Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Solberga BK
11 - 0
Aspudden/Årsta
Solberga BK11 - 0Aspudden/Årsta

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 september, 12:30
Plats:Solberga BP 1
Tävling:
Matchnummer: 151637093
Samling:11:45, Solberga BP
Aktivitetsinfo: Då var det äntligen dags för match igen.
Denna gång är det Aspudden som gästar oss och vi får vara på tå och göra en bra match då dom har ryckt upp sig dom senaste matcherna, ska vi ge Viksjö och Essinge en fight om topp tre placeringarna måste alla ge allt i resterande matcher.
Det kommer bli en superspännande avslutning av säsongen och jag ser med spänning fram emot varje match.

Matchställ, benskydd, vattenflaska och vinnarskalle tar vi med oss till matchen.
Nu kör vi

//Pierre
Trupp:Charanga Shivakaran
Derya Saleh
Elin Fogelberg
Esther Lönnrot
Hanna Burström
Josephine Lundgren
Julia Eriksson
Matilda Westin
Mila Milosavljevic´
Nadja Jaylyn Morales
Sara Zerfu
Tara Kelleher
Tara Tanasilovic
Vera Bucht
Solberga BK - FK Bromma & Solberga BK - Aspudden Årsta
2018-09-10 01:11
Tack för matchen och grönt kort till Aspuddens lagkapten (bild: Magnus Lundgren)
Då det inte blev något referat från föregående matchen mot FK Bromma så petar vi in två matcher i detta referat som inleds med hemmamatchen mot FK Bromma den 25 augusti.
Solberga BK - FK Bromma
Vi minns hur vi vann bortamötet innan sommaruppehållet med 3-2 efter ett frisparksmål i näst sista minuten i en match som spelades i 35 graders värme utan avbytare. Hemmamötet bjöd på bättre förutsättningar och vi kom till match med 16 spelare. Givetvis medvetna om att Bromma var revanschsugna efter den snöpliga förlusten på hemmaplan så lovade vi varandra att gå ut i absolut högsta tempo och sätta superhög press från start. Planen fungerade och vi fick 2-0 redan inom 15 minuter och tjejerna gjorde en fantastisk första halva av halvleken, sen dog det. Vi blev stillastående och hemjobbet funkade inte alls. Vi höll i alla fall tätt bakåt till halvleksvila. Lite gnäll och skäll i paus från oss tränare att vi måste sluta vara så himla rädda för att förlora så vi inte vågar spela ut ordentligt, viljan att vinna måste vara starkare. Men andra halvlek såg inte bättre ut och vi bjöd in Bromma i matchen som fick in reducering ganska omgående. Vi fick in en ytterligare boll till men Bromma replikerade ganska snabbt och det stod 3-2 i vår favör sista delen av matchen. Bromma kämpade och vi slog bara ifrån utan tanke på spel över huvudtaget. Men vi höll undan och när domaren blåste av matchen så var det en lättnad från alla att vi kom undan med andan i halsen. Ytterligare 3  poäng i kampen om 1:a platsen inkasserades och vi kunde läggs spelet i denna match bakom oss.

Solberga BK - Aspudden/Årsta
En strålande sol sken över Solberga bollplan denna söndag när Aspudden/Årsta gästade vår hemmaplan. Innan matchen hade vi ett bra snack i omklädningsrummet om noggrannhet i allt vi gör på plan och att hela tiden hjälpa varandra i alla situationer. Under veckan har vi även haft en träning med teori och praktik ledda av tränare från Stockholms Fotbollsförbund. Anneli Norén med ett förflutet som spelare i Hammarby och numera assisterande tränare bakom Pia Sundhage för F15 & F19 landslaget och Carro Sjöblom med förflutet som spelare i AIK och även flicktränare i AIK och nu tränare i Tyresös damlag säger en hel del om den kompetens dessa två instruktörer besitter. Våra tjejer sög i sig alla tips och tog åt sig bra av Anneli och Carros övningar som vi fortsatte med i vår ordinarie träning dagen därpå. Och som de genomförde matchen, helt fantastiskt hur de hörsammat träningen om aggressiv press på bollhållaren med understöd från spelare bakom för att undvika genomspelning och tvinga motståndarna i sidled och bort från farliga lägen. Underbara kombinationer, väggspel, aggressivt försvarspel och varierande anfallspel och en hel del fantastiska enskilda prestationer. Aspudden kom till matchen utan avbytare och tyvärr så klev två av deras tjejer av i mitten av andra halvlek pga skador och jag vill ge en eloge till dem som avslutade matchen med högt huvud och ge dem en stående applåd för deras insats, vi har själva varit i exakt samma situation och vet hur jäkla jobbigt det är. Matchen slutade 11-0, men det är inte resultatet som är det viktiga idag utan sättet som vi fungerar som ett lag när allt klaffar och vi vågar spela ut hela vårt register. Helt fantastiskt. Nu väntar två svåra matcher mot Viksjö och Essinge som är med och slåss om seriesegern och det är nu vi får visa hur bra vi kan vara när allt fungerar och vi ska ge dom en riktigt bra fight, ända in i kaklet. 

Nu kör vi. 

Pierre

<< Tillbaka

 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
TWITTER
NYA SPORTEN
SPONSORER