VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Minnesanteckningar föräldrarmötet 8 maj
2024-05-12 14:09

Föräldramöte Solberga knattefotboll P/F 2019 Klubbhuset 8/5-24

 

Mötet inleds med att Magnus berättar om SBKs historia, föreningens värdegrunder och gemenskapen bland det mer än 400 medlemmarna. SBK har 15 lag och ca 50 ledare.

 

Föreningen är diplomerad och har 91% av punkterna godkända från svenska fotbollsförbundet och arbetet med att få de resterande 9% godkända fortsätter efter att ha stått lite stilla på grund av pandemin. Föreningen har fått flera utmärkelser genom åren för sitt fina arbete med sina lag och medlemmarna. Värdegrunderna är viktigt för föreningen, ledorden är glädje, lärande och ansträngning. Arbetet med hållbart idrottande jobbar klubben ständigt med. Alla lagets värdegrunder, arbetssätt och information om alla lagen finns på föreningens hemsida.

 

Magnus berättar vidare om att laget är beroende av engagerade föräldrar som hjälper till på träningarna och med föreningen för att få en hållbar förening för våra barn. Att vi som föräldrar har en viktigt roll i hur våra barn kommer uppfatta träningen och fotbollen. Att lek är barnens sätt att lära och att barnen vill ha med oss som föräldrar i den leken som fotbollsträning är till att börja med.

Vi föräldrar kommer få lära oss coacha laget och möjlighet till utbildningar som SBK bekostar finns för intresserade föräldrar som vill bli tränare i framtiden.

 

Träningsuppläget för varje träningstillfälle finns att tillgå inför träningarna och är upplagt enligt följande: Syfte, beskrivning, instruktionspunkter.
Tränarna i föreningen använder sig bland annat av appen Supercoach för att planera träningarna.

Träningarna börjar med en kort samling för att skapa en kunskap om vad det är att samlas som lag.

 

Information om Solberga BK knattefotboll P/F 2019

Start: 13 Maj – Med 6 tillfällen innan sommaren och 8 tillfällen efter sommaren

Plats: Solberga BK
Dag: Måndagar
Tid: kl.16.30-17.15
Avgift: 800 kr (observera att familjerabatter finns)

 

Inomhusträning sker från mitten av november 2024 – mars 2025

De 3 första träningarna är prova på tillfällen och där efter sänds fakturor ut till de som vill fortsätta i laget.

 

Kläder: Vanlig gympaskor, shorts eller långbyxor, T-shirt. Barnen får givetvis ha lagkläder om de vill. Klä er efter vädret, vi spelar även om det regnar.

 

Ta med vatten att dricka. Låt gärna barnet äta en frukt innan träning och något litet efter träningarna om det behövs.

 

Övriga frågor som togs upp:

 

Hur länge spelar barnen i mixlag? Svar: Så länge det är möjligt!
Barn med tex astma, kan det bli svårt? Svar: Nej vi arbetar för att alla ska känna sig bekväma att delta i träningarna och att det är okej att gå åt sidan för eventuell medicinering eller liknande.


Småsyskon som måste följa med på träningarna? Svar: Det går bra och föräldrarna kan hjälpas åt med aktivitet för småsyskonen. Kan vara svårt att vara assisterande tränare under övningarna med en extra ”mini assistent”. Vi löser detta tillsammans.


Får barnen ha fotbollsskor för konstgräs, eller finns det en ökad risk för skador på andra spelare? Svar: Det går bra! Det bör inte utgöra en större risk än vanliga gympaskor

 

//Liv - Ronjas mamma.

 
FACEBOOK
ENENDA
TWITTER
SPONSORER