SOLBERGA BK P13 - FÖRSTA TRÄNINGEN
2020-04-29 22:53
Första träningen med Solberga BK P13 genomförd på Solberga BP.

Vi var åtta pigga spelare som trotsade kylan - vart tog våren vägen?

Efter kort samling och närvarogenomgång körde vi driva/skydda boll som uppvärmning.

Barnen har varsin boll som de ska driva inom ett avgränsat område. Vi är samtidigt några ledare som ska försöka ta bollen från dem. Barnen ska finta, dribbla och täcka bollen med kroppen för att inte bli av med den.

Efter uppvärmning körde vi smålagsspel enligt följande. Varje lag har ett målområde (ca. 0.5 kvm) i stället för mål. Området är markerat med koner i hörnen. Mål kan göras genom att driva in bollen i motståndarnas målområde mellan någon av konerna. Man kan alltså göra mål från fyra olika riktningar, framifrån, vänster/höger sida och bakifrån.

Innan avslutande match körde vi en samarbetsövning. Tre spelare bildar en ring genom att hålla varandra i händerna. En av spelarna har en väst som svans. En fjärde spelare ska försöka komma runt ringen och ta västen. Det gäller för spelarna i ringen att samarbeta så att den som jagar inte ska lyckas ta västen.

Efter matchen var det samling och vår avslutande ramsa där ledaren ropar: "Ge mig ett S!" och spelarna då ropar så högt de kan "S" tillbaka. Därefter, "Ge mig ett B!"... "ge mig ett K!"... "Vad blir det?".. "SBK!" ropar då spelarna tillbaka.. och de ropar så högt att föräldrarna ramlar omkull ;-) Tack alla föräldrar för att ni är med på showen - barnen tycker det är jättekul när ni ramlar.