mellan 10.30- 14.00 samling 10.00 vid vårt klubbhus, vi går gemensamt till hallen.

Vi delar in lagen på plats, och spelar matcher under hela dagen!

Dagen är helt kostnadsfri, men anmälan krävs skicka ett mejl till ronny@solbergabk.se

Välkomna

Cjay, Devadarshan, Ishita, Ronny

Älta IF - SBK - 20230529
2023-05-29 06:18

0745 samlades vi vid tempo för avfärd mot Älta IP. Konstigt nog verkade de flesta vara relativt pigga :). Väl framme gick uppvärmningen och förberedelserna innan match bra. De flesta i laget visste att vi skulle möte serieledarna och en del kommentarer om att det inte skulle gå så bra hördes. Istället för att satsa på resultatet bestämde vi oss för att inrikta oss på något annat i matchen, nämligen avslut mot mål. Vårat mål i denna match var att vi skulle ha minst 15 avslut mot motståndarens mål.

När väl matchen började märktes inget större skillnad i nivå mellan lagen. Vi hade mycket boll, vi pressade bollhållaren bra och jobbade hem. Vi gjorde också första målet mycket välförtjänt efter ca 10 minuter efter bra press högt upp i planen. 10 minuter senare släppte vi olyckligtvis in ett mål men det påverkade inte vårat spel alls. Vi fortsatte med hög press och vann bollen flertalet gånger både på mittplanen och vid utspel från Ältas målvakt. Snygga uppspel från mittfält ut på kant och en hel del uppspel bakom Ältas backlinje på vår anfallare resulterade i många målchanser.

Kort efter deras mål lyckades vi återigen göra mål och 5-7 minuter efter det stod det 3-1 till oss. I första pausen var det för första gången vi som ledde. Det otroliga slit och jobb som tjejerna åstadkom i första perioden medförde i andra och i tredje att vi dessvärre inte riktigt orkade hålla samma tempo och press i hela matchen. Vi orkade inte jobba hem och Älta kontrade in allt för många mål som vi i första perioden inte hade tillåtit.

Allt som allt var det vår bästa match denna säsong, all träning och allt slit varje tisdag och torsdag visade sig på planen. Det är underbart roligt att se hur spelarna har utvecklats. Kan vi reproducera våran insats i första perioden även i period två och tre så kan vi slå vem som helst i denna serie 😁.

Avslutning - Yoump
2022-10-10 13:16

härF10 åkte till Yoump för att avsluta S:t Eriks-cupen 2022. Vi hade 16 glada tjejer som lyckades hoppa sig trötta utan att skada sig  😉. Pizza och slush var däremot inget som de rekomenderade.