Träningsmatch: Hammarby IF - Solberga BK
2018-12-10 10:36
(bild: Magnus Lundgren)
Efter ’Five a Side’ i Adventscupen i Upplands Väsby i fredags var det i dag dags att komma utomhus för träningsmatch mot Hammarby.

Pga skador, sjukdom mm kom vi till spel med endast 11 spelare och fick genomföra matchen utan avbytare.

Dagen till ära hade vi även A-lagets tränare som coacher. Tack Björn och Jocke. Jättekul med ert engagemang och väldigt utvecklande att utbyta erfarenheter.

Efter en någon avvaktande inledning började vi jobba oss in i matchen mer och mer. Tack vare ett bra go i laget, disciplin i positionsspelet och fint passningspel gick vi ut i halvtidsvila med en 3-0 ledning.

Andra halvlek börjar vi lika bra som i första och efter ca 10 min drygar vi ut ledningen till 4-0. En bit in i halvleken börjat det ta lite på krafterna att inte ha någon avbytare och vi tappar lite ytor mot ett välspelande Hammarby vilket till slut resulterar i en straff. Denna slås dock över ribban och efter bara några minuter har vi lyft upp laget i banan igen kan sätta 5-0 på en retur efter bra spel på högerkanten.

Rakt igenom en välspelad match välförtjänt seger. Nu ska vi fortsätta utveckla oss individuellt både tekniskt och fysiskt och bygga vidare i det taktiska spelet, så har vi ett härligt fotbollsår framför oss 2019!

Bra match tjejer.
(text: Thomas Granqvist)