SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

SOLBERGA BK - P14
Målsättningarna med verksamheten är att:

 • Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
 • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
 • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
 • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
 • Skapa intresse för fortsatt spel 5 mot 5.
Ledstjärnor för verksamheten är att:

 • Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.

 • Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.

 • Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Vår värdegrund 

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:


 • Gemenskap och sammanhållning
 • Positivt och roligt
 • Utveckling framför resultat
 • Så många som möjligt – så länge som möjligt
 • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.


Nyfiken på prova på?


Är du nyfiken på, eller vill veta mer om hur vi tänker kring träning för de allra yngsta? Kontakta i så fall Magnus Lundgren via någon av följande kontaktvägar:

liraboll@solbergabk.se

Mobil: 073-461 2509

Intresseamälan kan också göras här (klicka på länken)

Tack för ett bra år tillsammans
2020-12-22 23:56
Ett fint julkort av Lydia Maria Sætran

Söndag 13 december var det avslutning för P/F 14, en grupp som har utvecklats fantastiskt bra under 2020 och som i samband med inomhusträningen utökats med nya barn från årets Knattefotboll. 2020 har pga. pandemin varit ett väldigt annorlunda år som påverkat oss alla på olika sätt. Förhoppningsvis kommer 2021 att sluta bättre än detta år och förmodligen har det inte undgått att Stockholms stad och Idrottsförvaltningen beslutat att inte tillåta någon organiserad träning på stadens anläggningar t.o.m. 24 januari. För oss innebär det i så fall att första träningen efter nyår blir söndag 31 januari och jag kommer i vanlig ordning att kalla alla inför denna träning. Om det sker några ändrade förutsättningar hör jag av mig. Med detta sagt vill jag i stället blicka bakåt på säsongen som har varit. Jag tycker det har varit roligt att träna den här gruppen och jag upplever en härlig stämning i gruppen. Barnen har också utvecklats fotbollsmässigt genom att bli bättre på att driva boll och att samarbeta. För många är det också första säsongen inomhus där vi har andra möjligheter för träning som exempelvis hinderbanan som har varit uppskattad av barnen. I hinderbanan tränas motorik, balans och koordination genom att klättra, krypa, balansera, gå baklänges, hoppa och göra kullerbyttor. Vi har också övat på passningsspel och samarbeta samt spelat match. Träningarna är fortsatt lekfulla men det har successivt blivit mer och mer fotboll. Så här vid slutet av säsongen vill jag återkoppla till målsättningar och ledstjärnor med verksamheten där målsättningarna är att:

 

 • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
 • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
 • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
 • Skapa intresse för fortsatt spel i 5-mannalag samt rekrytera ledare till dessa nya lag i fotbollsskolans föräldragrupp

 

i en verksamhet som ska kännetecknas av följande ledstjärnor:

 

 • Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.
 • Att tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.
 • Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

 Jag hoppas att ni som har varit med under 2020 upplever att träningarna har levt upp till dessa.

 

Avslutningsvis vill jag tacka alla som har varit med och alla som har hjälpt till. Jag hoppas på ert fortsatta engagemang och att ännu fler föräldrar vill vara med under 2021. Det finns alltid en plats och en roll för alla som vill hjälpa till och utvecklas som ledare.

 

Nu stundar julen för dörren och därefter ett nytt år som förhoppningsvis utvecklas bättre än 2020. Till dess:

 

God jul och Gott nytt år

Rapport från träningen
2020-09-28 23:18
Här är en kort beskrivning av vad vi gör (och har gjort) på måndagsträningarna.

 • Uppvärmning - T.ex. driva och skydda boll från att bli tagen, eller kull där vi befriar genom att hoppa bock över och krypa under den kullade. Andra varianter av uppvärmning är tjuv- och polis samt svanskull. Dagens uppvärmning var en ny variant där barnen var indelade i grupper om tre spelare. Varje grupp hade en boll där den som hade bollen inte kunde kullas. Om någon av de andra i gruppen (de som inte har bollen) blir kullad hjälps de två andra åt att befria hen genom att passa bollen mellan benen på den kullade. Barnen måste alltså samarbeta för att hjälpa varandra att inte bli kullade genom att passa bollen till varandra och göra det svårare för kullarna att välja ut vem man ska kulla. Även befriandet kräver samarbete eftersom den som inte har boll måste ställa sig bakom den kullade för att kunna ta emot bollen.
 • Smålagsspel - Två grupper spelar match mot varandra medan en grupp kör teknikövning (se nedan). Vid dagens spel låg betoningen på att spela bollen längs kanterna samt backa till retreatlinje när motståndarens målvakt har bollen. Annars är det som vanligt inspark om bollen går över långsidorna, och hörna/alternativt målvakts boll om bollen går över kortsidan. Målvakt ska rulla ut bollen till någon av utespelarna.
 • Teknikövning -  Medan två grupper spelar match tränar det tredje gruppen teknikbana. Beroende på hur många vi är som kan hjälpa till kan även teknikövningen kompletteras med grundläggande målvaktsträning.
Barnen har gjort stora framsteg sedan träningen startade igen efter sommaren. Vi har också blivit några fler spelare i laget. Det är alltid lika roligt att ha träning med den här gruppen :-)
AVSLUTNING FÖR P14
2020-06-17 00:50
Stationer med olika övningar
I måndags (16 juni) var det avslutning på vårsäsongen för P(F)14. 
Barnen delades in i tre grupper (orange, rosa och grön) och dagens tema var lagtävling.
Vi inledde träningen med tre olika stationer (se bild ovan). I station Nr1 skulle man träna på straffsparkar.  Station Nr2 var en hinderbana och station Nr3 var en stafett. För de  olika stationerna gällde följande:

Station 1:  En boll ligger upplagd på mållinjen. Barnen skjuter i tur ordning från straffpunkten och det gäller att pricka bollen på mållinjen. Varje träff ger en poäng.

Station 2: Hinderbanan börjar med en stege (1) där man ska kliva genom stegen (helst två steg i varje öppning). Efter stegen är det slalom (2) mellan ett antal koner. Efter konorna ska man driva bollen baklänges slalom mellan käppar. (3) Därefter avslutas banan genom att man hoppar jämfota mellan  utlagda ringar (4). Barnens tider genom banan antecknas. 

Station 3: I stafetten ska man driva bollen till första linjen. Därefter springer man tillbaka till startlinjen, vänder och driver bollen till andra linjen, springer tillbaka och vänder., driver bollen till tredje linjen, springer tillbaka till startlnjen, vänder och driver tillbaka bollen från tredje linjen. Barnens tider i stafetten noteras.

Efter stationerna körde vi match där vinnande lag stod kvar. Varje match var max 2 minuter. Om något av lagen gjorde mål så bytte laget som släppte in målet mot vilande lag, därefter startades en ny match. Om matchen var mållös efter stopptid bestämde domaren (jag) vilket lag som skulle vila och vilket lag som skulle stå kvar. Matchresultaten, där vunnen match = 1 poäng noterades.

Efter matcherna hade vi en samling där vi gick igenom lagens resultat vid de olika stationerna. Vid hinderbanan och stafetten var det lagens medeltid som gällde. Alla fick applåd för sina prestationer.

På barnens begäran avslutade vi med några minuter "tjuv- och polis" kull där alla föräldrar var poliser och barnen var tjuvar. Barn som blev kullade fick gå i fängelse (ett mål) men de andra tjuvarna kunde befria sina kompisar i fängelset genom att knacka på fängelset. Mycket spring och mycket kul.

Nu är det sommarlov t.o.m. 17 augusti då vi kör i gång på nytt.

Jag önskar alla barn och alla föräldrar en trevlig sommar tills dess.

(Magnus Lundgren)
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Föreningen, 16/04 09:26 
Föreningen, 15/04 07:52 
Föreningen, 13/04 09:25 
Föreningen, 06/04 11:19 
Föreningen, 03/04 10:35 
Föreningen, 01/04 07:03 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER