Tack för ett bra år tillsammans
2020-12-22 23:56
Ett fint julkort av Lydia Maria Sætran

Söndag 13 december var det avslutning för P/F 14, en grupp som har utvecklats fantastiskt bra under 2020 och som i samband med inomhusträningen utökats med nya barn från årets Knattefotboll. 2020 har pga. pandemin varit ett väldigt annorlunda år som påverkat oss alla på olika sätt. Förhoppningsvis kommer 2021 att sluta bättre än detta år och förmodligen har det inte undgått att Stockholms stad och Idrottsförvaltningen beslutat att inte tillåta någon organiserad träning på stadens anläggningar t.o.m. 24 januari. För oss innebär det i så fall att första träningen efter nyår blir söndag 31 januari och jag kommer i vanlig ordning att kalla alla inför denna träning. Om det sker några ändrade förutsättningar hör jag av mig. Med detta sagt vill jag i stället blicka bakåt på säsongen som har varit. Jag tycker det har varit roligt att träna den här gruppen och jag upplever en härlig stämning i gruppen. Barnen har också utvecklats fotbollsmässigt genom att bli bättre på att driva boll och att samarbeta. För många är det också första säsongen inomhus där vi har andra möjligheter för träning som exempelvis hinderbanan som har varit uppskattad av barnen. I hinderbanan tränas motorik, balans och koordination genom att klättra, krypa, balansera, gå baklänges, hoppa och göra kullerbyttor. Vi har också övat på passningsspel och samarbeta samt spelat match. Träningarna är fortsatt lekfulla men det har successivt blivit mer och mer fotboll. Så här vid slutet av säsongen vill jag återkoppla till målsättningar och ledstjärnor med verksamheten där målsättningarna är att:

• Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
  • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
  • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Skapa intresse för fortsatt spel i 5-mannalag samt rekrytera ledare till dessa nya lag i fotbollsskolans föräldragrupp

i en verksamhet som ska kännetecknas av följande ledstjärnor:

• Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.
  • Att tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.
  • Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Jag hoppas att ni som har varit med under 2020 upplever att träningarna har levt upp till dessa.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som har varit med och alla som har hjälpt till. Jag hoppas på ert fortsatta engagemang och att ännu fler föräldrar vill vara med under 2021. Det finns alltid en plats och en roll för alla som vill hjälpa till och utvecklas som ledare.

Nu stundar julen för dörren och därefter ett nytt år som förhoppningsvis utvecklas bättre än 2020. Till dess:

God jul och Gott nytt år

Avslutning med P/F142021-06-21 23:55
Rapport från träningen2020-09-28 23:18