P12 (ARKIV)
Referat: Älvsjö AIK FF Blå 1 - Solberga BK P12
Vår första match i Sanktan!
2020-08-22 09:03, P12 (ARKIV)

På grund av pandemin blev vårens matcher i Sanktan inställda för Solberga BK P12 men laget har fortsatt att tränat varje vecka under våren och idag blev det äntligen dags för killarna att spela sin första Sanktanmatch. Det var nio stycken spelsugna grabbar som möttes upp på Älvsjö IP kl. 15:15.  Efter lite uppvärmning och genomgång om vem som står i mål i vilken halvlek, vilka som börjar spela ute, hur de ska spela osv. var det dags för matchstart. Matchen började med ett intensivt tempo och det gick inte många minuter innan de oranga tröjorna fick in matchens första mål. Men Älvsjö AIK hade flera duktiga och tekniska spelare som kunde skjuta hårda och höga skott ur snäva vinklar. Det märktes även att Älvsjö hade tränat mer på samspelet i laget än vad vi själva hunnit med att göra. Men det P12 saknade i lagspel kompenserade man med kämparglöd. Nu ska man inte tro att Solberga saknade lagspel - tvärtom fick vi se flera fina exempel på samarbeten mellan spelarna... men Älvsjö hade som sagt hunnit träna mer på samspelet.  Eftersom vi inte räknar resultat vet jag inte mer än att Älvsjö gjorde fler mål än Solberga men det var ändå ett jämn match och en bra första prestation av Solberga BK P12. Ledarna tar med sig vad vi behöver öva på från denna match vid kommande träningar. Ledarna: Emanuel, Richard och Rickard gjorde en utmärkt insats ända från samling till avtackning av motståndarna och avslutande samling efter matchen. Nästa lördag är det dags för lagets första hemmamatch - den ska bli spännande att se.