SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Solberga BK P13
vs
Newroz FC
Solberga BK P13vsNewroz FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 september, 10:00
Plats:Solberga BP 125
Tävling:
Matchnummer: 152340061
Samling:09:00
Trupp:Aarnav Keshan
Aditya Gupta
Anton Firsov
Benjamin Medin
Calvin Jensen
Daniel Kammouna
David Sehlberg
Elis Stare
Hector Correia
Jacob Londono
Lex Tafreshi
Madhav Khurana
Nikita Radshkevich
Tim Svahn Morel
Yohannes Daniel Hilali
Fullspäckad dag för Solberga BK P13
2021-09-05 22:42

Lördag 4 september var en intensiv dag för Solberga BK P13. Först var det match på Solberga BP och direkt efter matchen var det lag- och spelarfotografering.

 

Matchen spelades mot Newroz och var en intressant värdemätare på hur väl instruktionerna och snacket under våra träningar har fungerat. Det ska påpekas att Solberga BK P13 spelade sina tre första matcher under Solberga Cup i oktober förra året. Innan sommaren hann vi endast spela två matcher och efter sommaren har vi spelat tre matcher under Santis Summer Cup och därefter ytterligare en match innan denna. Motståndet i den förra matchen kan dock inte jämföras med det motstånd vi mötte i denna match. Det var högre tempo och Newroz hade flera spelare som var individuellt skickliga, fysiska och tog för sig. Under sådana förutsättningar blir det tydligt vad det är som börjar fungera i vårt spel och vad det är som vi behöver jobba lite mer på. För min del är inte slutresultatet någon bra värdemätare på hur bra laget är. Bättre värdemätare är hur väl det fungerar att göra det som vi har sagt att vi ska försöka göra ute på plan. Inför matchen kommunicerades följande målsättningar:

  1. Oavsett hur det går i matchen ska vi fortsätta vara positiva och peppa varandra.
  2. Alla ska veta hur vi ställer upp och vad respektive position innebär.
  3. Hålla våra respektive positioner under matchen. 
  4. Närmaste spelare pressar/utmanar motståndarens bollhållare övriga spelare markerar motståndare/täcker ytor.
  5. Backen tar alla fasta situationer på egen planhalva. Närmaste mittfältare tar alla fasta situationer på motståndarnas planhalva.
  6. Vi försöker spela bollen ut mot kanterna på egen planhalva.
  7. Vi passar eller dribblar ALDRIG framför vårt eget mål.

Newroz gjorde fler mål än vi och vann därmed matchen men mycket av det som var våra målsättningar att göra under matchen lyckades vi dock uppnå. Även om vi var pressade och att Newroz spelare gjorde flera mål på oss var det exempelvis inga sura miner i laget. När vår målvakt hade bollen ställde vi snabbt upp på rätt positionet. Ansvar för att sätta igång spelet vid fasta situationer fungerade också bra. Även om det förekom enstaka undantag lyckades spelarna överlag med att inte passa eller dribbla framför eget mål. Likaså försökte vi också att spela upp bollen längs kanten på vår planhalva. Det som vi lyckades mindre bra med var att hålla våra positioner när Newroz anföll. Det blir lätt att alla har blicken på den motståndaren som har bollen, glömmer att titta vart övriga motståndare finns, och att fler än "närmaste" spelare pressar bollhållaren och försöker ta bollen. När vi lämnar våra positioner och samtidigt släpper blicken på övriga motståndare uppstår "tomma" ytor som motståndarna kan använda för att komma till avslut på. Samtidigt behöver spelarna få praktisk erfarenhet av konsekvenserna som följer av att släppa sin position... och överlag har de utvecklats mycket på de få matcher vi har spelat. Matchens gröna kort gick till Daniel.

 

Fotograferingen efter matchen avlöpte bra. Killarna var imponerande duktiga under fotograferingen. Alla lyssnade på fotografen och gjorde som han sa. Hoppas att bilderna blir lika bra som spelarna skötte sig.

 

<< Tillbaka

 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER