Välkommen till sidan för Soberga Bollklubb ledare!

Den här sidan riktar sig till dig som är aktiv ledare i SBK eller till dig som ämnar att engagera dig som ledare.

Det administrativa syftet med ledarsidan är att ha en plattform där vi som ledare kan dela med oss av information till varandra samt ta del av nyheter från styrelse och kansli.

Det främsta syftet är att skapa en atmosfär av VI-samhet på ledarfronten och bygga upp en starkare och skarpare vision tillsammans genom att känna delaktighet och jobba tillsammans för utveckling på både klubb- och lagnivå.

Via denna ledarsida sköts kommunikationen som gäller för samtliga ledare och när en nyhet läggs upp får ni ett mejl (med Solberga Bollklubb som avsändare!)

De flesta sidor här är skyddade och för att se dem loggar du in uppe i högra hörnet med samma användarnamn och lösen som du har till Sportadmin! Har du inget, skicka ett mejl så löser vi det!

Jämställd fotboll leder till jämlik fotboll!
2022-01-18 12:18
Mail från Gittan Ahonen Gunnarzon Chef Kommunikation - Marknad - Anläggning STFF

Jämställd fotboll leder till jämlik fotboll!

Vi på Stockholms Fotbollförbund tror att jämställdhet är vägen till en mer jämlik fotboll och skapar nu svensk fotbolls första fotbollssymposium som riktar sig till kvinnor med olika roller inom fotbollen. Vi vill boosta, inspirera och göra skillnad tillsammans med er!

Lördagen den 12 februari bjuder vi in till en fullspäckad dag med intressanta föreläsningar för tre målgrupper; tränare, förtroendevalda och föreningsanställda.
Läs inbjudan: inbjudan-fotbollssymposium_2022.pdf (stff.se)

Vi håller till på Quality Hotel Friends och vi har några platser kvar. För att fylla dessa önskar vi hjälp av er föreningar att sprida information bland era tränare, förtroendevalda och föreningsanställda – stort tack på förhand!

Frukostseminarium – att coacha 7 mot 7-fotboll
2022-01-12 07:26
Information från Stockholms fotbollsförbund

StFF:s tränarutvecklare Douglas Jakobsen bjuder in till det andra frukostseminariet för tränare som äger rum den 26 januari. Den här gången djupdyker vi i spelformen 7 mot 7 . Vi diskuterar olika sätt att tänka i spelet samt att träna och spela 7 mot 7 i syfte som förberedande för 11 mot 11-fotboll.

Ämne: Coacha 7 mot 7-fotboll
Föreläsare: Douglas Jakobsen

Tid: Onsdag 26 januari, kl. 09:00-10:00.

Plats: Park Inn by Radisson, Hotellgatan 11, Solna

Avgift: 100kr, kaffe och frukostmacka ingår

Anmälan: Görs här!
OBS! Begränsat antal platser. (Sista anmälningsdag är den 24 januari kl. 12.00)

Vid eventuella frågor, kontakta:

Douglas Jakobsen
Sport & utveckling - Tränarutvecklare
douglas.jakobsen@stff.se

Digitala utbildningar i de nationella spelformerna
2022-01-10 11:06

Nu i januari och februari tillhandahåller Stockholms fotbollsförbund Spelformsutbildningar för 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9. Utbildningarna beskriver det viktigaste för ledare att tänka på i varje spelform utifrån lärande och livslångt intresse för fotboll.

De nationella spelformerna för barn- och ungdomsfotbollen innebär stora möjligheter för svensk fotboll. Nu fortsätter arbetet med att implementera spelformerna. Bland annat genom att föreningar och ledare låter matchen bli ett lärtillfälle där spelare uppmuntras att våga testa saker från träning.

Utbildningarna kräver inga förkunskaper från deltagarna och ska ses som ett komplement till ordinarie tränarutbildningar. Syftet är att ge grundläggande kunskap i den spelform där ledarna själva är aktiva samt att inspirera ledare till att gå tränarutbildning.

Vi rekommenderar att minst en ledare per lag har gått utbildningen för aktuell spelform. Detta för att alla ska få samma information kring spelformen i träning och match.

Spelformen
Spelet
Planering
Match