AVSLUTNING FÖR P14
2020-06-17 00:50
Stationer med olika övningar
I måndags (16 juni) var det avslutning på vårsäsongen för P(F)14.
Barnen delades in i tre grupper (orange, rosa och grön) och dagens tema var lagtävling.
Vi inledde träningen med tre olika stationer (se bild ovan). I station Nr1 skulle man träna på straffsparkar.  Station Nr2 var en hinderbana och station Nr3 var en stafett. För de  olika stationerna gällde följande:

Station 1:  En boll ligger upplagd på mållinjen. Barnen skjuter i tur ordning från straffpunkten och det gäller att pricka bollen på mållinjen. Varje träff ger en poäng.

Station 2: Hinderbanan börjar med en stege (1) där man ska kliva genom stegen (helst två steg i varje öppning). Efter stegen är det slalom (2) mellan ett antal koner. Efter konorna ska man driva bollen baklänges slalom mellan käppar. (3) Därefter avslutas banan genom att man hoppar jämfota mellan  utlagda ringar (4). Barnens tider genom banan antecknas.

Station 3: I stafetten ska man driva bollen till första linjen. Därefter springer man tillbaka till startlinjen, vänder och driver bollen till andra linjen, springer tillbaka och vänder., driver bollen till tredje linjen, springer tillbaka till startlnjen, vänder och driver tillbaka bollen från tredje linjen. Barnens tider i stafetten noteras.

Efter stationerna körde vi match där vinnande lag stod kvar. Varje match var max 2 minuter. Om något av lagen gjorde mål så bytte laget som släppte in målet mot vilande lag, därefter startades en ny match. Om matchen var mållös efter stopptid bestämde domaren (jag) vilket lag som skulle vila och vilket lag som skulle stå kvar. Matchresultaten, där vunnen match = 1 poäng noterades.

Efter matcherna hade vi en samling där vi gick igenom lagens resultat vid de olika stationerna. Vid hinderbanan och stafetten var det lagens medeltid som gällde. Alla fick applåd för sina prestationer.

På barnens begäran avslutade vi med några minuter "tjuv- och polis" kull där alla föräldrar var poliser och barnen var tjuvar. Barn som blev kullade fick gå i fängelse (ett mål) men de andra tjuvarna kunde befria sina kompisar i fängelset genom att knacka på fängelset. Mycket spring och mycket kul.

Nu är det sommarlov t.o.m. 17 augusti då vi kör i gång på nytt.

Jag önskar alla barn och alla föräldrar en trevlig sommar tills dess.

(Magnus Lundgren)

Avslutning med P/F142021-06-21 23:55