Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ängby IF
0 - 2
Solberga BK
Ängby IF0 - 2Solberga BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 augusti, 16:00
Plats:Ängby IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151637076
Samling:15:15, Ängby IP
Aktivitetsinfo: Hej alla
Efter smakstarten mot BP är det nu dags för borta match mot Ängby.
Svara gärna så fort som möjligt så jag kan registrera truppen senast onsdag.

Vi samlas på Ängby IP som ligger på Vultejusvägen 14 i Bromma.

Om någon behöver skjuts så kolla med övriga om plats i bilar.

Matchställ, benskydd, vatten och ett glatt humör är vad som skall tas med.

Nu kör vi, mot nya framgångar för våra fantastiska tjejer.

Pierre
Trupp:Charanga Shivakaran
Derya Saleh
Elin Fogelberg
Esther Lönnrot
Hanna Burström
Josephine Lundgren
Matilda Westin
Nadja Jaylyn Morales
Ritta Manoukian
Sharya Anwar
Tara Kelleher
Tara Tanasilovic
Vera Bucht
Ängby IF - Solberga BK F04
2018-08-18 23:50
(bild: Pernilla Westin)
I dag kom vi till match med 12 spelare. Tyvärr var vår nya lagkompis Nadja sjuk.

Matchen inleddes lite trevande och vi hade svårt att få igång något egentligt spel mot ett Ängby som var välorganiserat och gjorde det svårt för oss. Det blev lite för långt mellan lagdelarna och vi blev lite passiva och stressade i vårt spel. För mycket stångande och stötande på egen hand i stället för att spela runt bollen inom laget. En bit in i första halvlek lyckades i alla fall Tara K jag upp en boll i motståndarnas straffområde men blev tacklad av Ängbys stora och starka mittback. Solklar straff men domaren vinkade avvärjande och pekade för inspark. Strålande dock av tjejerna att ingen snackade med domaren utan bara körde på. Situationen blev i alla fall något av en väckarklocka och bara några minuter senare får Tara K tag i bollen på högerkanten lång upp i straffområdet och slår ett inlägg över målvakten och när deras back försöker rensa bakom går bollen i nät istället. 1-0, vilket trots hackande spel var välförtjänt. 

I halvlek blev det lite taktiksnack om att vi behövde spela bollen mer och försöka komma runt på kanterna och slå inlägg samt hjälpa backlinjen mer när Ängby (som hela tiden lämnade två spelare på mittlinjen) försökte kontra.

Andra halvlek började ändå lite trevande och fortsatt ensamkörning och stångande till en början men efter ett tag började tjejerna ta tag mer i spelet och rulla boll inom laget och visade strax upp prov på några riktigt vassa passningskombinationer som dock inte ledde till mål tack vara hårt kämpande tjejer i Ängby och deras duktiga målvakt. Tara K fick tag i bollen på vänstersidan i straffområdet och blev återigen hårt omhändertagen av samma back men denna gång blåste domaren helt korrekt straff. Derya slog den hårt efter marken men bollen smet strax utanför vänstra stolpen. Nu hade i alla fall tjejerna kommit igång bra men Ängby var ett tufft motstånd och försökte kontra med långbollar gång efter annan, men tack vare en hårt kämpande backlinje och en alert Vera i målet som gick ut och rensade bort bollar höll vi rent bakåt. Spelet böljade lite fram och tillbaka men efter en hörna hamnade bollen på vänsterkanten och efter några fina passningar slog vi ett bra inlägg som efter några studsar nickades fram av Tara K till Derya som lobbade in bollen i mål. 2-0 och lika välförtjänt.

Trots att vi inte gjorde vår bästa match vann vi välförtjänt och hade kunnat haft större siffror. 

En stor eloge till alla tjejer för en riktigt bra inställning och kämpaglöd rakt igenom. Och spelidéerna och kunskapen finns där. Idag kom dom bara inte fram fullt ut. Som tränare är jag väldigt stolt över detta fina lag som vinner även när vi inte är på topp och dessutom möter ett bra motstånd. Det är stort och lovar gott för kvarvarande matcher.

Heja SBK F04 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

(text: Thomas Granqvist)


<< Tillbaka

 
 
FACEBOOK
SPORTGROSSEN
TWITTER
NYA SPORTEN
SPONSORER