Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen!
Vi tror på att idrott ska vara roligt för alla och vår idé är lika enkel som vårt ursprung. SOLBERGA BOLLKLUBB har uppstått ur några unga människors drömmar, behov och önskan av att genom idrott ha roligtkänna samhörighet och få bekräftelse. Denna enkla, grundläggande och sunda idé vill vi hålla levande genom att bjuda in och uppmuntra människor ur olika samhällsgrupperingar och åldrar att delta i vår verksamhet som är mer än enbart träningtävling och resultat. Oavsett storlek och framgångar ska SOLBERGA BOLLKLUBB vara en förening där medlemskapet innebär en kamratlig och trygg social gemenskap. Våra medlemmar, barn, ungdomar, seniorer, ledare, föräldrar och anhöriga ska känna stolthet över sitt medlemskap och de värden föreningen står för. Tycker du som vi och är intresserad av att vara med i SOLBERGA BOLLKLUBB? Klicka på länken nedan och fyll i formuläret ni kommer till så kontaktar vi er.

F04
Referat: Solberga BK - Ängby IF
Solberga BK F04 - Ängby IF
2018-06-09 21:45, F04
(Bild: Magnus Lundgren)
Säsongens hittills endast tredje hemmamatch och Ängby IF kom för att stå för motståndet. 
Även idag hade vi en spelare som inte kom så vi fick spela med endast en avbytare i den värme som dagen bjöd på. 
Dessutom hade en tjej problem med en ljumske och fick matchas försiktigt. 
Att vi trivs på hemmaplan syntes på tjejerna och vi spelade en jättefin fotboll över hela banan.
Backlinjen var orubblig, Vera i målet super stabil igen, mittfältet jobbade bra i omställningarna och våra strikers giftiga och snabba som vinden längst fram. 
Eftersom det var varmt och bara en avbytare så blev det lite byten på ovana positioner och det är så glädjande att se hur bra dom tjejer som hamnade på en ovan plats snabbt acklimatiserade sig och tog rollen perfekt. 
Den hör dagen var bara Solbergas och målen rullade in i ett jämnt tempo. 
När matchen var slut stod det 8-1 på resultattavlan då Ängby fick in en boll i absolut sista sekunden, det var dom så värda för dom spelade en bra fotboll och siffrorna visar bara att vi var hetare idag när vi fick chansen. 
Extra roligt att se spelet i slutet av matchen när orken började tryta att allt tjat från oss tränare att spela hem bollen och rulla runt i backlinjen för att lugna ner spelet och få lite extra vila hade gett resultat. 
Fina hemspel och trygg bollkontroll istället för att bara köra hundra framåt som vi är vana att se vårt fina lag göra.  

Jag är stolt och nöjd. 
Hoppas att publiken bjöds på bra underhållning och att fler kommer till våra matcher och hejar fram våra duktiga tjejer. 
Nu är det bara en match kvar innan sommaruppehållet och det är borta mot Brommapojkarna, hoppas för lagets skull att inte alla har hunnit åka på semester så vi åtminstone kan mönstra elva tjejer till match. 

Nu kör vi

(Text: Pierre Westin)
F04
Referat: FK Bromma 1 - Solberga BK
FK Bromma - Solberga BK F04
2018-06-09 21:38, F04
(Bild: Pernilla Westin)
I 30 graders värme samlades vi på Södra Ängby BP förra söndagen för match mot FK Bromma. 
Det skulle tyvärr visa sig att vi var tvungna att spela utan avbytare då en av tjejerna inte dök upp. 
Jobbigt i denna värme, men vi laddade med vatten i flaskor och hinkar och domaren bröt även för vattenpauser mitt i halvlekarna. 
Vi började bra, trots motvind och solen i ansiktet så kämpade vi bra och spelade smart i värmen, Bromma fick jaga. 
Två mycket jämna lag som stångades men det var vi som gjorde målen, och varje gång dom fick till ett avslut var Vera i målet en gigant denna dag. 
Halvtids vila och ledning med 2-0

Efter diverse vätskepåfyllning och kallt vatten på huvudet och i nackarna så drog vi igång andra halvlek. 
Bromma fick en frispark i farligt läge och deras skytt gjorde inga misstag utan satte bollen säkert utom räckhåll för vår målis. 
Styrkta av det så ökade Bromma tempot och hade fyra avbytare så dom kunde skicka in fräscha spelare hela tiden och vi blev tröttare, så naturligt att dom till slut kvitterade 2-2.
Samtidigt stukade vår högerback foten och kunde inte fortsätta så var i underläge halva andra halvlek, dessutom åkte vår striker Tara K på en riktig överkörning av deras mittback i straffområdet utan åtgärd från domaren, Tara var helt groggy och fick kliva av så då var vi bara åtta utespelare. 
Men efter lite vård och vatten klev hon på igen och en minut innan matchslutet fick vi en lite billig frispark utanför straffområdet, en kompensation för den uteblivna straffen kanske? 
Matilda klev fram och skruvade skottet över muren och fick den att dyka lågt vid stolpen otagbart för målvakten och vi hade 3-2.
Sen blåste domaren av matchen. 

En eloge till alla tjejer som slet och krigade i värmen utan avbytare, vilka vinnarskallar. 

(Text: Pierre Westin)
Damer
Referat: Stureby SK - Solberga BK
Stureby SK - Solberga BK
2018-05-29 00:54, Damer
(Bild: Magnus Lundgren)
Nana Korubi Ya Oki - Sju gånger ned, åtta gånger upp, är ett japanskt talesätt med djupa rötter i  japansk kultur, Zen-buddhism, kampkonsterna, m.m. Innebörden är den att oavsett hur många gånger du än faller så reser du dig alltid. Om du så faller 1000 gånger så reser du dig och fortsätter. Framgång är sällan snabb – viktigast är att i alla lägen alltid göra sitt bästa och aldrig ge upp.


Solberga BK är i det mesta vi gör en representant för detta och vårt nystartade damlag är inget undantag. Oavsett motstånd kämpar de tappert vidare ända tills slutsignalen ljuder. Att ge upp trots två-siffrig målskillnad är aldrig ett alternativ. 2018 kommer inte ur resultatsynpunkt eller tabellplacering vara damlagets bästa säsong.. men resultat och tabellplacering är bara siffror. Det vi ser på plan är något som inte kan inte mätas i siffror utan "nana korubi ya oki" i praktiken.

Alla spelare kämpade hårt idag men om vi ska utse någon särskild av dem till dagens spelare så blir det i alla kateogorier Ingrid Burström som tog på sig att vakta målet - Även om slutresultatet säger något annat så gjorde Ingrid många fina insatser i dag. Det skall även tilläggas att Ingrid till sin hjälp hade en bra backlinje som gjorde en mycket bra insats trots hårt motstånd. Solberga hade även flera fina anfall som inte gav motståndarna, trots deras övertag, någon anledning att slappna av och slarva.

Mycket bra insats idag igen tjejer - ni är fantastiska.

(Magnus Lundgren)


F04
Referat: Aspudden/Årsta - Solberga BK
Aspudden/Årsta - Solberga BK
2018-05-20 22:15, F04
(Bild: Camilla Johansson Lundgren)

På årets hittills varmaste söndag samlades vi på Aspuddens IP för årets sjätte match. Aspudden/Årsta har lite blandade resultat i år och vi hade ingen aning om hur dom skulle spela idag, vi peppade våra tjejer och påminde om senaste matchen och att vi skulle vara lika noggranna och disciplinerade idag. Lite omstuvning i startelvan då en av våra mittbackar inte kunde vara med gjorde utmaningen större. När matchen blåste igång så såg det väldigt bra ut igen, vi höll bollen inom laget och hittade bra passningar och lät motståndarna jaga i den tryckande värmen. Vi kom fram i anfallsvåg efter anfallsvåg men lyckades inte få in bolluslingen. Jag vet inte om det var dom uteblivna målen som fick oss att tappa positioner och mer och mer grötade ihop oss, duttande på bollen och tappade det fina spelet. Till slut fick vi det efterlängtade första målet och nervositeten släppte lite, och vi fick in ett par bollar till innan halvlek av bara farten. Pepp och taktiksnack inför andra halvlek fick tjejerna att rycka upp sig och hittade tillbaka till vårt fina spel. Och bollarna rullade in i mål igen. Värmen sög musten ur tjejerna och tappade skärpan lite i slutet av matchen och släppte igenom ett par anfall från Aspudden/Årsta men Mila i målet var på tå trots väldigt lite att göra under matchen och höll sin nolla. Matchen slutar med en 9-0 seger. Nu har vi tre matcher kvar innan sommaruppehållet och jag hoppas att vi kan behålla vårat fina spel hela vägen.

(Text: Pierre Westin)

F04
Referat: IFK Viksjö 3 - Solberga BK
IFK Viksjö - Solberga BK
2018-05-20 22:10, F04
(Bild: Camilla Johanson Lundgren)

Efter förlusten mot Essinge så var det ett revanschsuget gäng som åkte till Järfälla för match mot Viksjö. Viksjö var obesegrade i serien och vi visste att vi var tvungna att spela vår bästa fotboll för att kunna ta poäng. När matchen blåste igång och vi hade spelat i tio minuter stod vi tränare bara och gapade, vilken underbar fotboll tjejerna bjöd på, allt som vi velat justera efter förlusten mot Essinge fungerade. Ingen föll ur ramen och man bara njöt av passningsspelet, understödet i både anfall och försvar, dominansen på mittfältet och djupledsspelet som frispelade våra forwards gång efter gång. Vera i mål gjorde sin absolut bästa insats mellan stolparna och tog allt som Viksjö levererade. Det var en jämn och spännande match men den här dagen skulle vi dra det längsta strået och trots att viksjös målvakt var superduktigt och räddade många av våra frilägen så fick vi in två bollar och kunde lämna Järfälla med en 2-0 seger mot serieledarna.

(Text: Pierre Westin)

Nyheter från våra lag
F04, 09/06 21:45 
F04, 09/06 21:38 
P11, 02/06 11:59 
Damer, 29/05 00:54 
F04, 20/05 22:10 
 
FACEBOOK
NYA SPORTEN
TWITTER
SPONSORER