VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL ELLER BLI MEDLEM I SOLBERGA BK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Målvakts träning

Målvaktens arbetssätt i match skiljer sig avsevärt från övriga spelares något som med för att de också delvis måste få annan sorts träning. Målet med detta dokument är att det ska utgöra inspiration, stöd och underlag för att tränarna i respektive lag under en viss tid av veckans träning skall kunna ge målvakterna specifik målvaktsträning. Hur träningen ser ut varierar beroende på ålder.  
 
Förutom ren grundträning som teknik, koordination, rörlighet, styrka, spänst, snabbhet och kvickhet, kan målvakterna med fördel arbeta med realistiska matchsituationer som har givna förutsättningar. Under dessa övningar är det nyttigt att målvakterna får träna att både passa och skjuta, dels för att utveckla spelet med fötterna, men även för att få en inblick i avslutarnas situation. 
   
Ett viktigt inslag för att målvakterna ska lära sig att bedöma och värdera realistiska matchsituationer är att de inkluderas och deltar tillsammans med övriga laget vid spelträningen såsom spelmoment, smålagsspel och spel, 
  
Då barn och ungdomar mognar och utvecklas i olika takt kommer det inom ditt lag att kunna skilja rejält vad gäller målvakters prestationsförmåga. Av den anledningen är det svårt, för att inte säga olämpligt, att strikt dela upp träningsinnehållet baserat på ålder.  
 
Istället blir det viktigt att du som tränare möter varje spelare på hans/hennes mognadsnivå och individanpassar träningen. 

 
FACEBOOK
ENENDA
TWITTER
SPONSORER