2019-03-18 23:35
Få utför handlingar som gör avtryck i historien och vi har inte för avsikt att förändra världen. Vi försöker bara skapa en så bra förening som möjligt för alla.

Om en vecka, måndag 25 mars, är det årsmöte i föreningens klubbhus. Inför detta möte finns för tillfället en vakans i styrelsen som suppleant.

Om du som läser detta gillar att göra skillnad och tror att även små förändringar kan göra stor skillnad, varför inte anmäla ditt intresse att vara med och göra skillnad till oss?

Mejla oss i så fall på valberedning@solbergabk.se och berätta lite om dig själv och vad du brinner för.
2019-03-05 22:35
Mötesordning och årsmöteshandlingar tillgängliga via hemsidan.

Alla medlemmar är välkomna till årsmötet. Medlem som har betalat förfallna medlemsavgifter och under mötesåret fyller lägst 14 år äger rösträtt på mötet.

Referat: Tungelsta IF - Solberga Bollklubb
Träningsmatch mot Tungelsta IF
2018-10-28 19:30, Damer
(bild: Katarina Back)
Solberga BKs damlag blev inbjudna till träningsmatch av Tungelsta IFs damlag denna oktober dag när snön hänger i luften. Vi har mött Tungelsta IF två gånger under säsongen och båda dessa gånger har vi inte lyckats få ihop ett fullt lag. Vi är denna gång ett fullt lag och har även en avbytare till matchen och känslan är positiv.
Båda lagen börjar spelet bra och det känns som en jämna match. Efter ca 10 min spel så får Solberga BK sin första chans till att göra mål. Sedan känns det som att Solberga BK har övertaget i matchen. Efter första halvlek så leder Solberga BK med 5-0. I andra halvlek så tappar vi lite och Tungelsta kämpar på och det resulterar i att vi släpper in två mål. Slutresultatet blir 9-2 till Solberga BK.
Ett bra slut på en säsong som har varit allt annat än lätt.

(Text: Katarina Back)
Referat: Skogås-Trångsunds FF - Solberga BK
Skogås-Trångsund - Solberga BK
2018-10-03 22:55, Damer
(video: Magnus Lundgren)

Jag säger bara det - det var värt att frysa om fötterna på Nytorps Mosse IP under 2 x 45 minuter när våra damer spelade sin sista match för säsongen... och vilken match det blev. Förra mötet i våras som f.ö. var 1:a matchen någonsin för vårt nystartade damlag slutade 1 - 21 hemma på Solberga BP. Eftersom damerna har gått framåt sedan i somras var det en viss förväntan inför denna match. Har vi bara fullt lag så kan vi definitivt bjuda upp till motstånd... och inför denna match såg det bra ut. Även denna match utan avbytare - okej, vi hade en spelare extra, men som dock inte var helt kry.. hon fick ändå hoppa in ett kort byte, vilket innebar att hon är också varit med och spelat samtliga dammatcher under 2018. Hursomhelst, Solberga öppnade med bra tempo mot ett Skogås-Trångsund som spelade bra och kontrollerad fotboll. Det dröjde ganska lång stund innan Skogås-Trångsund lyckades få in ett mål. Det sägs att ribban och stolparna är målvaktens bästa vänner, och det var ingen undantag i denna match... men Ingrid gjorde även utan sina "vänner" en mycket bra insats i Solbergamålet denna match med flera fina ingripanden. Men Skogås-Trångsund var ändå det bättre av de två lagen och de lyckades få in ett par bollar till i Solbergamålet i en första halvlek som slutade 7 - 0. Förmodligen hade tjejerna någon slags trolldryck som de tog i halvtid, likt seriefiguren Asterix och hans tappra galler. De öppnade 2:a halvlek med ett stenhårt tempo och kunde efter två snabba reduceringsmål leda 2:a halvlek. En ledning som höll sig nästan hela halvleken ut. Men trots ett tappert kämpande Solberga kunde ändå Skogås-Trångsund dryga ut sin ledning med ytterligare 3 mål i 2:a halvlek. Matchen slutade 10 - 2 vilket innebär att Skogås-Trångsund gjorde 50% färre mål än i vårt första möte medans Solberga å andra sidan gjorde 100% fler mål. Eftersom 100 är mer än 50 tycker jag att vi kan säga att vi vann matchen  ändå ;-) Bra kämpat av hela laget i en bra och rolig match. Ser redan framemot säsongen 2019.

(text: Magnus Lundgren)
Referat: Newroz FC - Solberga BK
ISHI NO UE SAN NEN
2018-09-22 23:17, Damer