VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Katarina Back, Solberga BK, tilldelas RF-SISU:s utmärkelse Årets barn- och ungdomsledare 2023.
2023-03-24 10:26

– Jag blir jätteglad, helt blank! Det är så kul att få lyfta vår förenings barn- och ungdomsverksamhet, säger Katarina.

Juryns motivering:

Katarina Back är en barn- och ungdomsledare utöver det vanliga som arbetar aktivt för att göra barnen delaktiga med fokus på allas rätt att vara med. Hon ansvarar även för föreningens cup med 70 lag, är ledamot i styrelsen plus att hon tränar flera lag. Katarinas engagemang och ledarskap förtjänar att uppmärksammas! Årets Barn och ungdomsledare är Katarina Back, från Solberga BK. Föreningen belönas även med 10 000 kronor till barn och ungdomsverksamheten.

Hon tränar flera lag, ansvarar för föreningens cup med 70 lag och är ledamot i styrelsen – Jag tycker att det är så kul att vara där, så att barnen kan göra det de tycker är roligt, säger Katarina Back, Solberga BK, som är nominerad till RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsledare. 

Katarina Back berättar att hon försöker vara ledig på fredagskvällar. Annars är hon på planen som ledare varje vardag mellan sex och halv nio under utomhussäsongen.

– Det är härligt att se barnen utvecklas och ha roligt. Det spelar ingen roll om det snöar och blåser kallt. När jag väl står på planen och ser när barnen och ungdomarna får göra det de älskar, då släpper jag allt annat.

Berätta hur du jobbar med delaktighet?

– Det är jätteviktigt att lyssna på barn och ungdomar. Ofta handlar det om önskemål om vad vi ska göra på träningarna och ibland får spelarna vara med och planera träningarna.

– Det viktigt att prata med alla barn, även dem som inte tar upp saker i gruppen. Sedan går många av våra spelare i samma skola. Om det är konflikter kan de ta med sig dem på träningarna. Där är det viktigt att vara uppmärksam och prata med dem på en gång och hjälpa dem att lösa konflikten.

För några år sedan bestämde sig ett av Katarinas lag för att åka på träningsläger till Spanien. Tjejerna som var 13 år fick samla ihop pengarna själva.

– Det var viktigt för mig att alla skulle kunna följa med utan att det skulle kosta något för föräldrarna. Dessutom har inte alla föräldrar, av olika anledningar, möjlighet att hjälpa till.

– Vi fixade försäljningar, stod i föreningens kiosk och hittade ställen där tjejerna själva kunde hjälpa till så att laget fick in pengar. Vi var även runt på restauranger och frågade om de kunde sponsra oss. I slutändan behövde ingen betala något. Vi gjorde det som ett lag.

Resan till Spanien blev mer än bara fotboll.

– Det var en stor grej för dem att få vara i ett annat land och möta lag från flera andra länder, det var verkligen en erfarenhet. Jag tycker även att man ska åka till andra städer i Sverige utanför Stockholm om man har möjlighet.

Katarina sitter i styrelsen och ansvarar för föreningens cup, Solberga Cup, som är en viktig inkomstkälla för föreningen.

– I en förening kan du som ideell vara med och påverka och hjälpa till hur mycket som helst. Jag har märkt att många kan vara rädda för att bli indragna i något som kommer innebära mycket jobb. Så behöver det inte vara. Alla bestämmer själva hur mycket de vill vara med och bidra.

För några år sedan startade Katarina även upp föreningens damlag.

– Vi hade flera olika herrlag men inget seniorlag för tjejer. Samtidigt fick vi fler och fler tjejer till föreningen. För att inte tappa dem, och även erbjuda dem att fortsätta med fotboll när de blev äldre, startade vi laget.

– Det var mer jobb än man kan tro att starta upp ett seniorlag.

Innan utomhussäsongen kör i gång, ställer sig Katarina ibland frågan hur hon orkar med alla uppdrag i föreningen, berättar hon.

– Men, det är det här jag vill och jag älskar det, annars skulle jag inte vara så engagerad, säger Katarina och skrattar.

Helgens turneringar!
2023-03-24 07:25

Kommande helg har man chans att följa flera av våra barn- och ungdomslag i deras kamp om bollen. på Mälarhöldens IP spela F10 i Future Starts spring cup samtidigt på Farsta IP spelar F14 och P12 Farstacupen.

Kom gärna och heja fram våra duktiga barn – och ungdomar!

Future Starts spring cup
Mälarhöldens IP

09:30 Solberga BK F10 Vs Boo FF 10:2 Röd
11:00 Karlbergs BK M Vs Solberga BK F10 
13:00 Viggbyholms IK FF Vs Solberga BK F10 

 

Farstacupen 
Farsta IP

09:30 F14  Sörskogens IF Vs Solberga BK plan 5
10:00 P12 Solberga BK Vs Huddinge Svart plan 2
11:00 F14 Solberga BK Vs FOC Farsta Vit plan 4
11:00 P12  FOC Farsta Blå Vs Solberga BK plan 1
12:00 P12 Nynäshamn Vit Vs Solberga BK plan 2
12:30 F14 Tyresö Röd Vs Solberga BK plan 4
           

 

Reservation för ändringar.

Ni har väl inte missat att anmäla er till årets Påsklovscamp tillsammans med Supercoach?
2023-03-14 09:25

Ta chansen att utveckla dig själv som fotbollsspelare under tre dagars påsklovscamp som Solberga BK arrangerar i samarbete med Supercoach. Vi erbjuder fantastiska möjligheter till fotbollsträning med erfarna instruktörer, alla utbildade i Supercoach-metodik.

Anmäl här!

Bli medlem

Vill bli medlem eller prova på? klicka här för att registrera dig.

 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER