VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Information om Covid-19

Den 10 januari trädde en ny covid 19-lag i kraft, samt nya förordningar och föreskrifter beslutade av regeringen respektive Folkhälsomyndigheten.

Vi följer FHM:s rekommendationer samt SvFF:s och StFF:s riktlinjer.


Uppdaterad 21 januari STFF


Till samtliga som bokat tid i idrottsanläggning

 

Hej!

 

Efter regeringens presskonferens igår stod det klart att vi kan öppna upp för ytterligare organiserad verksamhet från och med måndag den 25 januari. Det som nu är beslutat gäller i första hand till den 7 februari och vi öppnar för träning både inomhus och utomhus för barn födda senare än 2005. Därefter görs nya överväganden sett till besked från myndigheter och aktuellt smittläge i regionen. 

 

Smittläget är fortsatt allvarligt – du gör skillnad

Smittskydd Stockholm ser i nuläget en försiktig minskning i positiva provsvar. Samtidigt betonas att läget är allvarligt och ansträngt. Inte minst inom sjukvården. Vi är inne i en kritisk period där vars och ens agerande och efterlevnaden av de rekommendationer och restriktioner som Folkhälsomyndigheten har är helt avgörande.

 

För att begränsa smittspridningen är det avgörande och viktigt att ha så få sociala kontakter som möjligt. Vi vädjar därför att ni som bokar tider på våra idrottsanläggningar visar stor respekt för det smittläge vi fortfarande befinner oss i, och gör de anpassningar ni måste göra för att följa de riktlinjer som myndigheterna satt upp.

 

Stadens beslut om vilka verksamheter som kan startas upp och under vilka förutsättningar

 

Staden har tagit följande beslut med anledning av de nya besked regeringen och Folkhälsomyndigheten lämnade igår:

• All organiserad idrottsverksamhet, både inomhus och utomhus, för barn födda 2005 eller senare startas under förutsättning att verksamheten kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.

• Vid idrottsanläggningar utomhus erbjuds tider utöver föreningsaktiviteter för barn i första hand till föreningsverksamhet för ungdomar 16-20 år (födda 2004 och tidigare).

• I mån av plats fördelas tider utomhus till föreningsverksamhet för vuxna samt allmänhet.

• Simhallarna, samt gym och gruppträning, är fortsatt stängda för allmänheten. Anläggningarna håller endast öppet för föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare på bokade tider. Vi håller även öppet för skolans idrottsverksamhet dagtid och simskola.

• Idrottshallarna och ishallarna är öppna för skolans idrottsverksamhet samt för föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare. 

• Yrkesverksam elitidrott är fortsatt undantagen. 

 

Träning inomhus är inte tillåten för ungdomar 16-20 år eller vuxna.

Vi kommer under perioden 25 januari till 7 februari att avboka samtliga seniortider inomhus. Ni som förening behöver avboka tider inomhus som är avsedda för 16-20 år då vi inte har någon möjlighet urskilja den åldersgruppen i era bokningar. Vill ni istället boka om tiderna till verksamhet för barn födda 2005 eller senare är ni välkomna att höra av er till bokningen.idrott@stockholm.se

 

Omklädningsrummen kommer inte att vara tillgängliga som vanligt på våra idrottsanläggningar. Dusch och ombyte bör ske hemma. Pandemilagen sätter stora begränsningar för hur många kan man vara i omklädningsrum och duschutrymmen, och därför behöver vi hålla dem stängda.

 

Vi har sedan tidigare beslutat att ha nio konstgräsplaner upplysta för spontanidrott. Dessa kan också fritt användas för organiserad träningsverksamhet. Planerna snöröjs vid behov i mån av tid och behöver inte bokas. 

 

Vi har ett gemensamt ansvar för att detta ska fungera

Det är den som har ansvar för en aktivitet som också ansvarar för att den genomförs enligt myndigheternas råd och rekommendationer. För att vi ska klara att hålla våra anläggningar öppna, under en fortsatt allvarlig pandemi, förutsätts ett samarbete mellan oss och också ett stort individuellt ansvar.

Pandemilagen är en ny lagstiftning som ska följas. Det är ett ansvar, såväl för oss som för er. På plats på våra idrottsanläggningar har vi skyltar för att informera om det maxantal som gäller för respektive anläggning/plats.

 

För mer information och konkreta råd vad som gäller för anpassad idrottsverksamhet https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

 

Tack för er förståelse och samarbete. Lycka till med uppstarten av verksamheten!

 

Med vänlig hälsning

Idrottsförvaltningen

 

Marina Högland 

Förvaltningschef 

 


 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER