Rapport från träningen
2020-09-28 23:18
Här är en kort beskrivning av vad vi gör (och har gjort) på måndagsträningarna.

• Uppvärmning - T.ex. driva och skydda boll från att bli tagen, eller kull där vi befriar genom att hoppa bock över och krypa under den kullade. Andra varianter av uppvärmning är tjuv- och polis samt svanskull. Dagens uppvärmning var en ny variant där barnen var indelade i grupper om tre spelare. Varje grupp hade en boll där den som hade bollen inte kunde kullas. Om någon av de andra i gruppen (de som inte har bollen) blir kullad hjälps de två andra åt att befria hen genom att passa bollen mellan benen på den kullade. Barnen måste alltså samarbeta för att hjälpa varandra att inte bli kullade genom att passa bollen till varandra och göra det svårare för kullarna att välja ut vem man ska kulla. Även befriandet kräver samarbete eftersom den som inte har boll måste ställa sig bakom den kullade för att kunna ta emot bollen.
  • Smålagsspel - Två grupper spelar match mot varandra medan en grupp kör teknikövning (se nedan). Vid dagens spel låg betoningen på att spela bollen längs kanterna samt backa till retreatlinje när motståndarens målvakt har bollen. Annars är det som vanligt inspark om bollen går över långsidorna, och hörna/alternativt målvakts boll om bollen går över kortsidan. Målvakt ska rulla ut bollen till någon av utespelarna.
  • Teknikövning -  Medan två grupper spelar match tränar det tredje gruppen teknikbana. Beroende på hur många vi är som kan hjälpa till kan även teknikövningen kompletteras med grundläggande målvaktsträning.
Barnen har gjort stora framsteg sedan träningen startade igen efter sommaren. Vi har också blivit några fler spelare i laget. Det är alltid lika roligt att ha träning med den här gruppen :-)

Avslutning med P/F142021-06-21 23:55
Rapport från träningen2020-09-28 23:18