underlätta för barn och ungdomar med NPF
 

Målgrupp
Tränare ledare som vill ta nästa steg i sitt ledarskap för att skapa bättre förutsättningar för alla

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. Kom ihåg att kontrollera skräpposten om du inte fått bekräftelse eller kallelse.

Ange den mail som du tänker använda vid inloggningen i din anmälan för smidig anslutning till Teams.  

Välkommen med din anmälan!

Information
Digital utbildning
Kurstillfällen
2022-10-12 18:00 - 21:00
Kursplats
Microsoft Teams
Kursledare
Marika Dehlbom, Birgitta Sjöberg

Mer info och anmälan

Goda energirika mellanmål före och efter träning

En utbildningskväll med syftet att inspirera barn, ungdomar, idrottsledare och idrottsföreningar med cafeteria.

Vi pratar om sambandet mellan fysisk aktivitet och kost samt lära oss hur man genom bra mellanmål kan uppnå en jämn energibalans. Under kvällen går vi igenom en enkel och förståelig sockerskola och att göra egna enkla sockersmarta mellanmål och vad man kan ha med sig i väskan på väg till träningen. Bättre alternativ helt enkelt.

Målgrupp: Tränare, lagledare, vårdnadshavare samt de som ansvarar för föreningens cafeteria

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri

Information
Digital utbildning
Kurstillfällen
2022-10-19 18:00 - 20:00
Kursplats
Microsoft Teams

Mer info och anmälan

Lunchsamtal - Nyfiken på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
En serie med olika ämnen där vi skrapar på ytan och för ett enklare samtal för att väcka större intresse kring olika frågor.

Idag pratar vi om ledarskap och NPF.

Målgrupp
Alla inom idrottsrörelsen

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. Kom ihåg att kontrollera skräpposten om du inte fått bekräftelse eller kallelse.

Ange den mail som du tänker använda vid inloggningen i din anmälan för smidig anslutning till Teams.  

Välkommen med din anmälan!

Information
Digital utbildning
Kurstillfällen
2022-11-02 12:00 - 13:00
Kursplats
Microsoft Teams
Kursledare
Birgitta Sjöberg och Marika Holm

Mer info och anmälan

Fördjupning - Träna barn, ungdomar och vuxna med ADHD, autism/Asperger och andra diagnoser

Vår utbildning "Träna barn och ungdomar med ADHD, AST/ASD och andra diagnoser fördjupning" vänder sig till dig som vill stärka ditt ledarskap för att kunna inkludera fler inom svensk idrott. För att gå fördjupning behöver du sedan tidigare ha en grund kunskap kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi önskar även ett aktivt deltagande av dig som deltagare under utbildningen. 

Utbildningen vänder sig till dig som träffar barn, ungdomar och vuxna med olika behov. Den fokuserar på rutiner, struktur, motivation, feedback, känsloärlighet, relationer och bemötande när du tränar aktiva med till exempel ADHD och autism/Asperger.

Det som är bra för personer med NPF är bra för alla i er förening.

Målsättning med utbildningen är:
- Ökad kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom ADHD, ASD/AST.
- Kunskap om hur du kan bemöta och leda barn och ungdomar med NPF.
- Att du får med dig tips på hur du kan göra för att underlätta för barn och ungdomar med NPF 

Målgrupp
Tränare ledare som vill ta nästa steg i sitt ledarskap för att skapa bättre förutsättningar för alla

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. Kom ihåg att kontrollera skräpposten om du inte fått bekräftelse eller kallelse.

Ange den mail som du tänker använda vid inloggningen i din anmälan för smidig anslutning till Teams.  

Välkommen med din anmälan!

Information
Digital utbildning
Kurstillfällen
2022-11-16 18:00 - 21:00
Kursplats
Microsoft teams
Kursledare
Marika Dehlbom, Birgitta Sjöberg

Mer info och anmälan

Lunchsamtal - Nyfiken på kvinnors och tjejers idrottande


En serie med olika ämnen där vi skrapar på ytan och för ett enklare samtal för att väcka större intresse kring olika frågor.

Idag pratar vi om kvinnor och tjejers förutsättningar till idrott.

Nyfiken på kvinnors och tjejers idrottande? Häng med oss på dagens nyfiken på lunchsamtal och ta del av vårt samtal med Regina. Vad innebär det att ha PMS och inte tränaren förstår? Påverkar mensen vår prestation? Vad behöver jag som ledare ha koll på när det kommer till hur tjejer växer och vad som händer i kroppar och knoppar.


Vi skrapar på ämnet i en enklare samtalsform medan du äter lunch eller tar din lunchpromenad! 


Målgrupp
Alla inom idrottsrörelsen

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. Kom ihåg att kontrollera skräpposten om du inte fått bekräftelse eller kallelse.
Ange den mail som du tänker använda vid inloggningen i din anmälan för smidig anslutning till Teams.  

Information
Digital utbildning
Kurstillfällen
2022-11-23 12:00 - 13:00
Kursplats
Microsoft Teams
Kursledare
Regina Hedström

Mer info och anmälan

Träna barn, ungdomar och vuxna med ADHD, autism/Asperger och andra diagnoser
Vår utbildning "Träna barn och ungdomar med ADHD, AST/ASD och andra diagnoser" vänder sig till dig som vill stärka ditt ledarskap för att kunna inkludera fler inom svensk idrott. 

Utbildningen vänder sig till dig som träffar barn, ungdomar och vuxna med olika behov. Den fokuserar på rutiner, struktur, motivation, feedback, känsloärlighet, relationer och bemötande när du tränar aktiva med till exempel ADHD och autism/Asperger.

Det som är bra för personer med NPF är bra för alla i er förening.

Målsättning med utbildningen är:
- Ökad kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom ADHD, ASD/AST.
- Kunskap om hur du kan bemöta och leda barn och ungdomar med NPF.
- Att du får med dig tips på hur du kan göra för att underlätta för barn och ungdomar med NPF
 

Målgrupp
Tränare ledare som vill ta nästa steg i sitt ledarskap för att skapa bättre förutsättningar för alla

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. Kom ihåg att kontrollera skräpposten om du inte fått bekräftelse eller kallelse.

Ange den mail som du tänker använda vid inloggningen i din anmälan för smidig anslutning till Teams.  

Välkommen med din anmälan!

Information
Digital utbildning
Kurstillfällen
2022-12-05 18:00 - 21:00
Kursplats
Microsoft Teams
Kursledare
Marika Dehlbom, Birgitta Sjöberg

Mer info och anmälan

Frukostseminarium – fasta situationer
2022-09-21 19:36
Information från Stff´s hemsida 21 september 2022

Varmt välkomna till Stockholms Fotbollförbunds frukostseminarium den 5 oktober. Tillsammans med StFF:s fotbollsutvecklare Douglas Jakobsen görs en djupdykning i fasta situationer.

Hörnor, frisparkar, inkast, insparkar, straffar, ja de fasta situationerna är många i fotboll. Hur kan man utnyttja dessa på bästa sätt eller vad ska man tänka på för att försvara sig. Det finns mycket att ta upp och diskutera i ämnet. På fortbildningen tar vi upp praktiska tillämpningar på alla nivåer.

 

Ämne: Fasta situationer
 
Föreläsare: Douglas Jakobsen
 
Tid: 5 oktober, kl. 09:00-10:00
 
Plats: Clarion Hotel Amaranten, Kungsholmsgatan 21, 112 27  Stockholm

 

Avgift: 100kr, kaffe och frukostmacka ingår
 
Anmälan: Görs här!
OBS! Begränsat antal platser. (Om inte seminariet blir fullbokat tidigare, är sista anmälningsdag den 4 oktober kl. 12.00)

 

Vid eventuella frågor, kontakta:

Douglas Jakobsen
Fotboll – Fotbollsutvecklare tränarutbildning fortbildning
076-544 75 35
douglas.jakobsen@stff.se

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Föreningen, 14/09 10:42 
Föreningen, 16/08 10:32 
Föreningen, 15/08 10:23 
Föreningen, 15/08 08:35 
Föreningen, 11/08 10:29 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER