SOLBERGA BK - P13
Målsättningarna med verksamheten är att:
  • Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
  • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
  • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
  • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Introducera barnen i spel 5 mot 5.
Ledstjärnor för verksamheten är att:
  • Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.

• Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.

• Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Vår värdegrund

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:

• Gemenskap och sammanhållning
  • Positivt och roligt
  • Utveckling framför resultat
  • Så många som möjligt – så länge som möjligt
  • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.

Kontakt:

Magnus Lundgren

sbk-p13@solbergabk.se

Provspel

Är du intresserad av att provspela med oss?

Klicka här för att anmäla dig

Solberga B P13 var med och hejade fram Sverige till seger
2021-10-10 00:43

Lördag 9 november var det VM-kvalmatch på Friends. Delar av Solberga BK P13 var med och hejade fram landslaget till seger mot Kosovo. Kosovo hade sina chanser men överlag var Sverige det bättre laget av dem båda. Vi fick se Emil Forsberg slå in 1 - 0 på en straff i första halvlek. I andra halvlek bjöd Alexander Isak på ett vackert 2 - 0 mål, och inte långt efter att Robin Quaison bytt av Alexander Isak stänker han in 3 - 0 till Sverige... på sin egen födelsedag dessutom. De spelare från P13 som var med tyckte att det var roligt och att matchen var bra. Det här var inte sista gången laget går på fotboll tillsammans. Det här ska vi göra om igen och då vara ännu fler från laget.

Referat: Solberga BK P13 - IFK Aspudden-Tellus Röd 3
Sista matchen i Sanktan 2021 blev en hemmamatch på bortaplan
2021-10-02 22:52

Precis som föregående helg bjöd även denna lördag på ett fantastisk höstväder med sol och värme. Truppen för dagen utgjordes av: Aarnav, Abtin, Anton, Benjamin, Calvin, Daniel, Lowe, Tim och Yohannes. Enligt spelschemat skulle matchen spelas på Solberga BP men vid tiden för matchstart fanns ännu inga motståndare på plats. Vid snabb kontroll över telefon visade det sig att motståndarlaget trodde att det var hemmamatch för dem och att de väntade med sina spelare på Västberga IP. Eftersom vi ändå hade bilar på plats tog vi ett snabbt beslut om att åka till Västberga IP i stället. Väl på plats sätter matchen igång direkt och det var inte bara vädret som var sig likt jämfört med förra matchen utan även spelbilden var sig också ganska lik. Aspudden Tellus höll högt tempo och hade att par spelare med bra teknik och fart. Men när motståndarna spelade offensivt med hög press uppstod också kontringslägen för oss och vid ett av dessa lyckas Yohannes få in bollen bakom Aspudden Tellus målvakt. Något senare reducerar Aspudden Tellus och matchen slutar med två nöjda lag för dagen. Det är i matcher som denna där tempot är högt som det märks att killarna har utvecklats under höstens träningar. Positionerna på plan sitter allt bättre och det gör även passningsspelet. Det är exempelvis roligt att se att spelarna själva kan ta beslut om att passa hem för att vända spelet (byta kant). Alla spelare gör en bra prestation ute på plan men om det är någon av dem som förtjänar att omnämnas i denna match så är det Abtin som bjöd på fina men avvägda driblingar och vältajmade passningar på vänsterkanten. Efter slutsignalen åkte vi tillbaka till Solberga BP för lite "efter-matchen-snack" i ett av omklädningsrummen där vi pratade om vad vi gjorde bra i denna match. Varje spelare fick säga en sak som han tyckte att han hade gjort bra i dag, och sedan ge beröm till någon annan i laget som han tyckte hade varit bra idag. Nu återstår två veckor av träning där vi ska fortsätta nöta på positioner, passningar och snabba fötter inför Farsta Cupen söndag 17 oktober.

Referat: Hägersten SK Röd - Solberga BK P13
Sista bortamatchen för Sanktan 2021 i strålande höstväder
2021-09-26 17:46

Söndag 26 september bjöd på fantastisk höstväder med sol och värme när Solberga BK P13 mötte Hägersten SK Röd på Hägerstensåsens BP. Dagens trupp utgjordes av: Abtin, Aditya, Anton, Benjamin, Daniel, David, Lowe, Madhav, Tim och Yohannes. Spelmässigt var denna match mycket lik den föregående mot Mälarhöjden. Vi möter ett lag som håller högt tempo, är offensiva och bra på att utnyttja de ytor vi släpper. Även vi har våra lägen men det blir stolpe eller strax utanför motståndarnas mål. Den allra största fördelen att spela mot offensiva lag med högt tempo är de erfarenheter vi tar med oss från matchen. Vi lär oss att vara på tå hela tiden när bollen är i spel. Vi lär oss vikten av att spela rätt på de positioner vi har ute på plan. Egentligen inte så mycket mer att säga än att killarna kämpade bra men att Hägersten var det bättre laget idag. Efter matchen hade vi en kort genomgång av vilka erfarenheter vi tar med oss från denna match, vad motståndare gjorde bra, vad vi gjorde bra och vad vi ska tänka på oss att ta med vid kommande träningar.