SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Solberga BK P13
vs
Arameisk-Syrianska IF Röd
Solberga BK P13vsArameisk-Syrianska IF Röd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 maj, 10:00
Plats:Solberga BP 125
Tävling:
Matchnummer: 152340026
Samling:09:00
Aktivitetsinfo: Kaylee Kidane
ywette24@hotmail.com
0730435958
Trupp:Benjamin Medin
Daniel Kammouna
David Sehlberg
Elis Stare
Lowe Ullbrand
Nikita Radshkevich
Tim Svahn Morel
Yohannes Daniel Hilali
Premiärmatchen avklarad
2021-05-24 00:35
(Bilder: Mattias Kammouna)

Lördag 22 maj var det premiär för Solberga BK P13 som mötte gästande Arameisk Syrianska IF Röd på Solberga BP. Glädjande nog var vädret bättre än vad prognosen sagt och matchen spelades i strålande solsken.

 

Inför matchen gick jag igenom målsättningarna med matchen. Självklart är det alltid roligare att vinna än att förlora men viktigare är att de saker vi övar på under våra träningar fungerar i en matchsituation. Matchens målsättningar var att:

  • Laguppställningen skulle fungera – att alla spelare vet var de ska vara på plan vid avspark eller när målvakt sätter igång spelet.
  • Att målvakten använder hela straffområdet när han sätter igång spelet och att bollen rullas ut till någon av de närmast två bakre spelarna.
  • Använda planens bredd och att spela bollen längs med kanterna för att sedan passa in den framför motståndarnas mål.
  • Att inte alla ska springa på bollen utan att ”närmaste” spelare pressar/utmanar deras bollhållare när motståndarna har bollen, och att när vi omvänt har bollen ska övriga medspelare göra sig spelbara och erbjuda passningsalternativ till bollhållande spelare.
  • Ställa om snabbt och hindra motståndarna från att komma i skottläge om de erövrar bollen och kontrar - dvs. att vi snabbt placerar oss mellan deras bollhållare och vår målvakt .

Under matchen roterade vi målvakter mellan de tre perioderna med Lowe som målvakt i första perioden, Daniel i period två och Tim i den tredje. För övriga spelare tillämpade vi en rotationsmodell som innebar att de två spelare som spelade längst fram bytte efter ungefär halva perioden, varpå de två bakre spelarna flyttade fram och två nya spelare hoppade in på deras bakre positioner. De två spelarna som byttes in och spelade längst bak inledde sedan nästa period genom att spela längst fram. Systemet med byten fungerade bra under matchen.

 

Det här var som sagt första matchen för P13 som hade begränsad erfarenhet av att spela match. Under matchen märktes att våra motståndare hade mer matchvana än oss. De hade många duktiga spelare och de inledde i ett betydligt högre tempo än vad P13 var vana vid från träningarna. Mer matcherfarenhet i kombination med ett högt matchtempo skapade direkt utmaningar vid matchens inledning där första målet för motståndarna kom ganska direkt efter avspark, men vartefter matchen fortgick kom vi mer och mer in i spelet. Det var en utmaning för våra spelare att hänga med i tempot men vi kämpade på efter bästa förmåga och kunde genom Elis göra ett reduceringsmål i första halvlek. Att laget trots hård press, högt tempo och underläge inte på något sätt tappade gnistan var mycket positivt. Det var inga sura miner trots att vi låg under med flera mål. Målsättningarna med matchen som jag kommunicerat vid samlingen var som sagt att vi skulle försöka spela så som vi har tränat. Efter matchen när lagen tackade varandra för matchen fick vi beröm av motståndarna som tyckte att vi spelade bra för att vara vår första match. Mottagare av deras ”Gröna kort” var Yohannes, och vi delade ut vårt ”Gröna kort” till deras spelare nr 2. Läs mer om vad ”Grönt kort” innebär här: https://aktiva.svenskfotboll.se/spelare/vardegrund/gront-kort/

 

Efter att vi tackat varandra för en bra match hade jag en kort genomgång med spelarna om hur väl vi lyckades uppnå de mål vi hade inför matchen. Vi var överens om att laguppställningen hade fungerat bra och att målvakterna hade satt igång spelet på rätt sätt. Det ska här påpekas att alla tre målvakter gjorde mycket bra insatser under matchen. Vi var också överens om att försvarsspelet överlag fungerat bra men att vi vid några tillfällen missat att ”springa hem” vid kontring och därför lämnat målvakten ensam mot 2 eller 3 motståndare. Kanske det hade sin förklaring i att våra spelare blev något trötta mot slutet. Vi uppfylde målsättningen att försöka passa varandra men glömde att tänka på att spela bollen längs kanterna på vår egen planhalva. Flera av motståndarnas mål var just kontringsmål som ett resultat av att vi slog en diagonal pass tvärs över planen på egen planhalva vilket innebar att vi gjorde det enkelt för deras snabba forwards att erövra bollen och göra mål. Det här är något vi kommer att fortsätta jobba på under träningar och denna match gav många tillfällen till erfarenhet av vad som händer när vi inte spelar så som vi ska… men det är också av den anledningen vi spelar match. Vi gör det för att få erfarenhet och att praktisera det vi övat på under träningen. Ju bättre vi lyckas med det under matchen desto mer sannolikt är att vi gör mål i stället för motståndarna.

 

Sammantaget är jag mycket nöjd med denna premiär där jag tycker att laget gjorde en mycket bra insats i sin första match. Jag tror att P13 kommer att ha en fin utveckling under 2021 om vi fortsätter på samma fina sätt. Nu väntar Segeltorp borta lördag 29 maj klockan 09:00 - ingen sovmorgon med andra ord.

 

//Magnus


<< Tillbaka

 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER