Vår utgångspunkt är att idrott ska vara roligt för alla och vi vill ge människor möjlighet att känna samhörighet i en verksamhet som är mer än enbart träning, tävling och resultat. Ett medlemskap i SOLBERGA BOLLKLUBB innebär att delta i en kamratlig och trygg social gemenskap som är öppen för alla oavsett ålder, kön, etnicitet och samhällsgrupp, och där barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga känner stolthet över de värden som föreningen står för.

Förälder

Här hittar du information om vad du som förälder i Solberga Bollklubb behöver veta.

Spelare

Här hittar du information om vad du som spelare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Ledare

Här hittar du information om vad du som ledare i Solberga Bollklubb behöver veta.

Höstlov ”klubben” dag 2
2020-10-29 07:50
Igår kom det flera grymma ungdomar till klubbis.

Dagen började med spontanfotboll 7 mot 7 i ca 1,5 timme innan regnet satte stopp ☹

Resten av dagen bakade man kladdkaka som man sedan sålde för 5 kr biten och naturligtvis fick dom som ville grädde 😊 och våra härliga bagare bjöd på chokladbollar som man bakade i tisdags.

Man spelade olika brädspel, kortspel och självklart FIFA 21 😊

Idag torsdag blir det halloweenpyssel, bordsfotboll och bordshockey, Halloweenfilm, FIFA 21 och självklart om man känner för att gå ut och spela fotboll tillsammans har vi bollar och västar till låns 😊

Dessa aktiviteter är som vanligt gratis för våra medlemmar.

Som vanligt kan man bara lyssna på musik och hänga.

Kiosken är öppen att servera smoothies, korv med bröd, toast m.m.

Ronny, Katarina

Höstlov ”klubben” dag 1
2020-10-28 12:08
Grymt kul att se så många härliga ungdomar kom till klubbis.

Idag hade vi FIFA 20 & 21 på 3 konsoler, vi fick besöka av några spelsugna a-lags spelare som vart utmanad av ungdomarna J

Förutom tv-spel vart bakning ”chokladbollar” eller bara lyssna på musik och chilla.

I dag onsdag blir det spontant fotboll och bakning av kladdkaka eller bara sitta kolla på film och chilla, spela kort.

Kiosken är öppen att servera smoothies, korv med bröd, toast m.m.

Ronny, Katarina, Martin, Leo

Tränarutbildning C 1
2020-10-28 08:03
Söndagen den 25 november genomförde SBK tränarutbildningen C1 tillsammans med Stockholms fotbollsförbund i klubblokalen och på Solberga bollplan.

Kursen ger en grundläggande förståelse för fotbollen i Sverige och vilka egenskaper en bra tränare har, utbildningen gäller barnfotboll 6–12 år.

Dag 1 (C1)

08:15 Samling – Kaffe och smörgås
08.30 Inledning
09.15 Spelet
10.15 Fika
10.30 Barn och ungdomar
11.00 Fotbollens ledarskap
12.00 Lunch
13.00 Fotbollsfys
14.00 Träning
14.30 Fika
15.00 Praktik
17.00 Sammanfattning

Det var Claudio Pereyra Suarez & Bengt Kjellstrand som var dagens kursledare och dom var så grymma och så inspirerande och hade ett superinformativ inspirerande sätt att utbilda.

Nu har vi hem/webbuppgifter som skall genomföras innan nästa kursdag tränarutbildning C2 som vi kommer att ha söndagen den 29 november.
Claudio Pereyra Suarez tillsammans med Jackie Bachteler håller C2 😊

Hemuppgift 1 – Din spelform
Här skapar du en bra bild av vad du bör prioritera vid träningar och matcher i ditt lag.

Hemuppgift 2 – Matchen
Uppgiften ger dig tips både för planering och genomförande av match.

Hemuppgift 3 – Träningen
Här hittar du exempel på lämpligt träningsprogram för ditt lag.

Hemuppgift 4 – Föräldramöte (alt. Spelarmöte)
Visar hur du kan ta upp frågor som tex Fair Play i samband med föräldramöten.

Vi kommer att gör dessa uppgifter tillsammans måndagen den 16 november.

Vill bli medlem eller prova på? Klicka här för att registrera dig.

F11/12, 27/10 20:41
P09, 25/10 08:42