Välkommen till sidan för Soberga Bollklubb ledare!

Den här sidan riktar sig till dig som är aktiv ledare i SBK eller till dig som ämnar att engagera dig som ledare.

Det administrativa syftet med ledarsidan är att ha en plattform där vi som ledare kan dela med oss av information till varandra samt ta del av nyheter från styrelse och kansli.

Det främsta syftet är att skapa en atmosfär av VI-samhet på ledarfronten och bygga upp en starkare och skarpare vision tillsammans genom att känna delaktighet och jobba tillsammans för utveckling på både klubb- och lagnivå.

Via denna ledarsida sköts kommunikationen som gäller för samtliga ledare och när en nyhet läggs upp får ni ett mejl (med Solberga Bollklubb som avsändare!)

De flesta sidor här är skyddade och för att se dem loggar du in uppe i högra hörnet med samma användarnamn och lösen som du har till Sportadmin! Har du inget, skicka ett mejl så löser vi det!

Uppdaterad Information om Covid-19, 2021-01-15
2021-01-15 16:39
Uppdaterad Information om Covid-19 2021-01-15

Organiserad utomhusträning tillåten
Smittskydd Stockholm har uppdaterat sina riktlinjer och föreningsledd organiserad träning utomhus är tillåtet  fr o m 16 januari.

Läs mer på vår sida "information om covid-19"

Fortbildning för flicklagstränare
2021-01-14 10:39
Vill du stärka ditt ledarskap och få konkreta verktyg för att utveckla din träningsgrupp –
både på och utanför fotbollsplanen? Vill du få chansen att reflektera kring ditt tränarskap och spelarutveckling
tillsammans med ledare för samma ålder? Är du tränare för flicklag i åldrarna 10-12 år är du välkommen att anmäla
dig till denna fortbildning som är kostnadsfri

Anmäl dig till detta utbildningstillfälle genom att klicka på länken nedan:
2021-01-14 07:22

Nu börjar fler och fler kursutbud bli klarar våren 2021.

Här presterar vi 3 nya utbildningar Kost, idrott och ätstörningar, Allsidig träning, En praktisk utbildning om psykisk ohälsa.

Kost, idrott och ätstörningar – Digital
Kurstillfällen  2021-02-25 18:00 - 19:30

Vad ska man äta för att må så bra som möjligt och kunna prestera inom sin idrott? Hur ser bra mat ut för en idrottare?

Goda resultat bygger på bra balans mellan att äta, träna och vila. Vad och hur den aktiva äter och dricker påverkar prestationen under träning/tävling. Ibland kan dock förhållandet till mat och träning bli komplicerad och forskning visar att ätstörningar inom idrotten är vanligare än hos övriga befolkningen. När någon drabbas påverkas inte enbart den psykiska och fysiska hälsan utan även förmågan att prestera inom idrotten. Hur vet man om en idrottare drabbats, och vad skiljer ett sunt tränande och ätande från ett tvångsmässigt?

Föreläsningen vänder sig till ledare/tränare/aktiva/föräldrar för att lära mer om kost, idrott och ätstörningar.

Här är några av ämnena som kommer tas upp:

Idrottarens kost- och vätskebehov under träning och tävling.

Vilka är riskfaktorerna för ätstörningar?

Hur agerar man som ledare/tränare för att motverka uppkomsten av ätstörningar och främja goda kostvanor?

Vad kan man göra när man misstänker att en aktiv har en ätstörning?

Frågor: Gunilla Lindström, tel. 08-627 40 87, utbildning.stockholm@rfsisu.se

Avgift: Föreläsningen är kostnadsfri.

Allsidig träning – Digital
Kurstillfällen 2021-03-09 18:30 - 20:00

En inspirationsföreläsning där du som ledare eller aktiv får tips på hur du kan planera för att träna allsidigt, oavsett vilken idrott du tillhör.

Under föreläsningen går vi igenom grunderna i träningsplanering, hur man tränar olika fysiska förmågor & hur du kan anpassa upplägget efter din målgrupp

Frågor: Håkan Strömberg, 072 534 83 69, hakan.stromberg@rfsisu.se

Avgift: Utbildningen är kostnadsfri

En praktisk utbildning om psykisk ohälsa för idrottsledare/tränare – Digital
Kurstillfällen 2021-04-20 18:00 - 2021-05-10 20:03

Syfte: Förbättra tränaren/ledarens skicklighet i att förebygga psykisk ohälsa hos utövarna, och även tidigt uppmärksamma tecken på detsamma, samt utveckla kunskap om hur man kan hantera psykisk ohälsa.

Innehåll:
- Definition av psykisk ohälsa.
- Exempel på psykisk ohälsa.
- Frekvens i samhället/idrotten.
- Sårbarhetsfaktorer.
- Vad kan man göra som tränare/ledare (före/efter).
- Träning i att läsa av utövare.

Utformning: Teori varvat med erfarenhetsutbyte och praktiska övningar.

Omfattning: 2 tillfällen á 2 timmar med hemuppgift kopplad till ens vanliga träningar däremellan.

Frågor: Gunilla Lindström, 08-627 40 87, utbildning.stockholm@rfsisu.se

Avgift: Utbildningen är kostnadsfri.

Föreningen, 20/01 09:30
Föreningen, 19/01 09:29