Rapport från Knattegruppen
2020-02-15 19:19
Hinderbana, spelövning och match i Solbergaskolan (Bild: Magnus Lundgren)
Tänkte att det var på tiden att berätta lite om vad vi gör i Knattegruppen på lördagar i Solbergaskolan. Knattegruppen består av barn födda 2013/2014 som började under hösten 2019, samt några nytillkomna sedan nyåret. Även om de flesta i gruppen är födda 2013/2014 har vi även några barn födda 2015 som deltar. En typisk inomhusträning med den här gruppen inleds med några minuter fri lek med boll. Därefter är det samling och upprop. Syftet med uppropet är att alla barn ska känna sig uppmärksammade. Vid samlingen berättar vi vad vi ska göra under träningen. Vi delar även in barnen i fyra grupper om 3 - 5 barn beroende på hur många som deltar. Varje grupp får en egen färg på västen. Efter att alla har fått sin väst får några av de deltagande föräldrarna i uppgift att köra en uppvärmnings lek medans övriga hjälps åt att göra i ordning en hinderbana. Uppvärmningen kan t.ex. vara svanskull, tjuv- och polis, eller någon annan lek med rörelse som vi kombinerar med boll. En hinderbana kan t.ex. bestå av hopp i höjdhoppsmatta + kullerbytta, armgång, balansgång, svinga sig i lianer, och jämfotahopp över låga häckar. Syftet med hinderbanan är att ge barnen möjlighet till träning av allmänna motoriska färdigheter som koordination och balans. Medans en av grupperna kör hinderbana spelar två av grupperna match mot varandra, och den fjärde gruppen gör en spelövning som går ut på att de ska hindra ledaren att ta bollen genom att passa till varandra, byta positioner och hitta fria ytor.
Varje station kör i ca 5 - 6 minuter därefter roterar grupperna. När träningen är klar avslutar vi med en gemensam samling. Alla barnen samlas i en klunga och lägger sina händer ovanpå varandras i mitten. Därefter, på tre, ropar vi så högt att alla föräldrar ramlar omkull. Mycket roligt tycker barnen.

Avslutning med P/F142021-06-21 23:55
Rapport från träningen2020-09-28 23:18