Solberga BK - Knatteboll

Knattebollen är vår introduktion till fotbollen och föreningen. Målgruppen är barn i förskoleålder (4 - 6 år) som vill prova på att sparka boll. Rörelseglädje och allmän motorisk utveckling utgör fokus för Knattebollen. Det innebär olika former av lekar med eller utan boll med det övergripande syftet att ge barnen en rolig, allsidig och utvecklande träning.

Målsättningarna med Knattebollen är att:

• Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
  • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
  • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
  • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Skapa intresse för fortsatt spel 5 mot 5.

Ledstjärnor för Knattebollen är att:

• Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.
  • Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.
  • Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Vår värdegrund

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:

• Gemenskap och sammanhållning
  • Positivt och roligt
  • Utveckling framför resultat
  • Så många som möjligt – så länge som möjligt
  • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.

Nyfiken på Knatteboll?

Är du nyfiken på, eller vill veta mer om hur vi tänker kring träning för de allra yngsta? Kontakta i så fall Magnus Lundgren via någon av följande kontaktvägar:

liraboll@solbergabk.se

Mobil: 073-461 2509

Intresseamälan kan också göras här (klicka på länken)

Andra träningen för årets knattegrupp
2021-04-27 00:27
(Bild Ronny Forslöf)

Måndag 26 april var det andra träningen för årets omgång av knattebollen. Det var 16 laddade barn med massor av spring i benen på Solberga BP och många hjälpsamma föräldrar.

Träningen inleddes med gemensam samling, frågor om vad vi gjorde förra veckan, västutdelning, och genomgång av dagens träning som inleddes med Tunnelkull. Den som är kullad kan befrias av övriga genom att de kryper mellan benen. För att alla samtidigt ska lära sig varandras namn så ska de säga ”Jag befriar NAMN” när de kryper mellan benen. En utmärkt övning där barnen lär sig att uppmärksamma var kullarna befinner sig och vilka kullade som behöver befrias. Vi uppmuntrar även barnen att försöka kroppsfinta oss när vi jagar dem.

Efter tunnelkullen gjorde vi ”Röda-Gröna-Lyktan-Stopp”. Alla barn har varsin boll och startar längst ned inom ett markerat område (plan). Medans ledaren vänder ryggen till ska barnen driva bollen mot ledaren. När ledaren säger ”Röda-Gröna-Lyktan-Stopp” och vänder sig om på ”Stopp” ska alla barn (och bollar) vara stilla. De som inte är det får börja om längst ned. Det gäller att komma ända fram till ledare.

Därefter var det ”Dribbelstafett”. Varje lag (västfärg) har en bana framför sig med 3 – 4 konor som de ska dribbla mellan och tillbaka. Barnen fick tävla mot ett lag av vuxna och kan man tänka sig – barnen vann ;-)

Dagens sista övning var "Drakskatt". En stafett där tävlar gruppvis. Vi lägger alla bollar i ett mål och vi ledare är "drakar" som ska hindra barnen från att ta våra skatter (bollarna) i skatthålan (målet med alla bollar). Ett barn från varje grupp springer samtidigt och ska först ta sig förbi drakarna. Därefter ska de ta en boll och driva den hem till sin grupp. Om de inte har bollen tillräckligt nära fötterna tar drakarna bollen.

Vi avslutade träningen med en ramsa: - GE MIG ETT S  och alla barnen svarar "S". Därefter ge mig ett "B", ge mig ett "K"... Vad blir det? SBK!... och kan ni tänka er - barnen ropade så högt att alla föräldrar ramlade omkull :-)

Tack till alla föräldrar som hjälper till att göra Knattebollen till veckans höjdpunkt för barnen som är med.

/Magnus Lundgren

Föreningen, 07/05 12:39