SOLBERGA BK - P13
Målsättningarna med verksamheten är att:

• Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
  • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
  • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
  • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Introducera barnen i spel 5 mot 5.
Ledstjärnor för verksamheten är att:

• Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.

• Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.

• Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Vår värdegrund

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:

• Gemenskap och sammanhållning
  • Positivt och roligt
  • Utveckling framför resultat
  • Så många som möjligt – så länge som möjligt
  • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.

Kontakt:

Magnus Lundgren

sbk-p13@solbergabk.se

Provspel

Är du intresserad av att provspela med oss?

Klicka här för att anmäla dig

Första cupen - första matcherna!
2020-10-17 23:17
Bild: Hiba Hilali
I soligt höstväder spelade Solberga BK P13 sina första matcher någonsin. Eftersom ett annat lag dragit sig ur på morgonen blev vi tillfrågade om vi kunde ta deras plats. Vi var tillräckligt många anmälda spelare för två lag men det behövdes fler ledare. Men det löste sig. Tack vare alla engagerade föräldrar i P13 kunde vi ställa upp med två lag med några timmars varsel. Båda lagen spelade tre matcher var. Inför cupen hade vi övat att spela match under de tre senaste träningarna. Det är mycket för barnen att tänka på. Alltifrån hur man ska ställa upp ute på planen, till hur man gör vid avspark och när bollen går utanför linjerna. Lägg därtill att vi på träningen aldrig kan öva på hur det känns att spela när så mycket saker händer runtomkring, massor av människor som står och ropar och en domare som ger instruktioner, m.m. Målsättningen inför lördagen var att vi skulle ställa upp så som vi gör under träningen, dvs. två fram och två bak, att försöka spela bollen längs med kanterna.. och fortsätta kämpa även om vi släppte in mål. Jag tycker vi lyckades så bra som vi kan förvänta oss med samtliga målsättningar. Alla kämpade och gjorde sitt bästa för att spela såsom vi har övat på träningarna. Efter alla matcherna var det utdelning av medaljer och pokaler. Eftersom vi var två lag fick vi också två pokaler som nu kommer att vandra runt i laget så att alls spelare får ha den hemma hos sig.
Bra jobbat av alla idag - det är kul att spela cup :-)

SOLBERGA BK P13 - FÖRSTA TRÄNINGEN
2020-04-29 22:53
Första träningen med Solberga BK P13 genomförd på Solberga BP.

Vi var åtta pigga spelare som trotsade kylan - vart tog våren vägen?

Efter kort samling och närvarogenomgång körde vi driva/skydda boll som uppvärmning.

Barnen har varsin boll som de ska driva inom ett avgränsat område. Vi är samtidigt några ledare som ska försöka ta bollen från dem. Barnen ska finta, dribbla och täcka bollen med kroppen för att inte bli av med den.

Efter uppvärmning körde vi smålagsspel enligt följande. Varje lag har ett målområde (ca. 0.5 kvm) i stället för mål. Området är markerat med koner i hörnen. Mål kan göras genom att driva in bollen i motståndarnas målområde mellan någon av konerna. Man kan alltså göra mål från fyra olika riktningar, framifrån, vänster/höger sida och bakifrån.

Innan avslutande match körde vi en samarbetsövning. Tre spelare bildar en ring genom att hålla varandra i händerna. En av spelarna har en väst som svans. En fjärde spelare ska försöka komma runt ringen och ta västen. Det gäller för spelarna i ringen att samarbeta så att den som jagar inte ska lyckas ta västen.

Efter matchen var det samling och vår avslutande ramsa där ledaren ropar: "Ge mig ett S!" och spelarna då ropar så högt de kan "S" tillbaka. Därefter, "Ge mig ett B!"... "ge mig ett K!"... "Vad blir det?".. "SBK!" ropar då spelarna tillbaka.. och de ropar så högt att föräldrarna ramlar omkull ;-) Tack alla föräldrar för att ni är med på showen - barnen tycker det är jättekul när ni ramlar.
NY GRUPP FÖR SPELARE FÖDDA 2013
2020-04-28 08:03
Onsdag 29 april startar vi upp en ny grupp - Solberga BK P13. Gruppen kommer att ha sin träning varje onsdag kl. 18. Magnus Lundgren kommer tills vidare vara ansvarig för gruppen men det behövs fler personer/föräldrar som är beredda att hjälpa till. Föräldrar i P13 som vill hjälpa till kan prata med Magnus.
Föreningen, 25/11 10:43
Föreningen, 15/11 07:51