VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Välkommen till Solberga BK P13

Våra målsättningar är att:

 • Utveckla spelarnas individuella fotbollsteknik i moment som: nicka, skjuta, bollmottagning och passningsspel.
 • Utveckla spelförståelse och grunderna i anfallsspel och försvarsspel.
 • Introducera övningar för kondition och styrka med boll.
 • Verka för en fortsatt stark gemenskap och sammanhållning i lagen.
 • Uppmuntra spelarnas föräldrar till en fortsatt aktiv medverkan i föreningen.
I en verksamhet där vi:
 • Bedriver en allsidig och rolig träning som utvecklar såväl individ som lag.
 • Instruerar på ett positivt och uppmuntrande sätt under träning och match.
 • Värdesätter träningsflit och intresse framför ”talang”.
 • Inte ser matchen som mer än en särskild form av träningspass och ett led i spelarnas långsiktiga utbildning.
 • Bedriver verksamheten i en positiv anda med stimulans framför konkurrens.
 • Uppmuntrar och arbetar för ett bra föräldraengagemang i laget.
 • Uppmuntrar och möjliggör för deltagarna att delta i andra idrottsverksamhet utöver fotbollen.

Vår värdegrund 

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:

 • Gemenskap och sammanhållning
 • Positivt och roligt
 • Utveckling framför resultat
 • Så många som möjligt – så länge som möjligt
 • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.

 

Ledare:

Emanuel Marklund 

Magnus Lundgren

 

Provspel

Är du intresserad av att provspela med oss?

Klicka här för att anmäla dig

Summering av säsongen & sommarlov
2024-06-16 01:40

Lördag 15 juni hade Solberga BK P13 en enkel och trevlig säsongsavslutning.

 

Det har varit en intensiv, intressant, annorlunda men samtidigt utvecklande säsong. Inledningsvis var det en utmaning i sig att inte få några inomhustider (pga. hallbrist i vårt område) och i stället hoppas på att snön inte lade sig över Solberga BP.

 

Efter lite letande lyckades vi boka några timmar i Hägerstensskolans gymnastiksal. Så fort som snön var borta satte vi i gång med att spela utomhus. Vi spelade träningsmatch mot Tullinge BK på Trädgårdsstadsskolans BP, vi spelade Future Stars Spring Cup, och ytterligare en träningsmatch mot Hägersten... och därefter drog Sanktan i gång.

 

Här har vi spelat i två serier: P2013- 2 (medel) och P2013- 3 (lätt).  Under våra träningar har vi fokuserat på "ordning & reda", lagspel och kommunikation.

 

Laget och spelarna har alla gjort framsteg under våren vilket märktes under säsongens avslutande turnering på nationaldagen där vi vann två av våra tre matcher, och där det i synnerhet ska påpekas att vi vände i våra två vinstmatcher från inledande underläge till vinst.

 

I den avslutande matchen (som blev en förlust) gjorde vi vår bästa insats under hela säsongen. Det var lagspel från 1:a minut, men omständigheterna (och stolparna) var inte på vår sida i den här matchen. Trots förlust var det ändå en av P13 bästa laginsatser som jag har varit med om :-) 

 

Sammanfattningsvis har vi under 2024 sett en bra och positiv utveckling där lagspelet och kommunikationen har blivit allt mer framträdande under match och träning, vilket i synnerhet märktes under den avslutande föräldramatchen. 

 

Det var mycket glädjande att se hur spelarna i laget under matchen försökte kommunicera med varandra och dirigera spelet... vilket också gav resultat, 2 - 1 till P13 mot föräldrarna :-)

 

Efter tävlingar och match mot föräldrarna blev det grillade hamburgare av SBK P13:s "Master chef" Johan :-)

 

Nu tar vi sommarlov, Många är anmälda till sommarens fotbollsskola på Solberga BP, och i augusti är det dags för Mini Tiger Cup på Skarpnäcks sportfält - ni som vill vara med, se till att svara på kallelsen - Nu kör vi. Solberga BK P13, det är vi! :-)

Spela futsal med SBK
2023-12-28 19:52

2 januari bjuder vi in lediga spelare till en Futsal dag på telefonplanshallen
mellan 10.30- 14.00 samling 10.00 vid vårt klubbhus, vi går gemensamt till hallen.

Vi delar in lagen på plats, och spelar matcher under hela dagen!

Dagen är helt kostnadsfri, men anmälan krävs skicka ett mejl till ronny@solbergabk.se

 

Vi vill ha er anmälan senast söndagen den 31 december.

Välkomna

Cjay, Devadarshan, Ishita, Ronny

Ingarö Skärgårdscup
2023-08-26 20:54

Söndag 20 augusti spelade Solberga BK P13 Ingarö Skärgårdscup. Det var några intensiva dagar innan cupen också. På onsdagen hade vi första träningen efter sommaruppehållet, och på fredag var det Kick-off och träning med instruktör från Supercoach. P13 spelade Ingarö Skärgårdscup förra året i tryckande värme. Då var spelformen 5 mot 5. Denna gång var det 7 mot 7 och regnet hängde i luften. Vi hade fyra matcher framför oss, alla på naturgräs. I första matchen mötte vi Värmdö IF på en gropig gräsplan. I andra matchen mötte vi Boo FF på en ännu gropigare gräsplan 😉. Efter dessa två skakiga (men utvecklande) erfarenheter väntade två matcher på riktigt fint naturgräs. I den första av dem mötte vi Tyresö FF, och i den andra, tillika turneringens fjärde och sista match mötte vi Enskede IK. Att spela Cup är både roligt och utvecklande. Man kan verkligen se en utveckling från första matchen fram till sista matchen... och Solberga BK P13 har verkligen utvecklats från de allra första 7 mot 7 matcherna som vi spelade i april under Farsta Vårcup. Naturligtvis finns det många saker vi behöver fortsätta att nöta på men det är himla roligt att se hur det har blivit allt mer och mer lagspel och samarbete. Nu väntar en spännande höst i Sanktan som avslutas med Solberga Cup. Vi siktar på att hitta ytterligare en cup innan det är dags att snöra på inomhusskorna. Men, bra jobbat av de som var med och spelade denna helg.

 
FACEBOOK
ENENDA
TWITTER
SPONSORER