SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Andra träningen för årets knattegrupp
2021-04-27 00:27
(Bild Ronny Forslöf)

Måndag 26 april var det andra träningen för årets omgång av knattebollen. Det var 16 laddade barn med massor av spring i benen på Solberga BP och många hjälpsamma föräldrar.

 

Träningen inleddes med gemensam samling, frågor om vad vi gjorde förra veckan, västutdelning, och genomgång av dagens träning som inleddes med Tunnelkull. Den som är kullad kan befrias av övriga genom att de kryper mellan benen. För att alla samtidigt ska lära sig varandras namn så ska de säga ”Jag befriar NAMN” när de kryper mellan benen. En utmärkt övning där barnen lär sig att uppmärksamma var kullarna befinner sig och vilka kullade som behöver befrias. Vi uppmuntrar även barnen att försöka kroppsfinta oss när vi jagar dem.

 

Efter tunnelkullen gjorde vi ”Röda-Gröna-Lyktan-Stopp”. Alla barn har varsin boll och startar längst ned inom ett markerat område (plan). Medans ledaren vänder ryggen till ska barnen driva bollen mot ledaren. När ledaren säger ”Röda-Gröna-Lyktan-Stopp” och vänder sig om på ”Stopp” ska alla barn (och bollar) vara stilla. De som inte är det får börja om längst ned. Det gäller att komma ända fram till ledare.

 

Därefter var det ”Dribbelstafett”. Varje lag (västfärg) har en bana framför sig med 3 – 4 konor som de ska dribbla mellan och tillbaka. Barnen fick tävla mot ett lag av vuxna och kan man tänka sig – barnen vann ;-)

 

Dagens sista övning var "Drakskatt". En stafett där tävlar gruppvis. Vi lägger alla bollar i ett mål och vi ledare är "drakar" som ska hindra barnen från att ta våra skatter (bollarna) i skatthålan (målet med alla bollar). Ett barn från varje grupp springer samtidigt och ska först ta sig förbi drakarna. Därefter ska de ta en boll och driva den hem till sin grupp. Om de inte har bollen tillräckligt nära fötterna tar drakarna bollen.

 

Vi avslutade träningen med en ramsa: - GE MIG ETT S  och alla barnen svarar "S". Därefter ge mig ett "B", ge mig ett "K"... Vad blir det? SBK!... och kan ni tänka er - barnen ropade så högt att alla föräldrar ramlade omkull :-)

 

Tack till alla föräldrar som hjälper till att göra Knattebollen till veckans höjdpunkt för barnen som är med.

 

/Magnus Lundgren


Nyhetsarkiv
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER