Första cupen - första matcherna!
2020-10-17 23:17
Bild: Hiba Hilali
I soligt höstväder spelade Solberga BK P13 sina första matcher någonsin. Eftersom ett annat lag dragit sig ur på morgonen blev vi tillfrågade om vi kunde ta deras plats. Vi var tillräckligt många anmälda spelare för två lag men det behövdes fler ledare. Men det löste sig. Tack vare alla engagerade föräldrar i P13 kunde vi ställa upp med två lag med några timmars varsel. Båda lagen spelade tre matcher var. Inför cupen hade vi övat att spela match under de tre senaste träningarna. Det är mycket för barnen att tänka på. Alltifrån hur man ska ställa upp ute på planen, till hur man gör vid avspark och när bollen går utanför linjerna. Lägg därtill att vi på träningen aldrig kan öva på hur det känns att spela när så mycket saker händer runtomkring, massor av människor som står och ropar och en domare som ger instruktioner, m.m. Målsättningen inför lördagen var att vi skulle ställa upp så som vi gör under träningen, dvs. två fram och två bak, att försöka spela bollen längs med kanterna.. och fortsätta kämpa även om vi släppte in mål. Jag tycker vi lyckades så bra som vi kan förvänta oss med samtliga målsättningar. Alla kämpade och gjorde sitt bästa för att spela såsom vi har övat på träningarna. Efter alla matcherna var det utdelning av medaljer och pokaler. Eftersom vi var två lag fick vi också två pokaler som nu kommer att vandra runt i laget så att alls spelare får ha den hemma hos sig.
Bra jobbat av alla idag - det är kul att spela cup :-)