VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Utomhussäsongen

Under utomhussäsongen bedrivs träningen på Solberga Bollplan vardagskvällar fr.o.m april t.o.m. oktober. Det är vanligtvis ingen träning under lovdagar vilket innebär att det normalt sett är uppehåll fr.o.m. andra veckan i juni t.o.m. andra veckan i augusti. 


Det är föreningens ambition att kunna erbjuda så attraktiva träningstider som möjligt med hänsyn till spelarnas ålder. Faktorer som att vi är hänvisade de tider som Idrottsförvaltningen tillhandahåller oss och våra ledares förutsättningar medför att vi inte styr fullt ut själva över detta - men vi gör det bästa möjliga av situationen. 


Under utesäsongen är det även matchverksamhet på Solberga bollplan som utöver att vara hemmaplan för barn- och ungdomslagen också är hemmaarena för föreningens seniorer: Damer, Herrar A & B, samt Veteraner. 


Utesäsongen innebär också att spelarna i större utsträckning spelar matcher, hemma- eller på bortaplan. Det stora flertalet av dessa matcher äger rum inom S:t Erikscupen som pågår under perioden april – oktober med uppehåll från mitten av juni till mitten av augusti. Detta innebär att det kan bli väsentligt mer fotbollsspel under utomhussäsongen jämfört med inomhussäsongen.


Lagen deltar även i andra utomhusturneringar/cuper som lagen själva planerar in.


Inomhussäsong

Under inomhussäsongen bedrivs vanligtvis majoriteten av vår träning i Solbergaskolans gymnastiksal fr.o.m. november  t.o.m. mars med uppehåll för lovdagar då stadens idrottshallar inte är bokningsbara för föreningar. 


Det är föreningens ambition att kunna erbjuda så attraktiva träningstider som möjligt med hänsyn till spelarnas ålder. Dock styr vi inte helt själva över detta utan är hänvisade till de tider som Idrottsförvaltningen tillhandahåller. Våra ledares förutsättningar är också en faktor vi måste ta hänsyn till.


Vanligtvis brukar vi försöka förlägga de yngre spelarnas träning (Knatteboll och 5 mot 5) till lördag eller söndag förmiddag där de yngsta börjar först. För övriga spelare kan inomhusträning på vardagskvällar förekomma.


 
FACEBOOK
ENENDA
TWITTER
SPONSORER