SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solberga Bollklubb
Fotboll, glädje och gemenskap

Solberga BK P13
vs
Huddinge IF P13:6-1
Solberga BK P13vsHuddinge IF P13:6-1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 juni, 10:00
Plats:Solberga BP 125
Tävling:
Matchnummer: 152340041
Samling:09:00
Aktivitetsinfo: Domare:
Ethan Li
hlingteng@hotmail.com
070-267 41 19
Trupp:Anton Firsov
Benjamin Medin
David Sehlberg
Elis Stare
Hector Correia
Lowe Ullbrand
Nikita Radshkevich
Tim Svahn Morel
William Girgin
Yohannes Daniel Hilali
Stark kämpainsats av Solberga BK P13 i hettan.
2021-06-05 20:20
(Bilder: Hiba Hilali)

Idag var det dags för P13:s andra Sanktanmatch. Tyvärr blev förra matchen borta mot Segeltorp inställd eftersom jag inte kände mig frisk nog att vara med.

 

Lördagen bjöd på gassande sol över Solberga BP. Trots att klockan bara var 09:30 var det redan rejält varmt och luften över bollplanen dallrade i hettan.

 

Målsättningarna inför matchen var samma som vid förra matchen:

  • Laguppställningen ska fungera
  • Målvakt ska rulla ut till någon av de närmaste bakre spelarna
  • Vi ska spela bollen ut mot kanterna på egen planhalva
  • Vi ska inte springa alla på bollen, samt att...
  • Alla ska jobba hem när motståndarna kontrar och vara på "rätt sida" i förvarsspelet.

Det var tydligt redan från start att våra motståndare hade mer matchrutin och ett bättre passningsspel. De var även bättre på att utnyttja de ytor som uppstod när vi jagade boll.

 

Dock var det skillnad beroende på vilka av motståndarlagets spelare som var inne på plan respektive vilade. De hade ett par starka och duktiga spelare som gjorde det svårt för oss men när dessa vilade blev spelet något jämnare. Överlag kunde dock motståndarna styra spelet mer så som de ville medans vi jagade boll.

 

Eftersom detta är vår andra match har vi ännu inte fått så mycket rutin i lagspelet vilket vi kommer att fortsätta jobba med under kommande träningar.

 

Lowe, Tim och Yohannes hade inför matchen, vid samlingen, sagt att de kunde stå varsin period, men innan vi ens spelat klart den första hade samtliga av dem hunnit stå i mål. Först räddar Lowe ett hårt skott mot mål men får samtidigt bollen i ansiktet. Därefter tar Tim över mellan stolparna men han hinner inte spela särskilt länge innan han får en smäll åt ansiktet varför Yohannes får ta över som målvakt.

 

Det var som sagt ett mer rutinerat lag vi mötte. Eftersom vi inte har så mycket matchrutin ännu blev det lätt så att vi glömde bort våra positioner, tappade markering och i stället sprang på bollen varpå motståndarna fick stora ytor att spela på när bollen gick fram vilket medförde att vi fick springa extra mycket i försvarsspelet för att komma på rätt sida.

 

Även värmen tog på krafterna och vartefter matchen fortgick kom den att ta ut sin rätt. När det är så varmt som det var i dag så tar detta på krafterna vilket också märktes i sista perioden då koncentrationen inte var på topp mot slutet… MEN!! Om det någonting som detta lag har så är det kämpaglöd.

 

Trots baklängesmål fortsatte vi att kämpa och att utmana motståndarna efter bästa förmåga. Lowe som stod i mål i sista period manade på hela laget att kämpa och för denna insats förärades han bl.a. motståndarlagets gröna kort – grattis Lowe!!

 

Även om motståndarna gjorde fler mål än oss fortsatte vi att kämpa ända fram till slutsignalen… och vi gjorde även mål i denna match också. Vid genomgången av våra målsättningar efter matchen var vi överens om att vi behöver jobba mer på att hålla våra positioner och att alla inte ska springa dit där bollen finns eftersom det skapar ytor för motståndarna.

 

//Magnus  

 

<< Tillbaka

 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
COOP
TWITTER
SPONSORER