Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Damer
Referat: Tungelsta IF - Solberga Bollklubb
Träningsmatch mot Tungelsta IF
2018-10-28 19:30, Damer
(bild: Katarina Back)
Solberga BKs damlag blev inbjudna till träningsmatch av Tungelsta IFs damlag denna oktober dag när snön hänger i luften. Vi har mött Tungelsta IF två gånger under säsongen och båda dessa gånger har vi inte lyckats få ihop ett fullt lag. Vi är denna gång ett fullt lag och har även en avbytare till matchen och känslan är positiv.
Båda lagen börjar spelet bra och det känns som en jämna match. Efter ca 10 min spel så får Solberga BK sin första chans till att göra mål. Sedan känns det som att Solberga BK har övertaget i matchen. Efter första halvlek så leder Solberga BK med 5-0. I andra halvlek så tappar vi lite och Tungelsta kämpar på och det resulterar i att vi släpper in två mål. Slutresultatet blir 9-2 till Solberga BK.
Ett bra slut på en säsong som har varit allt annat än lätt.

(Text: Katarina Back)
Damer
Referat: Skogås-Trångsunds FF - Solberga BK
Skogås-Trångsund - Solberga BK
2018-10-03 22:55, Damer
(video: Magnus Lundgren)

Jag säger bara det - det var värt att frysa om fötterna på Nytorps Mosse IP under 2 x 45 minuter när våra damer spelade sin sista match för säsongen... och vilken match det blev. Förra mötet i våras som f.ö. var 1:a matchen någonsin för vårt nystartade damlag slutade 1 - 21 hemma på Solberga BP. Eftersom damerna har gått framåt sedan i somras var det en viss förväntan inför denna match. Har vi bara fullt lag så kan vi definitivt bjuda upp till motstånd... och inför denna match såg det bra ut. Även denna match utan avbytare - okej, vi hade en spelare extra, men som dock inte var helt kry.. hon fick ändå hoppa in ett kort byte, vilket innebar att hon är också varit med och spelat samtliga dammatcher under 2018. Hursomhelst, Solberga öppnade med bra tempo mot ett Skogås-Trångsund som spelade bra och kontrollerad fotboll. Det dröjde ganska lång stund innan Skogås-Trångsund lyckades få in ett mål. Det sägs att ribban och stolparna är målvaktens bästa vänner, och det var ingen undantag i denna match... men Ingrid gjorde även utan sina "vänner" en mycket bra insats i Solbergamålet denna match med flera fina ingripanden. Men Skogås-Trångsund var ändå det bättre av de två lagen och de lyckades få in ett par bollar till i Solbergamålet i en första halvlek som slutade 7 - 0. Förmodligen hade tjejerna någon slags trolldryck som de tog i halvtid, likt seriefiguren Asterix och hans tappra galler. De öppnade 2:a halvlek med ett stenhårt tempo och kunde efter två snabba reduceringsmål leda 2:a halvlek. En ledning som höll sig nästan hela halvleken ut. Men trots ett tappert kämpande Solberga kunde ändå Skogås-Trångsund dryga ut sin ledning med ytterligare 3 mål i 2:a halvlek. Matchen slutade 10 - 2 vilket innebär att Skogås-Trångsund gjorde 50% färre mål än i vårt första möte medans Solberga å andra sidan gjorde 100% fler mål. Eftersom 100 är mer än 50 tycker jag att vi kan säga att vi vann matchen  ändå ;-) Bra kämpat av hela laget i en bra och rolig match. Ser redan framemot säsongen 2019.

(text: Magnus Lundgren)
Damer
Referat: Newroz FC - Solberga BK
ISHI NO UE SAN NEN
2018-09-22 23:17, Damer
(Bild: Magnus Lundgren)
Om nana korubi ya oki (sju gånger ned åtta gånger upp) har varit ett passande japanskt talesätt för vår nystartade damverksamhet, vilka match för match successivt reducerat målskillnaden i sina matcher, så är ishi no ue san nen ett passande uttryck för våra damers match idag. Uttrycket som ordagrant översatt lyder "tre år på en sten" har innebörden att saker och ting tar tid och att man måste ha tålamod och kunna vänta... och vänta har vi fått göra. Men efter sommaruppehållet har Solbergas damer gett prov på en tydlig positiv utveckling. Trots att det inför många av matcherna har varit en utmaning att få ihop fullt lag har de ändå match för match förlorat dem med allt mindre målskillnad. I dag kom så utdelningen i form av första vinsten. Med en spelare kort och utan avbytare mötte Solberga BKs damer Newroz FC på Sätra BP. Det var en jämn match mellan två jämnbördiga lag där Solberga gav prov på fint passningsspel. Hanna, en av våra tre juniorer till matchen var grym som back och stoppade många anfall från en av motståndarnas snabba forwards. Resultatet i halvtid var 1 - 1 och Newroz öppnade andra halvlek intensivt, men Solberga stod emot pressen och tar sedan ledningen med 2 - 1 genom en fint slagen frispark av Tove strax utanför straffområdet. Dock kunde Newroz inte långt därefter kvittera och matchen fortsatte sedan i ett intensivt tempo bölja fram och tillbaka. Att Solberga saknade avbytare och var en spelare kort började naturligtvis märkas  i benen hos våra spelare. Men på en bra slagen hörna kan Solberga återigen ta ledningen, och inte långt i från matchslutet får Solberga in ett fjärde mål som därmed fasställer slutresultatet 2 - 4. Grattis tjejer till första segern. Jag säger som Julius Ceasar "Jag kom, jag såg, de segrade".. eller nästan sa ;-) 

 (Text: Magnus Lundgren)
F04
Referat: Solberga BK - Aspudden/Årsta
Solberga BK - FK Bromma & Solberga BK - Aspudden Årsta
2018-09-10 01:11, F04
Tack för matchen och grönt kort till Aspuddens lagkapten (bild: Magnus Lundgren)
Då det inte blev något referat från föregående matchen mot FK Bromma så petar vi in två matcher i detta referat som inleds med hemmamatchen mot FK Bromma den 25 augusti.
F04
Referat: Ängby IF - Solberga BK
Ängby IF - Solberga BK F04
2018-08-18 23:50, F04
(bild: Pernilla Westin)
I dag kom vi till match med 12 spelare. Tyvärr var vår nya lagkompis Nadja sjuk.

Matchen inleddes lite trevande och vi hade svårt att få igång något egentligt spel mot ett Ängby som var välorganiserat och gjorde det svårt för oss. Det blev lite för långt mellan lagdelarna och vi blev lite passiva och stressade i vårt spel. För mycket stångande och stötande på egen hand i stället för att spela runt bollen inom laget. En bit in i första halvlek lyckades i alla fall Tara K jag upp en boll i motståndarnas straffområde men blev tacklad av Ängbys stora och starka mittback. Solklar straff men domaren vinkade avvärjande och pekade för inspark. Strålande dock av tjejerna att ingen snackade med domaren utan bara körde på. Situationen blev i alla fall något av en väckarklocka och bara några minuter senare får Tara K tag i bollen på högerkanten lång upp i straffområdet och slår ett inlägg över målvakten och när deras back försöker rensa bakom går bollen i nät istället. 1-0, vilket trots hackande spel var välförtjänt. 

I halvlek blev det lite taktiksnack om att vi behövde spela bollen mer och försöka komma runt på kanterna och slå inlägg samt hjälpa backlinjen mer när Ängby (som hela tiden lämnade två spelare på mittlinjen) försökte kontra.

Andra halvlek började ändå lite trevande och fortsatt ensamkörning och stångande till en början men efter ett tag började tjejerna ta tag mer i spelet och rulla boll inom laget och visade strax upp prov på några riktigt vassa passningskombinationer som dock inte ledde till mål tack vara hårt kämpande tjejer i Ängby och deras duktiga målvakt. Tara K fick tag i bollen på vänstersidan i straffområdet och blev återigen hårt omhändertagen av samma back men denna gång blåste domaren helt korrekt straff. Derya slog den hårt efter marken men bollen smet strax utanför vänstra stolpen. Nu hade i alla fall tjejerna kommit igång bra men Ängby var ett tufft motstånd och försökte kontra med långbollar gång efter annan, men tack vare en hårt kämpande backlinje och en alert Vera i målet som gick ut och rensade bort bollar höll vi rent bakåt. Spelet böljade lite fram och tillbaka men efter en hörna hamnade bollen på vänsterkanten och efter några fina passningar slog vi ett bra inlägg som efter några studsar nickades fram av Tara K till Derya som lobbade in bollen i mål. 2-0 och lika välförtjänt.

Trots att vi inte gjorde vår bästa match vann vi välförtjänt och hade kunnat haft större siffror. 

En stor eloge till alla tjejer för en riktigt bra inställning och kämpaglöd rakt igenom. Och spelidéerna och kunskapen finns där. Idag kom dom bara inte fram fullt ut. Som tränare är jag väldigt stolt över detta fina lag som vinner även när vi inte är på topp och dessutom möter ett bra motstånd. Det är stort och lovar gott för kvarvarande matcher.

Heja SBK F04 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

(text: Thomas Granqvist)

Nyheter från våra lag
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
TWITTER
NYA SPORTEN
SPONSORER