SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Medlemserbjudande från STC Training Club
2022-06-27 09:15

Som medlem i Solberga Bollklubb får du rabatt på ett Premium medlemskap hos STC! Medlemskapet ger dig tillgång till STC s bas- och premiumklubbar, inklusive gruppträning. Rabatten gäller alla medlemmar mellan 18år och 65år. (för Ungdom, Student och Senior finns redan rabatterade priser) Medlemskapet köper du i receptionen på STC Västberga. Visa ditt Solberga BK medlemskap. Betalningsalternativ: Delbetalning via Autogiro: 389 kr/månad samt fri uppstartsavgift (ord 449 kr samt 349 kr i uppstart) Engångsbelopp: 4548 kr (ord 5388 kr)

Trevlig midsommar
2022-06-22 11:01

Solberga BK önskar alla våra medlemmar, samarbetspartners, ledare, spelare, föräldrar, publik, sponsorer, motståndare och alla andra en riktigt trevlig och glad midsommar.

Damer
Tullinge - SBK Reflektioner från sidlinjen
2022-06-21 14:38, Damer

Det var samling på ett soligt Brantbrinks IP inför vårsäsongens sista match, taggade till max då vi lite snöpligt förlorat ett par matcher även fast vi spelmässigt varit det bättre laget. 

Intressant att backa undan lite och insupa atmosfären, lyssna på snacket och le lite åt det pepp och go som finns i det här laget. 

”Idag ska vi bara vinna” ”fokus från första sekund” ”100% från alla” ”våga misslyckas”

Jag kan skriva hur mycket som helst men jag tror ni förstår. 

 

När domaren skulle vissla igång 1:a halvlek så såg man direkt att Tullinge skulle slå en lång avspark och trycka upp hela laget direkt, men den rutinen våra tjejer har genomskådade detta redan innan och var beredda, så där tog vi den första taktiska vinsten. 

Jag tycker våra damer tar sig an starten enligt matchplanen och håller bollen på backen, spelar hem och börjar om när det tar stopp framåt,  försöker inte hitta en avgörande passning direkt utan väggar sig fram, använder alla lagdelar smart. 

Riktigt roligt och underhållande att titta på. 

 

Tullinge försökte oftast spela långt på deras snabba anfallare men jag tycker våra backar hade så pass bra kontroll på detta så det blev liksom aldrig några farliga avslut. 

 

Så fick vi äntligen in bollen i nät när Saf fullföljde ”ända in i kaklet” och pillade in 1-0 lågt vid stolpen, otagbart för målvakten. 

 

Efter målet tycker jag vi äger matchen och fortsätter att vara smarta och kreativa och det dröjer inte länge innan C1 störtar in i straffområdet och fiskar upp en retur och rullar in 2-0. 

 

Halvleken spelas av och laget samlas i skuggan för återhämtning och för att reflektera och justera detaljer till nästa halvlek. 

 

När domaren blåste igång halvlek 2 så startade vi som vi slutade, lugnt och kontrollerat, hög och hård press på bollhållare. 

Tycker det var mindre stressande av bollmottagarens agerande,  som i andra matcher i stort sett bara tjongades iväg, nu var det lugnare och man klev upp en bit på banan innan man levererade en passning. 

 

Halvleken handlade nu mest om att våga gå framåt för fler mål mer än att vara rädd för baklängesmål. 

Och vi har tjatat hela våren om att vi ska prova skjuta lite på distans då vi har duktiga skyttar. 

En som lyssnat var SL som efter litet trassel utanför Tullinges straffområde drog till med högerdojjan och fick en perfekt träff, högt upp under ribban, målvakten var på den men orkade inte hålla, 3-0 och det kändes som att nu är det klart. 

Men då så slutade vi med våran press istället och bjöd in Tullinge ordentligt, spelet förlades på våran planhalva och det blev ganska kämpigt och vi fick försvara oss lite i panik för att freda vårat mål, bollar tjongades iväg utan tanke och det kändes inte bra, vi föll tillbaka och var knappt tvåa på bollarna. 

 

Men det som händer oftast när ett lag pressar hårt är att man åker på en kontring, och Kristin fick chansen och punkterade matchen med sitt 4-0 mål. Ridå, tack och applåder. 

 

Det var en härlig känsla när matchen blåstes av och vi får gå på sommarledighet med den här matchen i minne. 

Att se den glädjen och peppen i omklädningsrummet efteråt är en av orsakerna till att man fortsätter med detta år efter år. 

Ni är fantastiska och alltid bäst i mina ögon tjejer. 

Tack för underhållningen och ha en välförtjänt sommarledighet. 

 

//Pierre 

Bli medlem

Vill bli medlem eller prova på? Klicka här för att registrera dig.

 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER