SOLBERGA BK - P12
Målsättningarna med verksamheten är att:

• Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
  • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
  • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
  • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Introducera barnen i spel 5 mot 5.
Ledstjärnor för verksamheten är att:

• Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.

• Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.

• Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Vår värdegrund

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:

• Gemenskap och sammanhållning
  • Positivt och roligt
  • Utveckling framför resultat
  • Så många som möjligt – så länge som möjligt
  • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.

Kontakt:

Lagledare
Emanuel Marklund
sbk-p12@solbergabk.se

Tränare

Emanuel Marklund

Rickard Larsson

Richard Gahn

Provspel

Är du intresserad av att provspela med oss?

Klicka här för att anmäla dig

Referat: Älvsjö AIK FF Blå 1 - Solberga BK P12
Vår första match i Sanktan!
2020-08-22 09:03

På grund av pandemin blev vårens matcher i Sanktan inställda för Solberga BK P12 men laget har fortsatt att tränat varje vecka under våren och idag blev det äntligen dags för killarna att spela sin första Sanktanmatch. Det var nio stycken spelsugna grabbar som möttes upp på Älvsjö IP kl. 15:15.  Efter lite uppvärmning och genomgång om vem som står i mål i vilken halvlek, vilka som börjar spela ute, hur de ska spela osv. var det dags för matchstart. Matchen började med ett intensivt tempo och det gick inte många minuter innan de oranga tröjorna fick in matchens första mål. Men Älvsjö AIK hade flera duktiga och tekniska spelare som kunde skjuta hårda och höga skott ur snäva vinklar. Det märktes även att Älvsjö hade tränat mer på samspelet i laget än vad vi själva hunnit med att göra. Men det P12 saknade i lagspel kompenserade man med kämparglöd. Nu ska man inte tro att Solberga saknade lagspel - tvärtom fick vi se flera fina exempel på samarbeten mellan spelarna... men Älvsjö hade som sagt hunnit träna mer på samspelet.  Eftersom vi inte räknar resultat vet jag inte mer än att Älvsjö gjorde fler mål än Solberga men det var ändå ett jämn match och en bra första prestation av Solberga BK P12. Ledarna tar med sig vad vi behöver öva på från denna match vid kommande träningar. Ledarna: Emanuel, Richard och Rickard gjorde en utmärkt insats ända från samling till avtackning av motståndarna och avslutande samling efter matchen. Nästa lördag är det dags för lagets första hemmamatch - den ska bli spännande att se.

(Magnus Lundgren)