SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Essinge IK 2
vs
Solberga BK P13
Essinge IK 2vsSolberga BK P13

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 augusti, 12:00
Plats:Essinge IP 2
Tävling:
Matchnummer: 152340055
Samling:10:30, Solberga Bollplan
Trupp:Aarnav Keshan
Anton Firsov
Calvin Jensen
Daniel Kammouna
David Sehlberg
Elis Stare
Jacob Londono
Lex Tafreshi
Lowe Ullbrand
Madhav Khurana
Nikita Radshkevich
Vivin Andre Vivek
Yohannes Daniel Hilali
Solberga BK P13s första vinst
2021-08-28 15:50

En mulen dag kom så äntligen P13s första vinst i Sanktan. Resultat och hur många mål det blev vet jag inte. Jag vet att våra motståndare, Essinge IK, gjorde ett mål och jag vet att det var flera av våra spelare som äntligen fick göra mål... men som sagt. Jag håller inte räkning på antal mål, vem som gjorde dem och hur många hen gjorde. Det klarar spelarna alldeles utmärkt av själva. Jag är mer intresserad av hur vår spelidé fungerar i praktiken och att spelarna förstår hur vi ska spela. Det vi övar på under våra träningar ska förhoppningsvis fungerar när vi spelar match. Inför matchen var målsättningar följande:

 
  1. Hålla våra positioner som är: målvakt, 1 spelare längst bak, 2 spelare på varsin sida i mitten, och 1 spelare längst fram.
  2. Rätt spelare tar fasta situationer (inspark, hörna och frispark) där spelaren längst bak tar alla fasta situationer på vår planhalva, och närmaste spelare i mitten tar alla fasta situationer på motståndarnas planhalva.
  3. Att försöka passa varandra mycket. Vad jag menar med det är att jag vill uppmuntra dem att spela upp bollen genom laget framför att försöka dribbla sig igenom och avsluta. Självklart ska man alltid försöka om man får läge men att försöka dribbla förbi 3 motståndare brukar sällan lyckas.
  4. Inte spela in bollen framför eget mål.

I stort lyckades spelarna med samtliga ovan nämnda målsättningar idag och vi blev bjudna på riktigt fin fotboll. Killarna försökte verkligen passa bollen mellan varandra. Fasta situationer fungerade också bra såsom vi skulle genomföra dem. Laguppställningen fungerade överlag bra och alla höll sina platser så bra som man kan förvänta sig. Eftersom vi mestadels spelade på motståndarmas planhalva (vilket i sig beror på att våra offensiva spelare lyckades bra med att stoppa många anfall innan de kom nära vårt straffområde) blev det få farliga egna passningar framför vårt eget mål.

 

En i allt mycket bra insats av P13 där spelarna själva på egen hand löste olika situationer på plan vartefter de uppstod. När Essinge fick en frispark formerade t.ex. tre av våra spelare själva en mur utan några instruktioner om detta, och vi som inte ens har övat på frisparkar. Roligt att se att spelarna själva tar initiativ.

 
Domaren ska också ha beröm för en mycket bra insats idag. Han var lugn och tydlig i sina anvisningar till spelarna. 
 
Bra jobbat idag av alla som var med. 
 

<< Tillbaka

 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER