VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Diplomerad förening

Det finns närmare 3000 fotbollsföreningar i Sverige och av dem medverkar ett 100-tal föreningar i en satsning som Svenska Fotbollförbundet (SvFF) kallar Diplomerad förening vars syfte är att skapa föreningsmiljöer där barn och ungdomar har roligt, är trygga, mår bra och lär sig att spela fotboll. 

 

Diplomerad förening påbörjades 2019 och hittills har närmare 15 föreningar runtom i Sverige kommit så långt i sitt utvecklingsarbete att de uppfyller kraven för att bli en Diplomerad förening. Spännvidden bland dem är stor och sträcker sig från IFK Norrköping som spelar i Allsvenskan till Lotorps IF med drygt 400 medlemmar. SOLBERGA BOLLKLUBB är en av de 100-tal föreningar som håller på med Diplomerad förening och vi påbörjade vårt arbete mot att bli en Diplomerad förening hösten 2019. 

 

För att bli en Diplomerad förening behöver man uppfylla mer än 40 olika krav fördelade över områden som: inriktning/ledning, ledarförsörjning, spelarutbildningsplan, ekonomi, kommunikation och demokrati/delaktighet - Läs mer om detta på underliggande sidor - SOLBERGA BOLLKLUBB uppfyller idag 91% av alla krav och arbetet med att uppfylla då återstående 9% pågår med målsättningen att bli en Diplomerad förening under 2023.

En viktig del i processen mot att bli en Diplomerad förening är att genomföra regelbundna självskattningar med syftet att fånga in vad föreningens barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare tycker om verksamheten. SOLBERGA BOLLKLUBB har i två omfattande självskattningar 2020 och 2022 undersökt vad såväl ledare som spelare och deras vårdnadshavare tycker om verksamheten. Vid båda har föreningen överlag fått ett bra resultat och vid den senaste låg vi klart över det nationella medelvärdet för delområdet inkludering. I övriga delområden ligger vi lika eller något över det nationella medelvärdet, förutom inom området medbestämmande vilket är en återspegling av att vårt demokratiseringsarbete i lagen ännu inte är på samma nivå som våra höga ambitioner.

 
 
FACEBOOK
ENENDA
TWITTER
SPONSORER