Solberga BK P/F 2015

Knattebollen är vår introduktion till fotbollen och föreningen. Målgruppen är barn i förskoleålder (4 - 6 år) som vill prova på att sparka boll. Rörelseglädje och allmän motorisk utveckling utgör fokus för Knattebollen. Det innebär olika former av lekar med eller utan boll med det övergripande syftet att ge barnen en rolig, allsidig och utvecklande träning.

Målsättningarna med Knattebollen är att:

• Barnen har roligt och genom detta lär sig spela fotboll.
  • Erbjuda barn en verksamhet som utvecklar och stimulerar ett intresse för fotboll samtidigt som deras behov av rörelse tillgodoses.
  • Lära barnen grundläggande fotbollsteknik och introducera dem i träningssituationen.
  • Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Skapa intresse för fortsatt spel 5 mot 5.

Ledstjärnor för Knattebollen är att:

• Med bollen i centrum bedriva en allsidig träning som kännetecknas av lekfullhet och spelglädje.
  • Tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.
  • Skapa möjligheter för alla spelare att ”lyckas” utifrån sina egna förutsättningar.

Vår värdegrund

Vi vill erbjuda en positiv och rolig verksamhet i vilken alla ska utvecklas och uppleva sammanhållning och gemenskap. Därför ska vår verksamhet kännetecknas av följande ledord:

• Gemenskap och sammanhållning
  • Positivt och roligt
  • Utveckling framför resultat
  • Så många som möjligt – så länge som möjligt
  • Finna sin plats i laget

Vi välkomnar alla att delta i vår verksamhet och vi vill att de ska känna glädje i sitt idrottsutövande. Alla har samma värde och ska ha möjlighet att utöva idrott utifrån sina förutsättningar. Oavsett idrottslig talang, kön, kulturell, religös eller etnisk tillhörighet, ska alla genom sitt idrottsutövande känna samhörighet med sitt lag och sina lagkamrater.

Nyfiken på Knatteboll?

Är du nyfiken på, eller vill veta mer om hur vi tänker kring träning för de allra yngsta? Kontakta i så fall Magnus Lundgren via någon av följande kontaktvägar:

liraboll@solbergabk.se

Mobil: 073-461 2509

Intresseamälan kan också göras här (klicka på länken)

Tack för i år
2020-12-22 20:48
Hinderbana och skottövning i Solbergaskolan (Bild: Magnus Lundgren)

På Luciadagen var det dags för 2020 års sista träning för Knattegruppen som fr.o.m. november är uppdelad i två grupper. Det här året har milt sagt varit väldigt annorlunda där pandemin bl.a. ledde till att vi började Knattebollen senare än tänkt. Vi har varit en stor grupp utomhus som stundtals har lett till mycket livliga träningar. Lite bus och stök har det varit ibland men det är ju barn vi har att göra med och man måste kunna se träningen utifrån deras perspektiv. Viktigast är att de har haft roligt under träningen vilket vi upplever att de har haft. Vi tycker att barnen har varit duktiga och skött sig precis så bra som vi kan förvänta oss. De har blivit duktiga på att lyssna och de har lärt sig vad "samling" innebär. Fotbollsmässigt har de också utvecklats genom att bli bättre på att driva boll och att samarbeta. Många av våra lekar/övningar syftar till att främja samarbete och att hjälpa varandra. Inför inomhusträningen delade vi upp gruppen i två grupper där vi upplever att båda grupper fungerar bra. Inomhus har vi också haft andra möjligheter där bl.a. hinderbanan har varit mycket uppskattad av barnen. Hinderbanan innehåller naturligtvis olika delar som syftar till att träna barnens motorik, balans och koordination genom att klättra, krypa, balansera, gå baklänges, hoppa och göra kullerbyttor. Vi har även tränat samarbete genom att barnen får hjälpas åt att flytta en av mattorna.  Vi vill här att barnen själva löser samarbetsproblem som t.ex. att någon tycker att det är roligare att hoppa i mattan än att skjuta på. Men barnen löser alla sådana problem på ett naturligt och bra sätt. Att lära sig samarbeta för att uppnå ett gemensamt mål är alltid bra och i synnerhet i lagsporter som fotboll. Vi har också fått hjälp av er föräldrar vid hinderbanan och vid den avslutande Drakskatten. Så här vid slutet av säsongen vill vi återkoppla till målsättningar med Knattebollen och ledstjärnor med verksamheten.

Våra målsättningar är att:

• Lära barnen att visa hänsyn till varandra och respektera regler.
  • Skapa intresse för fortsatt spel i 5-mannalag samt rekrytera ledare till dessa nya lag i fotbollsskolans föräldragrupp

I en verksamhet som ska kännetecknas av följande ledstjärnor:

• Att tänka och agera långsiktigt i syfte att främja ett långvarigt intresse för fotboll hos barnen.

Vi hoppas att alla som har varit med under 2020 upplever att Knattebollen har levt upp till dessa.

Avslutningsvis vill vi tacka alla som har varit med och alla som har hjälpt till. Vi hoppas på ert fortsatta engagemang och att ännu fler föräldrar vill vara med under 2021. Det finns alltid en plats och en roll för alla som vill hjälpa till och utvecklas som ledare.

Nu stundar julen för dörren och därefter ett nytt år som förhoppnings utvecklas bättre än 2020. Det har förmodligen inte undgått någon att Stockholms stad och Idrottsförvaltning beslutat att inte tillåta någon organiserad träning på stadens anläggningar t.o.m. 24 januari. Det innebär i så fall att första träningen 2021 blir på söndag 31 januari. Vi kommer i vanlig ordning att kalla er innan. Om det sker några ändrade förutsättningar hör vi av oss. Till dess:

God jul och Gott nytt år från Anders och Magnus.

Föreningen, 16/04 09:26
Föreningen, 15/04 07:52