Atleterna-SBK
2021-09-27 20:26

En sen kvällsmatch som på pappret inte skulle vara något hinder för det framrusande ångloket SBK, men verkligheten och vissa omständigheter gjorde att denna kväll inte alls skulle bli en ”promenadseger”.

Med fyra tunga namn på frånvarolistan och endast 11 spelare tillgängliga skulle vi få en ganska svettig kväll, mest pga av noll avbytare.

Med dessa förutsättningar krävdes det att våra tjejer var tvungna att spela smart för att orka 90 minuter utan avbytare men ändå inte falla hem utan försöka hålla hög press.

Matchen blåstes igång och SBK startade i högsta fart för att direkt försöka låsa spelet på offensiv planhalva, komma fram till snabba avslut och ta ledningen tidigt.

Det gick sådär.

Visst kom vi fram men det blev aldrig något ordnat spel och vi kom inte riktigt fram till några allvarliga avslut och Atleterna valde att bara tjonga bollarna framåt mot sina två anfallare eller slå ut bollen till inkast när dom låg under press.

Jossan som för dagen spelade vänsterytter försökte gång på gång löpa på djupet efter bollar som tyvärr rullade ifrån henne på den hårda plastmattan, men efter 14 minuter kom en klockren djupledspassning från Matilda som Jossan löpte på, hon kom loss och stänkte in 1-0.

Skönt för oss och skönt för matchen.

Nu kunde vi spela lite mer avslappnat och vi höjde oss i kvalitet och rullade boll lite mer än i början.

Mittfältets dominanter Frida och Vera försökte hela tiden hitta fram med fina passningar och åtta minuter efter första målet var det Veras tur att få fram bollen till Jossan som ännu en gång kom perfekt i djupet och stänkte in sitt och matchens andra mål, 2-0 var ett faktum och publiken jublade.

Efter målet så stannade matchen av lite, det var slarvigt spel från båda lagen, våra mittbackar Bella och Sara såg till att hålla undan Atleternas försök framåt så Jennika i målet fick en ganska behaglig första halvlek.

Även våra egna försök till att öka ledningen blev ganska tama, förmodligen för att krafterna började tryta.

Skönt då när domaren blåste av första så våra tjejer fick hämta andan och fylla på med vatten.

1:a halvlek

’14 0-1 Jossan assist Matilda

’22 0-2 Jossan assist Vera

I pausen surrade vi lite om att försöka hålla bollen mer, spela runt och låta dom jaga sig trötta, försöka fånga upp ut och insparkar direkt och inte ge Atleterna chans att tjonga fram sina bollar mot vårat straffområde.

Domaren blåste igång andra halvlek och det var inget skönspel nu heller, många små misstag som tack och lov inte ledde till några farligheter då Atleterna inte hade kapacitet att utnyttja chanserna.

Men det var tillslut ett litet missförstånd mellan våra backar och målvakt som gjorde att Atleterna i minut 38 retligt fick bollen att sakta rulla in över våran mållinje, reducerat och sju minuter kvar av matchen, nu gällde det att bita ihop och hålla nerverna i styr.

I sådan här tillfällen är det skönt att ha två stabila mittbackar som håller rent framför straffområdet och avstyr Atleternas försök ganska lätt, och Frida på mittfältet spelar så klokt och lugnt, hela tiden backar hon ut från felvänd bollmottagare och ger sig själv både plats och tid att ta emot en passning rättvänd och sedan hitta underbara passningar framåt.

Två gånger frispelade hon våran högerytter Linnea i slutet av halvleken och båda gångerna blev Linnea felaktigt avblåst för offside av den något loje domaren som inte såg att Atleternas högerback upphävde offside med 2-3 meters marginal, men domaren tittade inte ditåt över huvudtaget.

Till och med Atleternas spelare skrattade åt situationerna.

Domaren blåste av matchen och det var skönt att vi vann med tanke på dessa horribla offside avblåsningar som var rena frilägen som kunde ha varit helt avgörande om vi hade behövt jaga reducering eller seger.

Summeringen av andra halvlek blir dock en sönderhackad historia med mängder av inkast och avbrott.

Tycker att våra tjejer som vanligt gjorde en riktig kämpainsats utan avbytare och verkligen krigade för varandra matchen igenom, en sån här seger gör oss starkare med bara två matcher kvar av säsongen och vi har aldrig varit så här nära en serieseger förut, det avgörs nu i veckan, först borta mot Saltsjöbaden på torsdag och sen hemma mot Boo FK på söndag.

Ni kommer väl och hejar fram vårat superlag till ännu fler framgångar?